Anställningstrygget ????

Idag har vi avslutning i Kören , med smörgåstårta och allt ...MUMS för Vonnas smörgåstårtor är dom bästa !!!
 
Men vi kör ju lite till . Dels på hembygdsberget den 1a och dels Nationaldagen den 6e  i kyrkan . Så vill ni se oss är det bara att komma !! Hoppas vi får uppehåll på regnet den 1a så vi slipper stå i ösregn.
 
Sedan har vi då fullt upp i bandet också . Köra in ny basist tar tid . 100 låtar som vi nästan alla har fixat och trixat med så de inte låter som på skivan gör att man inte kan lyssna sej till hur man ska spela. Utan alla låtar måste nötas in på plats.
Sedan spelar vi Gusumdagarna och helgen efter med . Helgen efter det är det midsommar så det är lite körigt nu :)
 
Och hemma blir det inget gjort för stunden. Allt ligger efter och det är knappt att någon har tid att laga mat och kök och annat som står påbörjat , händer det inget med.
Stefan och jag går omlott hela tiden , är inte han borta , så är jag , och jag jobbar tidigiga mornar och han på kvällarna. Städar gör den som hinner ....om vi hinner. Men det brukar vara så här hysteriskt varje år vid den här tiden, då även alla företag lägger ut beställningar , för att de ska vara säkra att få det när de kommer in efter sin semester.
 
En ny vepa sitter över hela staketet i Gusum . Intressanta bilder , men fy så ser det ut !!!
Löftet från början var att slänta av allt med grus till det blev dags att gräva bort , men av detta hände inget och vi har det fruktansvärt fula staketet kvar som är snett och vint och  där det växer ogräs och nu också en slarvigt upphängd vepa. Och flera vittnade om tvärnitar vid staketet då folk bromsade in och kollade vad det stod .
Vi hoppas det inte händer en olycka !!!!
 
Ett bra blogginlägg från Erland, http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=7498341 men tror inte många kallar varken sjukförsäkring eller arbetslösersättning för bidrag. Vi har betalt ihop till det själva och det är våra pengar . Men jag tycker även just bidrag , som socialbidrag , bostadsbidrag är ersättningar som vi ska ha i en välfärd.
 
Just sjukbidraget är en sak det fuskas med , och därför har det urholkats , för mycket . Systemet är på många sätt fel, och där är även Försäkringskassan en stor bov i dramat, som sätter sina egna läkare som inte ens behöver träffa personen i fråga ibland för att avslå en begäran. Omänskliga bedömningar som skadar en redan utsatt person.
 
Det här är Erlands avdelning, det här med arbetsrätt . Efter att jobbat i LO-fackets tjänst i så många år , så är det verkligen där han har sin kunskap.
 
Därför blev jag inte alls förvånad när jag hörde att alla cheftjänstemän och kvinnor i kommunen får söka om sina tjänster . (visste inte ens att man fick göra så)
Där de skrivit in nya kriterier för varje tjänst (trodde sådant avgjordes när man sökte tjänsten första gången) och sedan får de söka sina egna tjänster en gång till .
Varför undrar ni säkert ??????
 
Sitter här och funderar , men visst är det ett billigare sätt att göra sej av med tjänstemän som är obekväma , eller vad finns annars för andledning ???
 
Antar att ryggdunkar klubben redan har pratat (i smyg) med de som inte alls behöver vara oroliga och att de snällt söker om sina jobb, medans de obekväma eller inte önskvärda inte får någon förhandsinformation.
En korrekt kommun köper ut sådan, ej önskvärda personer !!!
 
Jag undrar ju som arbetsgivare om man får göra så med personal man inte tycker om också ? Ändra lite på förhållanden och sätta dit lite kunskaper som de inte har om man vill bli av med någon ???? Smidigt och billigt !!
 
Med en sådan arbetsgivare som Valdemarsviks Kommun är .....hoppas man ju verkligen att de fallskärmar som vi med all rätt ska ha ,  sjukförsäkringen och arbetslöshetskassan,  fungerar bra !!!!!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mink bland hermelinerna eller skata bland fiskmåsar ?

Dagen började lika lugnt och stillsamt som vanligt . Kaffe på altanen och ett stärkande bloss så jag vaknar till liv.
Promenad och hem igen för dusch och lägga på ansiktet. Då hörde jag den första smällen från altanen....ett välkänt ljud utav att en fågel, modell lite större hade tagit sej in och försökte ta sej ut, men inte förstod att glas är hårt och väldigt svårt att ta sej igenom.
 
