Stress & Jäkt !!!

Gårdagen startade vid 4-tiden igår när jag vaknade , promenad , dusch , och bloggande . Skjutsa in Anton till stan vid 6 och sedan stressade jag tillbaka och Stefan åkte iväg till stan istället. Telefonerna ringde oavbrutet , en massa paket som skulle iväg, fakturering, offerter , beställningar, och mitt uppe i allt ska man försöka få till en middag också. Tack och lov för köttsoppa på burk!!!
Inte bara att det tar max 5 minuter att laga till, man kan prata i telefon samtidigt som man äter också ;) Det är värre med en köttbit eller knäckemacka, tro mej jag har testat allt. Sedan framåt eftermiddagen börjar lastbilarna komma in , telefonerna fortsatte att ringa , frakthandlingar ska vara klara.

När klockan är halv sex, KAN jag inte jobba mer utan då måste jag iväg med brev och handla. Efter handlingen fick jag lite egentid i solariet , det är så himla skönt att bara få ligga ner en stund och inte göra något.
Lite plock hemma, ringa lite men då bara favoritsamtal, och blaj SMS, sitta på fejjan och bara vara ett tag. Lagom när jag skulle gå och lägga mej ringde Anton från Scandic. Dom hade inte släppt honom i tid så han hade inte kommit med bussen hem.

-Visst lilla gubben, sa jag , då kommer mamsen genast in och hämtar dej!!!

Det sa jag inte alls , där ljög jag utav bara den, utan jag sa något helt annat , och Anton LOVADE att aldrig göra så igen. Hemma igen vid tolv , och idag vaknade jag vid 4 igen. Skoj ! Verkligen !

Känner mej just nu inte så jättefestsugen , men då vi står som arrangörer måste jag gå ner ikväll. Det blir säkert kanonskoj bara man kommer ner, jag får väl ta med en kudde och lägga mej i något hörn ifall jag blir trött ;)

Idag slutar telefonerna nog att ringa tidigt , så jag kanske hinner sätta mej en stund, och ta det lugnt.

Kram , och jag hoppas vi syns ikväll !!!!!

Ulla

Igår stod de och delade ut blanketter som handlade om alkohol och langning. Hörde även på TV att de pratade om det.

Det är bra att de lyfter frågan, men det är ett ämne som berör alla föräldrar, men det är också ett ämne som man inte kan prata öppet om, ungefär som invandringen.

Kanske har de rätt när de säger att barn som inte får alkohol hemmifrån, dricker mindre, vad vet jag?? Men det är heller inte den enda aspekten man tänker på om man köper ut till ungarna.

Jag skulle givetvis aldrig säga HÄR rakt ut att jag langar till mina barn. Anmälningen skulle säkert komma omedelbart om de fick den chansen.

Men jag kan berätta om min kompis Ulla, och hur hon tänker;)
Ulla har man och 2 barn ,Albin och Nina och är ganska övertygad i sitt sett att agera och vet framför allt ,VARFÖR hon gör som hon gör.


Gå till dej själv. Fanns det någon som drack när de var under 18 när du var ung? Svaret är nog i stort sett samtliga och de som inte gjorde det hade nog andra problem som var minst lika allvarliga.

Men hur många föräldrar finns det som tror att inte deras barn dricker, och så gör dom det??
Jag kan säga att enligt Ulla, finns det massor.

Ulla tänkte så här när hennes barn blev tonåringar och en av barnets bästa kompisar , fick åka in och magpumpas för att hon druckit medicinsk sprit. - Jag vill veta vart mina barn är och vad de dricker och hur mycket, så därför köper JAG ut alkoholen.

Ullas barn fick alkohol hemifrån , MEN fick aldrig sova borta när de drack. Ulla ringde alltid någon gång under kvällen och om de inte svarade (vilket de alltid gjorde) kom hon och hämtade hem dom.

Ungarna fick inte dricka något som de inte hade talat om , så ibland kom SMS hem under festkvällen, typ " det serveras bål här , är det ok med 2 glas" .

Det var ju absolut inte så att hon stoppade flaskor i händerna på dom, sa dom att de ville ha 4 cider fick de 2 istället. Hon gjorde nog det bästa hon kunde för att hålla emot. Men det var aldrig tabu att prata om. Vänner till barnen som inte fick hemifrån, smuggla sprit och höll på. Sa att de skulle spela data hos en kompis när de istället festade i staden. Så ville inte Ulla ha det.

Ulla tyckte systemet fungerade utmärkt , hon visste alltid var de var , de var alltid sansade när de kom hem, och de kom alltid hem , vid något tillfälle gick det kanske snett , lite för mycket , lite för fort. Men det var aldrig något alvarligt och den första som fick veta , var Ulla.

Rätt eller fel???? Jag vet faktiskt inte .

Grattis Anton !

Jaha, nu har minstingen blivit stor (också) tänk vad tiden går . Känns nästan som igår som  man låg där i Norrköping och tittade ut på fyrverkerierna Valborg, och det var snöblask ute och kallt. Nysnittad efter ett akutsnitt , låg han där så söt :) Det var så kallt att vi sprang och köpte overaller och varma kläder , för det hade vi inte så mycket av (som inte var rosa) . När han var 3 dagar gammal , fick vi åka hem , och efter ytterligare 2 dagar slog vädret om , och jag tror inte att vi har haft en sådan kanonsommar någon gång sedan dess :)

Och nu är han alltså myndig och får rösta och gå på krogen :)

Det där med "blommor och bin"  var ju aldrig något problem . Öppen som en bok är han så , där får man reda på mer än man vill :)

Men han borde ju ha med sej lite kunskap om alkohol också, för det har han antagligen aldrig provat ;)

Här gubben , mamma ska lära dej allt hon kanSå här in för sommaren så kanske ett litet vintips kunna passa?

Jag som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag tänkte dela med mig av.

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:
Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordsduk.
Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.
Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött.

De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiellt
- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:
- Tack, men jag vill inte ha sex.
- Nej, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Lycka till med vindrickandet i sommar!!!!

Kram