Sommarlov !!!

Godmorgon gott folk , sover ni gott i värmen ?

Vilken sommar det blev va ??? Tog mej friheten och tog mej ledigt mitt på eftermiddagen igår , och det är inte utan att jag får halvångest när jag gör så.
Konstigt va ??? Man är sin egen för att få bestämma över sej själv, och ändå får man dåligt samvete för att man lägger sej ner och är onyttig i ett par timmar.

Det kommer dock inte hindra att jag gör om det idag, för det kan vara den ända sol som vi får se i sommar ;)

Nu trappar jag ner med bloggandet ännu mer , tänker ta riktig semester , så gott jag kan framöver.

I helgen spelar vi på Gräsmarö, i Gryts skärgård. Vi spelade där förra sommaren också, och det var en sådan där riktigt underbar bonnafest, med fiskargubben i arbetsbyxor och käpp och långt vitt skägg, sommarflickor i finaste klänningen och grisarna grymtade några meter ifrån. En gammal raggig hund, gick in där vi spelade och ställde sej och glodde på oss med jämna mellanrum precis som han sa:

- När ska ni sluta med det där jäkla oljudet ????

Det var en riktigt härlig varm sommardag, hoppas det blir så i år med.

Kommunen är totalstill, inget händer, men det har det ju inte gjort på hur länge sedan som helst , så där har jag givit upp.
Alla pratar om breda samarbeten, men det är ju inte så konstigt med tanke på att läget är öppet, och att alla vill vara med och styra. Alla pratar om vad som är bäst för Kommunen, men ingen gör det som behöver göras , under tiden , då man verkligen kan forsera saker framåt.

För när läget är låst , så bråkar man och när läget är öppet vill man det bästa för kommunen. Fortfarande försöker man leta efter varandras fel, istället för att hitta det som förenar.

Allt handlar fortfarande om makt, makt och åter makt, och ingen försöker att ta tag i de problem som verkligen finns.

Ja jag vet vad politikerna säger lite överlägset !! - Det är det här som är politik!!! ( har hört orden så många gånger under det sista året)

Ja grabbar jag vet att det är det, men är det något att vara stolt över ?? Att inte prestera någonting, att se kommunen sjunka ner mer och mer. Är ni som får ut arvoden och löner för politikska uppdrag i Valdemarsviks kommun, verkligen stolta över pengarna och anser att ni förtjänat dom ????
När ska ni försöka hitta lösningar och börja att se kommunens bästa ? De är lätträknade de politiker som har förmågan att tänka utanför sitt egna bästa !! Men de finns !!! Tyvärr inte tillräckligt högt upp bara .

Att i öppna tider säga att ni vill ha breda samarbeten , när man i andra sammanhang ALDRIG kan tänka sej vara med den och den , hur trovärdigt är det på en skala ????

Jag tänker göra det minsta möjliga i sommar, fylla på batterierna med det som betyder något, och göra som alla andra , skita i andra och tänka på sej själv. Det finns liksom inte mer att göra förrän någon tar kommandot och börja styra, och det finns ingen sådan person , bevisligen , än !!!

Det är inte så nattsvart som det låter, vi överlever nog allihop, men tro inte att folk inte läser igenom era strategier, de ser , noterar, och tycker , och vad folk tycker just nu är att ni är inkompetenta !! Sorry , men så är det och det gäller nog alla. Ni saknar alla drivkraft, och allt handlar om makt , inte sunt förnuftt !!!

Så nu tar vi lite sommarlov, har det så underbart härligt som vi bara kan ha, tänker på oss själva , och laddar batterierna .

Återkommer med spridda lägesrapporter om kantareller, spelningar och andra skojsigheter, men återkommer inte på riktigt förrän i augusti någon gång.

Puss och kram och ha en riktigt härlig sommar !!!!!


Myshelg :)

Godmorgon !!!

Idag är det säkert många som vaknar upp till semester. Sååå skönt att släppa alla tider, och varmt och skönt ska det bli också !!!

Midsommarhelgen var lugn och skön. Vi började som vanligt med sill och potatis vid lunchtid och som vanligt kom Fredrik "Murre" Uhrberg med en alldeles nybakad lantbrödslimpa som doftade över hela altanen. DET ÄR MIDSOMMAR för mej !!! :) Varm limpskiva där smöret smälter när man brer på . MUMS !!