Gick ut och kollade så klart , men såg vid första inte vart han var. Men vid en andra titt .......
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja troligtvis så hade han lite kontaktproblem ......men vem har inte det ibland ???? 
Kan tänka mej att skatan känner samma som jag gör i bloggen ibland ....ingen lyssnar , ingen svarar ! ;-)
 
Ikväll var det genrep för Byalagskrysset , och det blir nog jättebra. Alla var kanonduktiga och nu är det bara finslipning kvar för att få det att sitta . Skönt  !! Nedräkningen börjar nu och det är bara 1.5 vecka kvar ...hua ligen ;-)
 
 
Nu ska konstgräsplanen klubbas igenom och det var ren och skär vinst mot en grön konstgräsmatta . Fast det var ju en inte godkänd gräsplan som skulle ersättas .....men det är visst redan borta .
 
Sedan har Micke hittat flera rapporter som säger att inte rivna bildäck är farliga . Men där finns det flera som säger att det verkligen är farligt ...bla från kemikalieinspektionen , och de borde ju veta tycker man .
Men man får det till vad man vill. Micke är väl i rätt insyltat i WIF också om jag förstått rätt så han borde kanske inte få syssla med det , jäv tror jag det kallas . Men å andra sidan så har vi ju halva Nybyggarstyret som sitter i WIF också , så det har ju knappast någon betydelse.
 
Men så undrar ju fortfarande vem som ska hyra ? Vilka är dom , och hur mycket lägger de idag på att hyra planer ?
 
2,7 miljoner kostar det oss skattebetalare att få till det hela för en liten förenings skull....det konstiga är att samma avdelning som promotar detta .....samtidigt går back själva för att de inte budgeterat med tillräckligt med snö ????? Logiskt ???
 
Och dessa nya ramar där varje verksamhet ska följa och anpassa sej efter minskningen i kommunen, kommer att få som följd att fler än de första 4 som kommunen sparkade från skolan denna vecka , kommer att få gå.
Och det betyder med andra ord att vi sparkar de yngre som också kommer att flytta ifrån kommunen, underlagen för affärer kommer att sjunka ännu fortare . Samtidigt som kommunen satsar på långtidsarbetslösa , dvs äldre och försöker skapa jobb åt dom ( vilket jag inte tror att de kan) för jobb skapas inte av kommunen utan av företagen själva .
 
Så vad har vi för samhälle om 10 år ?? Vi har haft ett överskott av äldre innan , och inte kommer vi ha mindre sedan, eller vad tror ni ???
 
Och vi får väl hoppas att de svenska vintrarna förstår att vi har andra ramar nu , så i en kommun som denna , där utflyttning sker , ska vi ha mindre snö varje år , och gärna 2 meter i Norrköping.  Alternativt är ju att ta bort vissa vägar för att få mindre vägnät.
För deras budget kommer att minska , men samtidigt så ökar de själva sina underhållskostnader med en konstgräsmatta..........
Och med dessa nya ramar som gör att de yngre flyttar , de äldre blir fler så får det också konsekvensen att även hemtjänst kommer att få minska , fast behovet blir större ! Grattis hemtjänsten !! Det var ni som drog nitlotten igen !!!!
 
Nej det här är inte en sund ledning de som leder kommunen. De kan ta beslut , men inte se vart besluten leder.
De tror på att kommunen kan skapa arbete till andra. Men det är näringslivet som ska stimuleras och uppmuntras , inte de som eventuellt kan jobba där. Jobben kommer inifrån företagen efter utveckling av företaget och expansion och inte för att man försöker skapa jobb.
 
Och så Bertil Eklund som fick sej ett nyp av Torvald på KF i måndags . Nej det var inte alls falsk marknadsföring att öka folkmängden .....det var en vision. Men Bertil då ....en vision försöker man arbeta emot. Göra att den blir verklighet. Inte kan väl Grännäs , som är den enda fråga du driver, öka befolkningen ?? Så det finns inte , med andra ord EN ENDA FRÅGA av de ursprungliga frågorna som de driver . Verkligen platt fall !!!!
 
Såg deras måluppfyllnad idag , där stod bl a att kommunen skulle vara behjälplig med lokaler till nystartade företag. Sedan stod det att det inte kommit några förfrågningar från några företag så det gick inte att mäta.
 
