Sköna Maj välkommen !!!!

Fredag igen och sista arbetsdagen i April. Och nu stundar min "ångestmånad" nummer 1. Det är bokslut, födelsedagar, möten , spelningar, tomt och trädgård, mycket som ska målas, fester osv, osv i all oändlighet.

Samtidigt ska man vara brun och snygg vara social med vänner och ha tid att umgås efter den långa vintern som man inte träffats så mycket. Hua, det är bara att bita ihop och jobba, strikt planering av timmarna så brukar  det fungera skapligt.

Nu i helgen blir det i alla fall Valborgsfirande vid Bandyplanen i Gusum. Vi i Gusum är ju lite mer traditionsbundna än Valdemarsviksbor så här går vi lite man ur huse när det är sådana här saker, det brukar säkert vara en 2-3 hundra personer. Och i år är det alltså Lennart Sjöberg som är talare, och Kör XL och Ringarums Kyrkokör som sjunger. Och vi gör det så himmla bra också om jag får säga det själv.
Ett litet problem kom jag på aldeles nyss. Jag kan inte texterna och det finns inget ljus där nere på bandyplanen. Det blir till att plugga texter idag, med andra ord.

Efter "brasan" är det bara bege sej ner till dansen där det är Night Train Band som spelar. Jag diggar dom killarna !!! Skitsköna!!!

Söndag blir det inventering och jobb hela dagen, så man kan hålla på ifred utan telefoner. 

På måndag är det Qvinnligas möte ute i Gryt, och Ida på udden, där vi ska presentera våra företag i 3 minuter.
- Jag säljer kardborreband tar exakt 2,5 sekund att säga hmmmmm ;) ( inte riktigt min grej, kan man inte få kopiera ett papper så de kan läsa själva ? )

På onsdag nästa vecka har Socialdemokraterna ideverkstad för Näringsliv/ Arbetsmarknad, i Gusums Folkets Hus kl 18,30 , två grupper har redan hunnit att vara , men det finns den 9/5 också då Barn/Ungdom/familj gruppen är .

Ta också ett varv upp till Mossbo Hundpensionat där en gårdsbutik har öppnat. Jag har haft förmånen i flera år att få smakprov på rökt kött och en massa saker, så jag kan gå i god för  att det är utsökt gott.
Rökt hjortkött med potatisgratäng är helt enkelt himmelriket !!! :)

Vi ska få ett fik i Gusum också !!! Något vi inte har haft sedan jag , Kerstin och Mia trakaserade stackar "Berra" som fick flytta ifrån byn för att vara ifred. Nu är det alltså på G igen men i ny tappning, hoppas det hittas på en massa  så det blir bärighet i det !!!!

Tänk er att få in oss varje dag på fiket, och varje dag försöka pruta på kaffet, slå på jukboxen med en massa konstig musik och ett evigt tjatter. Jag har samvetskval än....... ;)

Det blev en livlig dialog på NT om Drömstugan.

Mina argument handlar inte om att vi är rädda, eller anti mot projektet som sådant. Liona skriver i Stefans blogg : "ja till missbruksvård, bara inte här, ja till invandrare, bara inte granne med ooss, ja till det mesta, bara det inte stör oss"

Men så är det inte , inte för mej iaf. Lägg gärna Drömstugan på Ekön, eller varför inte här i Gusum vid Yxningen, vi har en utmärkt plats för det. Men inte på Grännäs där det krockar med dansbana och idrottsanläggning.

Min kamp började för 2 år sedan när vi annordna en dans där, och det var inte så populärt fast den var i början av september. Vi fick ringa och be om lov hos campingföreståndaren ,fast det är kommunen som ska hyra ut.
Så  "smidiga" är dom inte att ha att göra med.

Hur det är med vem som tjänar vad i Drömstugeprojektet vet jag inte riktigt heller , med tanke på att Liona sa att St Anna hus går miste om en massa omsättning.

Men jag har hört precis som någon annan sa , att St Anna blev tillfrågade som partner till Drömstugan Riks, oberoende av vad Valdemarsvik svarar.

