Svar till anonym insändare!

 
 Återigen har trollen (samma 3 gubbar) fått plats med sina lögner i en insändare och nu har de blivit förstärkta av 3 vildar. . NTs löften på källgranskning och sanningshalt räcker tyvärr inte till insändaren. I diskussion med NT tyckte jag åtminstone att när det var påståenden och inte åsikt så borde man skriva med namn. Men icke.

Det här är samma trojka som skrivit tidigare och med samma lögner och helt korkade påståenden. Frågan är väl om de har koll på läget över huvud taget i sin lilla grupp? De skriver:

 ”Några få ärliga politiker har valt att hoppa av Landsbygdspartiet och blivit vildar, sannolikt delvis på grund av Vammarhöjden med mera.”

Uppenbarligen vet de inte att i KF så röstade dessa vildar FÖR Vammarhöjden. Nu sa vildarna själva att Vammarhöjden var en anledning till deras avhopp, så varför  röstar man då FÖR? 

Än värre än så är det. 2 av dessa vildar var dessutom utvalda av LPo att skriva avtal med de andra partierna i början av förra året. Ulf Larsson och Mathias Knutsson har alltså skrivit avtalet som säger att dom ska fortsätta med Vammarhöjden.  

Som om inte det räckte så har dessa två båda suttit i högsta instans hela tiden i Kommunstyrelsen samt Mathias som ordförande i KF och har haft alla chanser att säga annorlunda ifall detta var fallet. De har inte gjort det någon gång. Inte i KF heller . Men vi vet ju också att det var Ulf som var läckan till dessa tre herrar under hela förra året och uppenbarligen är han inte sanningsenlig ens med sina kompisar.

Nej det var ingen fråga som gjorde att de blev vildar. Det var ett misslyckat kuppförsök för att få Mathias på förstaplats…..precis som de gjorde innan valet i Moderaterna men då mot Per Hollertz. Och nu efter de hoppat av i Lpo försökte de (innan de gått ur Lpo) att gå med i Moderaterna igen och ta med sej sina mandat. Men de blev utsparkade därifrån också då man inte får vara med i  två partier. Tänk er då att Ulf sitter som orförande i Lpo , går med i Moderaterna långt innan han går ur Lpo , läcker informatation till  trollen.  Jo men visst , vilka superärliga politiker !!

Nästa lögn :

"Såväl Finspång som Gamleby har valt det som skattebetalarna och näringarna vill ha. Men inte Valdemarsvik. " ( dvs äldreboende och vårdcentral , min anmärkning)

Nu gör de sej till talesrör för hela kommunen, skattebetalarna och näringen. Jag är helt säker på att Grytsbor, Gusumbor och Ringarumsbor helt och hållet struntar i deras tjat om sjönära äldreboenede i Valdemarsvik. Det är två personer som skrivit 50-60 inlägg om samma sak på facebook det sista året och mottagandet har väl varit minst sagt svalt. Några få , samma personer har tyckt så men det mesta har varit mothugg om deras tjat som folk minst sagt har tröttnat på. Äldreboendet har inte varit samtalsämet utan ältandet och ljugandet. Så skattebetalarna kan de glömma med undantag av några få.

Och Näringslivet driver INTE den frågan alls utan tvärtom. Det var anledningen till att det inte finns en ordförande idag i Näringslivsrådet . Den frågan försvann lika fort som dess förre ordföranden. Däremot sa en i näringen att vi blev totallurade helt öppet. Jag var själv och lyssnade på mötet efter som hölls här i Gusum och jag var inte ensam så fler kan styrka mina uppgifter. 

Vårdcentral i Centrum är en fråga för en privat aktör och ingen kommunal fråga och det har de heller ingen koll på. En aktör har frågat, och lokaler finns så det är upp till honom. 

Skribenten påstår också att inget görs för ekonomin . Jag kan intyga motsatsen. Det har jobbats järnet och hårt kommer det bli. Däremot får inte skribenten ingen  information längre då vildarna står utanför snacket och det var ju kanalen in i kommunen förut. Ett vallöfte var att genomlysa kommunen och det har gjorts. Varje liten detalj har gåtts igenom och nu inom kort kommer de ytterligare sparåtgärder som inte tidigare har gjorts. 

Sedan skrattar jag bara åt att de påstår att stänga Gusum bara är en besparing  på 1 miljon . 9 eller 14 miljoner , jag vet inte vilket som är rätt, men tänk så här .

Vi öppnar Ringgården och har Gusum kvar. 18 miljoner för Ringgården och låt säga 9 miljoner för Gusum. Sammanlagt 27 miljoner eller hur ?

Eller

Vi öppnar ringgården 18 miljoner och stänger Gusum  kostnad 0 kr . Sammanlagt 18 miljoner.

De skriver också :

"Moderaterna gick till val på att få ordning på ekonomin, i stället har de tvingats välja att underfinansiera budgeten för 2024 med att ta ur reserverna. " 

Fel igen! Man underbudgeterar inte för att man tar av reserven. Det är precis det den är till för. Så gör man även på företag. Eller för att förklarara lite enklare för skribenterna . När du kör på "reserven" i bilen så är inte bensinen slut utan just en reserv innan det är slut.  När det gäller företag så får man bara behålla pengarna i reserven i några år innan man måste ta ut dom och beskatta dom . Tippar att det är samma för en kommun. Och detta är just för att jämna ut underskott och ha en obeskattad reserv för dåliga år .  Däremot fanns ett förslag från S att just underbudgetera . Men det är bara att skjuta kostnaderna framför sej och får bara tillämpa vid riktig jättekris.  

 Vi kan väl konstatera att vi är glada att dessa herrar inte sitter med ekonomiansvaret som inte ens vet det grundläggande. Och vi är också glada att dessa herrar inte sitter i något personalråd, tekniskt råd eller för den delen näringslivsråd också.

Nu går allt av detta att kolla upp. Med Stefan, Pelle eller Näringslivsrådet eller så hör med mej vart ni kan vända er för att få rätt och riktig information om det är något ni inte tror på.

Hinner jag ska jag också skriva upp ALLA vallöften i ett eget blogginlägg och tala om vad som hänt med dom. Men det kommer vartefter

 

Och som vanligt går det inte att skriva anonymt här utan med namn alternativt så skriv anonymt men meddela mej vem du är på 070 6654352 eller messenger.

 

Kram på er !

Kommentera inlägget här :