De är inte de skarpaste knivarna ....

Ibland blir man bara full I skratt. Som nu när Lars Beckman försöker få parkeringen i Yxningen till politisk mygel fast det är helt solklart i detta fall är ett tjänstemannabeslut. 
Vill man veta fakta så är det ett problem som varit i flera år och som kanske just Lars Beckman borde åtgärdat. Och till viss del är (S) just de dom ställt till det när de skrev över den kommunala parkeringen till Campingen.  Det finns en camping och en campingparkering men också en kommunal badplats och många båtägare som utgår från Yxningebadet. Vid varma dagar så är parkeringarna överfulla . Det står bilar och kärror på mer eller mindre bra ställen inne vid innersta parkeringen . Så typ en ambulans kan ha svårigheter att ta sej in vid t.ex ett drunkningstillbud. Än värre är det när bilarna parkerar på den smala vägen  upp till Kömnevik där det är ett helt sommarstugeområde. Vid ex brand skulle det bli stora problem att ta sej fram. Att "folk undrar" som Lasse säger tror jag inte ett dugg på. Tvärtom har jag bara hört att äntligen är det åtgärdat. 
Lasses S-kompis Örjan Carlsson gick ut med samma ifrågasättande i ett FB-inlägg och det var väl bara spydiga kommentarer han fick tillbaka och folk som tyckte det var bra gjort att det nu var åtgärdat.
 
Han menar också att det borde vara öppenhet kring beslutet, att det handlar om transparens, 
 
Men nu handlade det inte om ett politiskt beslut. Det var tjänstemän som tog av sin budget för att åtgärda ett problem och det vet de ju, men ändå vill de så misstro.
Han får också frågan om ( trots att det inte var ett politiskt beslut) finns saker som ordf. I KS kan ta utan att ta upp det . Han svarar att om det är brått är det möjligt , men det är ovanligt. 
 
Jag hävdar att han har fel. En ordförande i KS kan vid brådska ta egna beslut men det ska upp i nästa KS . ( något som inte behövs i detta fall då det är tjänstemannabeslut) 
 
Däremot behövdes det när Lars själv tog beslutet ...
3 dagar innan valet......att ge en specifik förening 50.000 kr. Var det brådskande ? Nej ! Tog han upp det i KS? Nej!  
 
Borde vara än mer intressant att skriva om för NT än en välbehövlig parkering som tjänstemännen äntligen fixade åt oss Gusumbor. 
 
Och får jag också sparka på nya majoriteten så vill jag klaga på den snällhet ni visar förra majoriteten och inte minst Lars Beckman för de felaktigheter som uppenbart begicks. Som t.ex överförmynderiet som höll på att gå käpprätt . Kontrakt som skrevs om i lönndom osv osv . 
 
Men  tack tjänstemän för en fin parkering som inte bara åtgärdade parkeringsproblematiken utan också öppnade upp så vår vackra badplats blev mer synlig ! 
 
Som vanligt går det bra att kommentera men inte anonymt!
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :