HEN ?

0,5 kilos klubben

Nej den här veckan har det inte gått bra för mej. Sorg botas med mat och ska man sedan fira något så är det mat som gäller där med. Och när det gäller sorg så kommer mina bullemidrag fram direkt. Har man tagit en kaka, kan man ta alltihopa. Jobbigt , men så är det. Det svåra är att motivera sej att gå tilbaka, men skam den som ger sej. Det är bara att ta nya krafter och fortsätta. Ska man se det positivt, och det ska man ju, så har jag gått väldigt mycket hela veckan, och det gjorde i alla fall att det blev något litet hekto. I lördags t.ex blev det inte mindre än 4,5 timmars promenad. 2 timmar här hemma , och 2,5 timma i stan ;-) . Promenad som promenad säger jag, och det är väl inget som säger att man promt måste gå ute, eller ???? Och i den takten som jag kollar av alla affärer i stan, så är det lika mycket powerwalk som i friska luften;-)

Hur har det gått för er andra, visst börjar det bli tuffare nu???

En artickel har upptagit mycket tankar och prat i helgen.
http://www.aftonbladet.se/wendela/article8483610.ab#abArticleComments .
En förskola som har suddat ut "han och hon" och istället är man ett hen. Hur tänker man? Ska vi förneka oss i jämlikhetens namn, istället för att ta tag i problemet. Hur tänker man som förälder om man stoppar in sitt barn i en sådan förskola? Förstår inte vinsten, syftet eller tankegångarna. Frågan är om det inte är diskriminerande, mot både flickor och pojkar. Har inte alla rätt att vara som man är?

Helena von Schantz har en vän som slåss för att hon ska komma med i Wikipedia. Det är ganska intressant tycker jag. Wikipedia är ju ett modernt fenomen, ett uppslagsverk på nätet, där allmänheten hjälper till att fylla i information. Men trots att det är modernt så är urvalet av vad som får komma med lika gammeldax som det alltid har varit. Du kan hitta direktörer för halvstora företag som ärvt företagen från sina föräldrar och förvaltat dom i några år (kollade om morfars företag fanns med, och det gjorde det). Vill inte minimera dom, men det är ju inget stordåd precis. Men en som Helena, som faktiskt är fruktansvärt duktig bloggare, kanske inte stordåd på NT men på Newsmill har hon gjort sej känd som en av de mest lästa bloggarna.

Men bloggar har ingen status, trots att det är ett av våra största fenomen, just nu. Hade hon gjort en doktorsavhandling däremot.....

Det är bara att konstatera, att tiden hela tiden ändras, men våra värderingar består.

BeTe hade också en morfar, som skulle fyllt 100 år. Ett mycket varmt inlägg (och humoristiskt) och jag tror att vi är många som har just morfar som förebild, varför vet jag inte. Min egen morfar var värdens bästa. Och jag vet att han är anledningen till varför jag avskyr allt som har med museum att göra. Morfar var VD för Arnbergs Korsettfabrik och  ordförande för Höganäs Museum http://www.hoganasmuseum.se/ och museumet var det jag konkurrerade med när jag var i Höganäs. Och museumet vann alltid :)

En mycket bra artickel skriven om Folkets Hus i lördagstidningen. Synd är att NT på nätet är så fruktansvärt dåliga på att uppdatera. En sakligt, informativ artickel, som utan prut eller gnäll beskrev nuläge, problem men även tog upp visioner och tankar runt det.

Jag vet inget annat som faktiskt har gett oss här i Gusum mer reklam än Folkan i media, och absolut inte när det gäller positiva inslag, och beskriver Gusum som en före föregångare rent tekniskt med sina Operaföreställningar, som har vartit med både i lokal-TV och riks-TV. Sådant är vi inte bortskämda med över huvutaget i vår kommun.

Nu är läget som det är, Folkets Hus behöver driftspengar, och förutom det, så står dom inför ett nytt problem. Ska vi hänga med i utvecklingen, så måste det investeras 400.000 kr, och halva det beloppet måste fram.
Har inte hört så mycket om mötet igår, men såg något om att en stödgrupp hade kommit till.

Lite synd att denna artickel kom ett par veckor för sent, för den andades lite jävlar annama och det hade nog fått mer folk att gå  på mötet,än de ca 50 som var,  för den gav samtidigt inspiration för gemene man.

Nu till dagens jobb. Är ensam idag, då Anna är sjuk och Stefan är borta. Men det går och jag har varit duktig och jobbat i helgen så jag ligger rätt bra i fas.

Ha en trevlig dag !!

Kram

Alla kvinnor och män !