Kan det vara så att ingen vänder sej till Kommunen för att det :
 
1 Inte finns någon näringslivschef som egentligen ska ha just sådana saker på bordet ???
 
2 Att den starta eget hjälp som finns i denna kommun , hänvisar våra nystartade företag till Norrköping ????
Och i Norrköping erbjuds just lokal ....är det så konstigt då att de inte kommer tillbaka till Valdemarsvik ?
 
Det konstiga är att jag under förra året hade 2 nystartade företag som just frågade om lokaler , det ena i Valdemarsvik .
 
Är inte det lite märkligt  (också ) ???
 
Nej nu säger jag god natt,  det är en ny dag imorgon och nya prövningar för en hjärtsvag medelålders kvinna !!;-)
 
Kram
 
 
 
 

Utanförskap eller dålig uppfostran ?

God morgon !
 
Det har väl inte varit världens bästa väder i helgen, men ändå är jag nöjd med helgen. Hann ju iaf ta min tur på morgonen igår i strålande soluppgång då en gnistrande sol snabbt steg upp på himmelen. Plockade lite liljekonvaljer och gick hem och tog en kopp kaffe på min älskade altan med alla mina djur som fridfullt gick och betade, lekte eller som rådjursgeten....bara låg i skogskanten, stor om magen och snart dags  att föda .
 
Samtidigt som jag sitter där och zippar på mitt kaffe och tittar upp på åkern på skådespelet så vet jag att runt om i landet vaknar andra upp till ett kaos. Bilar bränns , och egendom för miljonbelopp har gått upp i rök.
Människor i förorterna har oskyldigt utsatts för en våldtäckt av deras liv som vi inte tidigare sett i Sverige.
Och det sprids som en löpeld till andra svenska städer.
 
Mest arg blir jag för de svenska politiker som tycker de har en fullständigt logiskt försvar till varför de händer. Utanförskap ,inget jobb,  nedläggningar och nedrustningar av svenska samhället är mer eller mindre en bra förklaring till att de gör som de gör.
Och jag kan ju inte låta bli att fundera på om det verkligen är i förorterna det borde hända då ?
 
Borde inte Norrland vara ett ställe där bilar skulle sättas i brand av + 50 män som troligtvis aldrig kommer in på arbetsmarknaden igen?  Eller är det för långt till närmaste bil och bristen på kommunala transporter gör det i stort sett omöjligt ?
 
Men i allt kaos har jag faktiskt fått en positiv bild av Husby. För mitt i alla bilbränder och förstörda hus har jag också hört så mycket logiskt tänk att jag fått en helt annan bild av saker och ting.
För i tv har 100 tals andra Husbybor fått komma till tals. Både slumpvis utvalda på gatan och också inbjudna i debattprogram, och de vågar säga det jag bara vågar tänka .
 
De gör frukansvärd stor skada men det är bara en grupp ligistungdomar. Ungdomar som är utan uppfostran och deras största problem är inte samhället utan deras egna föräldrar som inte lär dom rätt och fel.
12 åringar ska inte vara ute på natten. De under 15 ska vara hemma 21 och de över 15 ska vara hemma kl 22 som en tant med brytning sa.
 
Jag är egen företagare, min syster läkare och min andra syster är apotekare sa en kille med en annan brytning.  De har precis alla möjligheter som alla andra i det svenska samhället men de väljer att ställa sej vid sidan av lagen . Och det är inte  samhället de straffar , utan de 1000 tals andra civila och boende i förorterna som valt att vara en del av samhället och bidra till att det byggs upp och fungerar.
 
Så en eloge till alla dom som vågar och kan uttala sej och fördömma det hela , och skäms till er politiker som försöker hitta en logisk förklaring till ett kriminellt handlande .
Är det underligt att det ser ut som det gör med detta eviga daltande från just er?
 
Nedläggningar och nedrustningar är ett problem i hela Sverige och det är nog inte främst förorterna som är det största problemet , utan kanske just här eller i norrlandskommunerna , där vi knappt har poliser, ambulanser kommunala transporter eller jobb.
Att inte komma in på arbetsmarknaden är ett stort problem över  lag i Sverige , men ingen anledning att bränna ner bilar för , och inte hårdare för en grupp människor än en annan.
 
Nu till en helfull vecka med fix av allehanda slag. Men nu är det skojsiga kvar bara . Genrep , uppträdande och sång . Så på´t bara !!!
 
 
Kram och ha en bra dag !!!