Som jag har förstått det hela så säljer Drömstugan husen , för ca 1 mille /st. (borde generera bra vinst, för de kvadratmetrarna) Och först vid 20 sålda hus , BÖRJAR investeringarna.

Husägarna och campingen delar på uthyrningsintäkterna 70/30 .

Husägarna köper alltså ett hus möblerat och klart som de inte får lämna på något sätt personligt för en miljon.

Västervik tyckte att det inte var någon bra ide och har dealat fram något annat. De bygger stugorna själva i egen regi , något större , och har kommit överens om något annat med dom för att kunna utnyttja deras reklam och uthyrningssystem. Allt för att de inte ska få kontroll över deras camping.

Hur vet jag det ??? Min bästa kompis sitter i Byggnadsnämden i Västervik !

Nu jobbar vi på och så laddar vi för att välkomna Maj imorgon!!!

Ha en jätteskön helg!!!

Kram

Grattis Anton!!!

Idag säger vi grattis till "lillplutten" Anton som fyller 19 år. Valborgsafton -92 var en snöblaskig historia kan jag tala om. Jag låg inne i Norrköping på salen och tittade ut över staden och alla fyrverkerier. På den tiden, inte bara fick man, utan man SKULLE ligga kvar i 10 dagar när man var "snittad" , men efter 3 dagar, hade jag fått nog och bråkade mej ut från sjukhuset. Kallt som attan var det, så vi var tvungna att köpa på oss overaller och mössor till lillplutten, och bara någon vecka senare, slog vädret om, och jag tror inte det har varit någon varmare och soligare sommar sedan dess;)

Anton fick förövrigt komma och provjobba redan idag på det jobbet som han sökte igår, därmed är det inte säkert att han skulle få det ändå.
Det är svårt att få sommarjobb för ungdom nu för tiden, säger dom. Men (peppar, peppar) Anton och Lina har alltid haft jobb, och det är jag evigt tacksam för. Jag tycker också att det är bra att de söker sej härifrån och får lite perspektiv utifrån ( framför allt för att inte bli som jag;)

Igår skulle vi träna ihop med kyrkokören inför Valborg, och redan vid förra gången frågade jag om hur vi skulle göra med fikat, för Yvonne hade bakat för de nio ggr som vi hade kommit överens om, och nu var ju som sagt en kör till med.
Hon "snoppade" av mej och sa att vi skulle inte ha fikabröd och Kyrkokören stod för kaffe. PUNKT!!!

Ok, tänkte jag , då får jag väl fixa kaffebrödet själv då, vilket jag också gjorde. När jag såg att klockan snart var dax att sätta igång igår, och ingen rörde sej mot köket, frågade jag hur det blev med kaffet. Något förvirrat blev det, men en Berit visade mej ut i köket, tog fram en burk med 7 kaffefrön i , konstatera att jag kanske fick ihop till en kanna, vände på klacken och gick ut. VI VAR  50 STYCKEN.
te till en kanna!!!
Där stod jag och kören satte igång i rummet brevid och sjöng för fulla muggar. Det blev till att sätta sej i bilen, åka och fixa kaffe, sätta på kaffe till ett helt kompani.
Och så har vi ju diskningen efter, som tar minst lika mycket tid, så jag var i princip inte med och sjöng.
När en tant i snorkig ton också frågade - Finns det inte the ???? Då fick jag bita mej i tungan för att inte säga något ;)
Men jag kan säga att det lät förjäkla bra när dessa två körer sjöng. Det var så att man fick gåshud, så maffigt var det !!! Skitsnyggt !!!


Lokalt handlande håller Thomas och Ekubator på med. Härligt!!! Det behövs påminnas och hittas på saker om det, hela tiden, för att uppmuntra. 


Även om jag är en inbiten stadsresenär, så är jag faktiskt väldigt köptrogen våra affärer här hemma. Och ibland kan jag även kolla ut saker i stan för att be dom beställa hem här istället. För den dag vår affär slår igen så flyttar jag med.