Fredag igen, och varje fredag den senaste tiden, har jag bara känt - fy f**n så skönt !!!!

Så brukar det inte vara, jag är en fantast av måndagar också, men den rätta stämningen vill inte infinna sej.

Det känns som vi traskar omkring i en grå gegga och vi kommer ingenstans. Ingen har någon kraft, och vilja, och ingen vill att någon annan ska ha någon kraft och vilja heller, för den delen, då kan ju JAG känna känna mej än mindre.

Går upp på morgonen halv 4 idag, och hör inget tipp,tipp, tipp brevid mej när jag går ner i köket. Hon fattas mej, min lilla Sally, vi som hade vår kvalitetstid på morgonkvisten, då vi tog en skinkbit, en kopp kaffe, såg på nyheter och gick igenom nätet. Vi hade var sin soffa att sträcka ut oss i och ingen vet vilka friheter vi verkligen tog oss ibland, och inte tänker jag tala om det heller  ;-)

Nu börjar iaf Kör XL till veckan, och sedan har jag har tjatat in mej på Byalagets möten. Det är ju enklare att ha mej där,när mötena är , än att de får berätta för mej en gång till , vad som händer ;-) Smart tänkt!!! ;-) Har en sak jag skulle vilja göra till påsk, så om det är någon som har en bunt armeringsjärn, liggande och skräpar någonstans , så säg till !!! ( rätt mycket armeringsjärn;)

Har fått över låten vi spelade in för några veckor sedan , och jag blev faktiskt riktigt nöjd. Vi måste göra om sången på söndag, det blev några saker som inte riktigt blev som det skulle, sedan ska den läggas ut på Youtube, bara Anton har lust och tid och fixa lite bilder till den. Tror vi ska ta bilder från de senaste danserna från Gusum , så håll utkik ifall ni varit där.

Det är bara BeTe som skriver, ett genmäle till Helena och ett  inlägg i bloggen, så vi får väl tolka honom då , som "faan tolkar bibeln" eller vad sa han ;-)

Det han skrev till Helena , är det väl inget fel på, rätt i sak, det är verkligen alliansens fel att ekonomin ser ut som den gör och att vi har så dålig ekonomi. Att skriva att oppositionen suttit med vid de flesta förhandlingar och säkert haft möjlighet att gå emot förslag , behövdes ju inte skrivas, och ansvaret är ju hur eller hur , alliansens.

Dom hade förslag på annan budget skriver han (men som sagt, att den skuggbudgeten kom, samma sekund som röstningen var, behövdes inte heller skrivas) . Helena skrev också om pajkastningen och påhoppen vill jag minnas , men det skrev han inte heller om.

Bloggen då ? Han blev upprörd över Kamprad som stoppat undan miljarder i skatteparadis. Jag reagerade inte så, konstigt nog, för det var ju inte lite han stoppat undan , 8 miljarder per år, 3 % på varje produkt. Nej , jag blev väldigt förvånad, men sedan reagerade jag inte så nämnvärt. Det konstigaste är att svenska folket reagerade lika med  mej, och även med - Rör inte Kamprad !!! En reaktion som inte TV förväntat sej, efter det stora avslöjandet.

Har Kamprad och IKEA gjort så mycket gott för Sverige och svenska varumärken, att vi ser genom fingrarna för hans skatteplanering ???

BeTe skriver om sina svaga sidor, som han anser är att han inte tycker om ovisshet. Någon hade sagt att det stod något om honom i tidningen, och detta gick han och tänkte på hela dagen, halvt ångestladdad.
Jag är likadan, men jag tycker inte det är en svaghet hos mej. Man vill veta , så är det bara. Jag är inte heller konflikträdd, jag kan bita ifrån, svara elakt , bli arg, men också visa andra känslor, som att bli glad, ledsen eller rädd. Hos mej är det en av mina styrkor.

Om jag aldrig försöker dölja att jag är rädd, blir ledsen eller inte förstår något, kan heller ingen "komma på mej" och använda det emot mej!! Det är min livsfilosofi. Ganska enkelt och behändigt!!!

Han tycker om Östsam. Jag hatar Östsam. Jo det finns väl mycket som är bra, men dessa paragrafryttare och pappersvändare, där petitesser har betydelse. Skriv i en ansökan  " Där alla människor......."

Du får avslag på ansökan rakt av med motivering: Det måste stå " Där alla kvinnor och män........ "

Jag tycker ju att det ingår både kvinnor och män i begreppet " alla människor" , men det tycker inte Östsam.

Ja men styk och ändra då ??? Nej det kan dom inte.  Nähä, då ändrar man väl just det bladet, där det står på ??? Nej hela "luntan" måste in igen.