Sedan kidnappade jag 2 barn,  åkte upp till Hembygdsgården , där det var full aktivitet. Malle och Arne spelade så fint och ungarna dansade runt Midsommarstången , finklädda i klänningar och pojkarna i skjortor och västar. Dom var så fina.

Det var mycket folk tyckte jag . Skoj !! Och faktiskt mycket utifrån också , och det är än mer skoj att fler börjar uppmärksamma våra tillställningar vi har här. Jag tror faktiskt att det är Gusumstämmningen som lockar, där alla pratar med alla.


Hem igen och sedan kom ytterliggare lite vänner och det blev grillning på kvällen. Mysigt gott och mycket , mycket trevligt !!!

Söndagen var det ganska lungt men på kvällen åkte vi ut till Varvet i Gryt, där dottern och mågen hade lånat en stuga över helgen.
Stugorna låg på rad , precis vid vattnet, och de var extremt fina. Guldläge skulle jag vilja säga !!
Fasionernande är det att Gryts Varv har en midsommardans , och att det i år var 725 förköp !!! Imonerande verkligen att man lyckas med något sådant , mitt ute i ingenting. Det var över 300 förköp till bufen innan dansen också , och det är inte fy skam.

Vi åkte förbi Grännäs också och noterade att camparna hade ökat från 1 st till 3 !!! Hejja på !!!

Hörde i andra hand att restaurangerna i Valdemarsvik INTE skulle göra Valdemarsviksrätten !!!

Hur ända in i helvete kan man vara så korkade ??? Förstår de inte att hela kommunen skulle vinna på att det går att köpa den rätten på alla restauranger i hela kommunen. Nu måste man åka ut till Gryts Varv eller Ida på udden för att få den. Och då är detta en happening varje år och får massmedial uppmärksamhet.

Problemet är väl som vanligt avundsjuka , att Gryts varv får lite mer uppmärksamhet och då sänker man iden istället för att vinna lite grann . Typiskt Valdemarsvik !!!!

Nu blir det nog race på jobbet i början på veckan för att i slutet börjar dö ut. Det ska bli bortåt 30 grader i slutet av veckan så jag hoppas det blir lugnare då .

Ha en riktigt trevlig dag alla !!!

Kram

Midsommarafton

Nu är den här Midsommarafton, kanske den dag som jag är stoltast att vara svensk. Med härliga traditioner och vårat underbara land som bara druknar i ljus.

Det här är min topp på året , och så tror jag att det är för många !!! Det bevisar tycker jag att solen har en enorm betydelse för kroppen.

Alla drar ut till sina sommarstugor, och förbereder för midsommarfirande, alla campingplatser är sprängdfyllda !!!

Ja för utom Grännäs där en ensam folkvagnsbuss låg igår morse ! ??? Varför gör ingen något ??? Inte kommunens politiker och tjänstemän , men inte heller handlarna som också blir drabbade !!! Förstår det inte !!!

För någon dag sedan gick det också iväg ett brev till NT. En föreningskille fick nog och skrev in och klagade att de inte får ut sina evenenmang utan att tjata eller så blir det ingenting alls. Ska det vara så att inte våra nt-reportrar kan bevaka mer än Storgatan i Valdemarsvik ???? Vi börjar bli trötta på detta nu.
Nu vet jag att det kommer att bli bättre under sommaren , så har ni skojiga saker på gång , ring ner till NT. Vi får en reporter som klarar av bilkörning under sommaren ;)

Nu tänker jag ta mej en stooooor tallrik med jordgubbar till frukost, som min gulliga far kom ner med, sedan blir det att ta på sej sommarklänningen och kanske till och med binda en krans. Sill och potatis, och kanske någon snapsvisa vi 12 snåret och sedan blir det att bege sej till Hembygdsgården vid 14.tiden. Ett måste , annars är det inte midsommar !!!

Hem igen och i år blir det ingen vollybollturnering i poolen , men det kommer några nära och kära och grillar.
Anton är också hemma i år , för han jobbar i morgon men han är ju en hemmagris så det gör nog inte honom något ;)
Kanske så smiter jag iväg med gitarren ikväll, och sätter mej på ett berg nära här, där jag ser ner över en åker där jag vet att älvorna dansar. Visa i molom och Visa i midsommartid är standard, och det kan bli ett par till ............

Jag önskar er alla en underbar midsommar och hoppas att regnet håller sej borta i eftermiddag!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=ZbTA0izBpk0Kramar