Stefan är nästan ännu värre ;) Om han följer med  (eller rättare sagt får föja med )  till stan någon gång och vi bestämmer oss för att äta ute, så hittar han alla fel på alla matställen i stan och bilen stannar inte förrän vi kommer innanför kommungränsen ;)
Ibland finner jag detta smått irriterande !!! ;)
och framför allt är servicen så mycket bättre här hemma, så mycket tror jag man tjänar på att handla här.

Nu jobb, också måste vi ju trolla fram någon tårta tills ikväll också ;)

Kram

Bryssel

Morgonen har redan innehållit en runda till staden för att dumpa av Stefan vid flygplatsen. Inte för att, som han själv säger, träffa kollegerna i Bryssel, utan för att träffa vår leverantör som finns där;)

Så det blir med andra ord en ensamdag på företaget igen, men jag är ganska van ;) Anton som vi har haft hjälp av här den senaste tiden ska  på jobbintervju inför sommaren, och har dom släppt in honom så långt in, inpå sej , vet i tusan om de klarar sej utan att anställa honom, för prata KAN han ;) Lycka till gubben ♥!!!!

Ikväll blir det också träning med Kör XL och då ska vi träna ihop oss med Kyrkokören inför Valborg , då vi ska sjunga både i Ringarum och Gusum , ska man sedan komma i form till  dansen efter brasan, blir kvällen lite småstressig. Då är det förövrigt Night Train band som spelar i Gusum Folket Hus . Dom är ju så sabla bra, och framför allt roliga ;) Så kom då, och släpp loss!!!!

Liona sade tyckte också till i frågan om Grännäs. http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=6206849, lite rätt har hon på en del grejer men det är också mycket som jag inte håller med om.

Kanske var det så att kullen köptes, men so what!!! Den köptes väl för kommunens pengar så den är väl VÅR, hur , eller hur?

Jo visst är det så att konjungturen går upp och ner och att Folkparker har lagts ner överallt, och campingar har varit svår uthyrda, men å andra sidan har de senaste årens konjungtur pekat uppåt både när det gäller Folkparker och campingar, efter sista cyberdepressionen så har många valt att semestra i Sverige, så är det någon gång man ska bygga upp något så är det precis nu. Och eftersom gruppen på FB handlar om Parken som sådan, så kanske det måste till tursiter som delar det intresset för att få draghjälp med Parken så det blir bärighet i det, och så att det blir intressant för både kommunbor och campinggäster.

Givetvis är det ingen som är avundsjuk på att någon tjänar pengar, jag tror stensäkert att det går att tjäna mycket mer pengar om man gör det hela rätt. Däremot känns det lite fel att en entreprenör utifrån, som inte är så där jättekänd för att använda sej av företag från trakten, driver 2 så pass närliggande campingplatser. Jag har alltid trott att konkurrens är nyttigt, och här är ju ett ganska tydligt exempel att det är svårt att satsa på 2 campingplatser samtidigt.

Jag tror att det går att få mycket mer bärighet om man gör det rätt. Lite nytt folk i Folkets Hus föreningen, ihop med någon som kan sköta, och vill satsa på Grännäs , och nytt driftigt folk i serveringen, och framför allt, samarbete där emellan, så går det att få till det !!!

För om till och med Gusums Camping kan och vill expandera, så borde det gå på Grännäs också. Bad Valdemarsvik är en helt annan sak, där är det inga begränsningar för folket runt omkring som det är i Grännäs. För det ju faktiskt så att vi har fått maka på oss mer och mer på Grännäs. Du får inte ha dans hur du vill, kommunen vill ha provision på intäkterna . Man får ringa till campingvärden och "be om lov" att hyra dansbanan vilket man absolut inte skulle behöva göra.

Igår så skickade jag in en debattartikel till NT. Så får vi se vad folk tycker . Hoppas på reaktioner i alla fall , och kanske andra bra ideer, vad vet jag . Det är iaf ett högintresant område som man kan slåss om, men ännu hellre samarbeta om´, och binda ihop oss kommunbor med.

För dialog och kommunikation var ju A och O enligt många av våra politiker, iaf innan valet ........


Ha en bra dag, nu åker stereon på !!!!! ;)

Kram