Som egen företagare, undrar man ju om de inte är lite för mycket folk där inne ???

En trevlig helg,  alla KVINNOR OCH MÄN , hoppas den blir till vad ni vill att den ska vara  !!!

Kram

Nu börjar det röra på sej lite

Jo men det blev lite firande till slut. Men det är som vanligt, planeringarna för dagen spricker alltid redan innan klockan nio på morgonen, och sedan går hela dagen med andan i halsen.
Varorna som skulle komma in i tisdags, kom inte , och därmed blev det panik att försöka jaga frakten under morgontimmarna. Stefan blev blixtinkallad till ett möte, så han försvann. Vi hade ju en ny kund på G, som vi lovat material innan fredag denna vecka, och vi visste , att lyckades vi bara med denna leverans , så skulle han gå över till oss, för hans vanliga leverantör , fixade inte ordern på flera veckor.

Men materialet kom in , vi klippte och skar för fullt, och strax innan kl 15 igår, kastade jag iväg ett mail, att materialet stod på pall och han fick kollinummerna så han kunde hämta upp det idag. En vecka från första samtal, till att få hem det från Belgien, skära upp och klippa , det är rätt bra (tycker jag själv) , och i mailet tillbaka stod det:  "Du e så duktig jag kommer att beställa allt från dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Nästa order är på 25.000 meter , så det känns ju ganska bra :)

Vi fick iaf vår middag, och superduktiga Mirjam på Davidssons, trollade fram en superromantisk middag. Hon gjorde precis det där lilla extra, som vi pratat om i "det goda värdskapet" , med att just se gästen.

När hon fick reda på att det handlade om Bröllopsdag, så tog hon genast bort den ordinarie ljuslyktan, och hämtade en kandelaber, dubbelvek lite glittriga servetter, bjöd självmant på en supergod förrätt, och gjorde precis allt för att det skulle bli lite extra. Till efterrätten kom hon med ett litet fyrverkeri i ett glas. Det är service det!!!!
Och som sagt, det sprider sej, nu vet ju alla ni om det !!!! ;-)

Byalaget hade möte igår och det stod att det kommer att hända grejjer. Nyfiken som jag är , så har jag nog redan tjatat in mej på Byalagets nästa styrelsemöte. Nejdå , det var inte alls svårt, fick erbjudande att vara med, när jag frågade vad de höll på med och om de behövde hjälp ;-)

Kör XL börjar på torsdag den 3 Feb, så glöm inte att anmäl er om ni tycker det är kul, man behöver som sagt inte vara bra på att sjunga, det räcker med att vara social, och tycka om sång och musik.

Folkets Hus möte på söndag den 30 Januari, kl 15.00 , Vet inte om det har kommit upp lappar än , men viktigt att sprida. Folkets Hus styrelse lägger fram tankar och idéer om framtiden, och goda idéer mottages gärna. Själv är jag i studion då antagligen, så jag hinner inte med.

Jag leter karaokeutrustning och fick massor av tips på nätet härom dagen. Både om själva utrustningen , men även om aktiviteter man kunde göra. Bettan nappade , så får vi ihop det , så blir det nog några testomgångar, så förbered er gott folk , för vi behöver massor av frivilliga och det kommer att vara fullt tillåtet att dopa sej innan ;-)

I Ringarum i Smörgåsshoppen kommer det att öppna ett "Stickcafe" . Skoj !! :) Det är på tisdagar 13-16 och 17,30-20,30. Är man intresserad går det bra att ringa 0121 - 30190,  Bara 20:- för en fika , det låter väl skitskoj !!

Helena von Schantz eftersöker mer dialog och debatt. Det var precis vad jag själv sa igår. Det skulle vara roligt med mer debatt på NT på nätet. Men det är lite svårt att få till, då folk är anonyma, och det ofta är mycket pajkastning som skrivs. Helena har inte drabbats av det så mycket än, men å andra sidan är hon duktigast på att sköta en blogg. En blogg , ska inte vara envägskommunikation , utan man ska besvara kommentarerna, det är liksom själva vitsen.

Saneringen i Gusum kommer att dröja lite längre. Men det var faktiskt inte så här de skulle lämna stället i väntan på sanering. Ta genast bort staket, med fula banderoller, fyll upp med grus och jord så länge i väntan på att det riktiga saneringsarbetet blir gjort. Det var så kommunen lovade att de skulle göra. Men just nu ser hela området ut som en soptipp.

Hur jag ändrat färg och text i detta inlägg, vet jag inte. Men det har inte något med politiks läggning att göra, och lovar att skriva med röd penna resten av dagen som kompensation.

Ha en bra dag