EXTRA, EXTRA !! Kör XL stoppar Jimmy Åkesson och SD

Jorå så att ....vi tycker väl att de är lite mesiga i sin framtoning!
Varför bara Sveriges gränser ....när man kan vara lite mer patriotisk och stoppa vid gränsen till Östergötland !
 
Kan man inte säga : Gå gate upp å gate ner i en wöwuti wegnwock ....så har man inte så mycket här att göra ......
Blekingebor ...skåningar och dalmasar ...gör er inte besvär !!! ;-)
 
Skämt och sido ...det är Östgötadagar nästa helg , med fullt av aktiviteter överallt , som det är varje år . Vi är sedan innan sommaren bokade på Sparbankstorget kl 11 , och jag var den som själv tog upp kontakten med vår Kulturchef Gun Töllsen för att få vara med.
 
Blev faktiskt jätteglad när en partichef som Jimmy ville gästa vår Kommun , och vad är oddsen för att det skulle hända 2 saker i Valdemarsvik mitt på dagen på samma ställe ??? Nada !!
 
Så det var bara ett olyckligt sammanträffande....hade tänkt gå och lyssna på honom själv , o hade inte en tanke på kollisionen :(
 
Fantastiskt roligt med Bloggarna nu när också Bertil är med !! Hans senaste http://www.nt.se/bloggar/bertil-eklund-nb/var-framtid-skolan/?blog=10068779&entry=10104279 gav ju ett leende igen ;-)
 
Snälla Bertil ...skjut inte brevbäraren nu .....MEN ...tror du får en lönespecifikation varje månad ? Det sitter en stämpel från Valdemarsviks Kommun på den ?? Och detta beror på att du sitter högst upp och styr och du är Kommunalråd !! Din polare Jögga ....han sitter också med och styr och är är Vice Ordförande i Barn och Utbildningsutskottet .
Så när du skriver :"Valmöjligheter är alltid bra, finns det behov av dagbarnvårdare och nattdagis ska kommunen självklart se på möjligheten att lösa detta."
 
Detta är ju inte så där jättesmart att skriva då ni precis tagit beslut på ...antagligen har Jögga också varit med och hittat på det ....men att ni ska ta bort dagbarnvårdarna ...och det finns inga valmöjligheter. Ledsen ...men så är det ! Att det finns i Gusum....en styck kvar , beror nog mer på platsbrist .
Du har också haft 4 år på dej att ta bort köerna ....något som ni propagerade som jätteviktigt innan förra valet ...men jag tror faktiskt inte du har gjort ett dugg för det ???
 
Nu cup Biabed !! Kom ner och titta ! Bra social träning om du har hund och tar med den ! Jätteskoj att kolla på , hundarna är otroligt duktiga !! Så kom o titta och fika !!
Barbro Ängman tar och står över idag ...lydnad är kanske inte hennes stjärnämne ....och risken är att hon föredrar skogen bredvid om jag släpper henne ;-)  Hon sparar sej till SM i Värnamo i Oktober istället !!
 
Kram och ha en trevlig lördag !!
 

Politikerdebatt

God morgon
 
Det blev en full vecka igen med allehanda saker .  Det är en aktiv tid nu , innan vintern kommer på allvar.
 
Jag, Lina och givetvis Hilma var på politikerdebatt i Ringarum i tisdags . Den var kanske inte så debattaktig , men informativ om just Ringarum , och det var trevligt bara det . De tunga herrarna Erland (S) , Anders(C) och Pelle (M) visade faktiskt att de arbetar tillsammans lite också , och vad de gjorde och vad tankarna för Ringarum var . Det tyckte jag var sympatiskt och tror att Ringarumsborna var rätt nöjda med det. 
Bertil (NB) som visserligen varit på samma möten som de övriga herrarna , var nog inte så påläst , utan fortsatte sitt mantra : Satsa!! Satsa !! Satsa !!
Bodil (MP som var den garanterat färgstarkaste av debattörerna pratade mycket om det estetiska , och det gjorde Jonas ( V) också . Nya var Lasse Lundqvist från ( LBP) och de har kanske inte än så mycket inom den lokala politiken .
Likaså , Ewa Karlsson (fp)  som också är ny . Men däremot sa hon något bra när man pratade om näringsliv och det var att det ska inte ha någon betydelse vem man är när man kommer till Kommunen utan kvinna ..man , om man känner dom eller inte skulle inte ha någon betydelse. Så riktigt och rätt och det är ett av de stora problemen idag !! Jag tolkade det som liten protest mot vad som händer i kommunen med allt ryggdunkande som är ...men vad vet jag  Modiga var dom iaf att axla en debatt så där med en gång , och jag tyckte de var jätteduktiga !
 
Skrämmande är dock politikers syn ( över lag ) ¨på näringsliv och näringslivsklimat. Markandföring säger Bertil (NB) , att vi informerar säger Erland ( S ) och att vi gör företagsbesök , för då hade vi högre ranking säger Anders ( C)
 
Näringslivsklimatet är när man känner närhet med Kommunen. Politiker och Tjänstemän är ett telefonsamtal bort. Att få till en sådan lätthet krävs att man möts ...på flera plan , kanske personligen ibland , kanske på olika plattformar ibland . Att man blir indragen i gemenskapen som företagare. Att man blir sedd och lyssnad på.
Tyvärr så fortsätter de att propagera för Arbetsmarknadsrådet som inte på något sätt fungerar som megafon till övriga näringslivet utan sista mötet var två personer från näringslivet med som hade ca 4 företag bakom sej .
Tänk om ....det är är kanske den viktigaste biten i fråga om att få en ändrad inställning till Kommunen , och den negativa uppfattningen om Kommunen sprider sej i alla hörn.
 
Ytterliggare ett fall där ett barn måste gå till Skolinspektionen för att få sin rätt till hjälp. Alla barn ska gå ut skolan med godkända betyg står det på sossarnas valmanifest , men det är omöjligt om det inte är så att de som nu ...nekar barn som har särskilda behov hjälp.
Dessa assistenter som sparkades pga att det skulle till specialpedagoger . Mmmm , men som jag sa då ...hävdar jag nu också ...det går inte att göra så . De kan omöjligt ersätta en assistent . Barnet klarar inte skolan utan assistent och de har en laglig rätt att få en .
Skrämmande ! I förra fallet jagade vår kommun iväg en familj på 6 personer och de ska nu flytta .
 
 
 
 
Ännu mer skrämmande är att rytktet säger att trots larm har kommunen gått back ännu mer .
I så fall är det inte klokt men jag förstår att de lägger budgetberedning som borde pågå för fullt nu ...först efter valet . Är det att mörka eller är det att mörka ?
 
Men nu tar vi helg !! I morgon går Biabedscuppen av stapeln i  Valdemarsvik . Hundar och hundägare i en salig blandning och det tävlas för fullt. Rallylydnad och Agility , och även om man inte är hundmänniska i vanlig bemärkelse så är det jätteroligt att se . Så kom upp och kolla !!
 
Jimmy Åkessons (SD) besök i Valdemarsvik blev inställt ....vet ni varför ?? Jo det är så att Kör XL stoppade honom !! Kanske är det sant ...för vi har bokat Sparbankstorget då för att sjunga ...vem vet ;-)
 
Nu önskar jag er en underbar helg !!
 
Kram

Hilmamys

God morgon
 
Igår fick jag vara barnvakt för första gången då Lina drog igång första valpkurstillfället med 16 valpar av alla dess raser . I regn samlades de och det är en otroligt bra social träning för alla valpar , förutom att de lär sej det grundläggande.
 
Jag fick iaf mysa med Hilma och hon sover inte kan jag säga , utan var vaken nästan hela tiden.
Söt som socker är hon iaf , och otroligt snäll <3
 
 
 

Studieförbundet Bilda har skrivit om oss i Kör XL . Fin och positiv text tycker jag och beskriver stämningen i kören .
Läs gärna ! http://www.bilda.nu/sv/Startsidan/Aktuellt/Kor-XL---en-cirkel-som-engagerar/#.U_xypLLTXJE.facebook
 
 
Annars handlar allt om politik nu . Erland Olausson och Jenny i debatt i P4 igår och Anna Nilsson och Bertil Eklund .
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5948006
 
Hur de kan skicka fram Bertil i ett sådant här sammanhang är för mej helt obegripligt
På frågan om han tyckte genuspedagoger var bra svarade han att han inte visste vad det var ....men det var säkert bra .
 
När man pratar Näringslivsklimat så pratar han föreningar och marknadsföring ... Näringslivsklimat är ett starkt och bra samarbete och kontakt mellan företagen och kommunen....och att de upplever sej sedda , hörda och att kommunen gör sin del för att underlätta för dom.....INTE föringsliv och marknadsförning det är helt annan sak
Han tycker heller inte det är intressant att prata om varför det inte hänt något av deras vallöften de senaste åren då de faktiskt suttit i makten hela tiden ...utan tycker det är intressantare med de nya vallöftena . Jo så kan man ju se det ;-)  Det var iaf morgonens asgarv ! ;-)
 
Intressant fakta av Helena von Schantz på KF .
Fakta från SKL säger att Valdemarsviks kommun hamnar på plats 252 när det gäller kommunens ekonomi. Plats 268 när det gäller kommunens resultat . Men på plats 51 gäller konfliktfyllt politiskt samarbete.
 
Tror ni fortfarande på Erland och majoriten att kommunen har ett bra ekonomiskt läge ?
 
 
Nu jobb
 
Kram