Kökstankar

Är vi inne på 7e veckan nu måntro??? Jag tror det och idag tar jag glömde jag väga mej, så vi tar måttbandet istället, och det konstaterar att jag iaf har minskat ytterligare 2 cm sedan jag mätte senast. Så det blir sammanlagt 10 cm i midjan . Egentligen är det ju så man ska göra tycker jag . Mäta sej, för det finns många orsaker till att vågen står stilla, och det är ju faktiskt midjemåttet främst som man vill ska minska.

John anmälde sent om sider att han var "hemma" förra veckan, så nu får vi se hur det har gått för er alla idag :)

Helgen har för övrigt varit underbart lugn och skön, Lördagen var det först träningsdag med bandet. Och det var en ovanligt rolig träning, allt flöt och det kändes hur bra som helst. Ibland fungerar ingenting, man får hjärnsläpp och missar hela tiden så man får stanna och göra om det, men som i Lördags var allt ovanligt bra.

Lördagkväll med goda vänner och blev bjuden på godaste maten. Det första grillade för i år , och allt var bara sååååå gott. Kvällen swischade bara förbi och det var först på morgonkvisten vi gick och la oss.
Så söndagen blev en verkligen lugn tillställning haha.

Idag blir det halvdag, ska in till stan och rita nya köket. Vi har alltid ritat allt vi byggt själva, men nu finns det så mycket nytt i den branschen så då kan man lika gärna låta proffs göra det. Vi har inte alls hängt med i den utveckling som varit och då man vill ha ett kök utöver det vanliga, så blir den här lösningen mycket bättre.
Så länge RUT och ROT finns så kan jag också tänka mej att någon bygger det helt , eller delvis också.

Idag KF kl 19.00 i Valdemarsviks Folket Hus . Ämnena var bl arvoden och sådant enl Liona, och dessutom att Bertil ska bli ordförande i Centrumhuset. Liona pekar på jäv, pga att hans sambo har verksamhet i huset, och han själv har styrelsepost.
Tror att det är svårt att få helt "rena" folk i styrelsen som inte har någon koppling till något. Valdemarsvik är ju inte större än så. Ska man hård-dra det, så är ju även Lasse anställd av LO som har en väldigt stor del av huset, och den förre VDn Bentzen eller vad han hette , hade ju också en verksamhet i huset, tror på så sätt inte att det är problem, de vet säkert vilken stol de ska sitta på.

Däremot så skulle även där , det vara trevligt att byta ut lite av gubbsen mot några kvinnor. Det finns ett par kvinnor som suppleanter, men inte mer och inte som ordinarie. Jag tror att just i en sådan här verksamhet, kan vi tänka lite annorlunda. För förändring och förnyelse ÄR inte mäns starkaste sida. Det kommer bli samma tuppfejd här som det är i övrigt i kommunen just nu , och det gynnar inte samhället eller verksamheten  alls.

Ser också att Liona har varit i Gusums Badhall. Och det är verkligen en av få anledningar som vi får hit folk utifrån av. Därför är vikten för oss att hitta en långsiktig lösning på hur vi ska kunna behålla den , utan tjafs vart och varannat år av yttersta vikt. Hoppas att det finns folk som aktivt vill jobba med detta i en grupp som kan kläcka många ideer om hur vi ska få det så vinstgivande som möjligt.

BeTe  du skriver att Stefan inte tycker om NT? Det har han väl inte skrivit eller hur, det är ju jag som tjatar om NT , inte han, så håll reda på fakta lite bättre är du snäll.

Och om det känns bättre för dej att säga  att han gör självmål, när han säger att man inte ska föra politiken i media , samtidigt som  han bloggar, så gör gärna det. Du har ju rätt i sak, allt som han skriver är ju politik. Samtidigt vet ju alla att det inte var så han menade. Men du får dina ryggdunkar och du har ju rätt, så sug åt dej.

Jag tror förövrigt att allt man säger i sina bloggar kan med illvilja vändas emot en om det vinklas om. Skulle kunna ta och förvrida vilket blogginlägg som helst av vilken person som helst, men till vilken nytta.

Ett blogginlägg som jag inte kommenterat är BeTes " Whistleblower" http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5498630&entry=6666531 Det var bra , riktigt bra och lämnade tankar efter sej som suttit kvar. Läs gärna det och begrunda, vi får nog läge att återkomma till det i eget inlägg, efter inlägg som legat ute i helgen, men som togs bort, och efter kommentarer jag läst. 
Jag gjorde också självmål när jag påstod att bloggare inte kan dölja vem man är i en blogg, det kan man. Man kan skriva populistisk också och inte mena en sak med det man skriver, vilket jag också gör ibland. Men jag tror att det lyser igenom iaf , vem man är, även om det tar längre tid att komma underfund med en.


Ha en riktigt bra dag

Kram


Promenad och en funderare

Idag hade jag inte tänkt blogga alls men tankarna far runt och då är det lika bra att skriva ner dom. En vänligara ton på bloggarna är önskad utav många, men är det verkligen JAG som står för den råa tonen?

Jag har vad jag vet inte gjort några personangrepp på någon. Kraftigt tillbakavisat uppgifter JA, men aldrig kallat någon eller liknat någon vid något elakt. Aldrig påstått något om någon, som jag inte har grund för eller förlöjligat någon som person utan bara deras åsikter. Jag har givetvis svarat hårt , kanske för hårt, men aldrig hårdare det som stått först iaf.
Att inte tycka lika är en sak.

Ett svar BLIR alltid hårdare en ett påhopp, och det borde man veta , och därför ställa sina frågor eller ge sin kritik så att det inte  blir just påhopp. Det går att ställa frågor ändå . Att misstänkliggöra en person ÄR ett påhopp. Att dra dåliga liknelser ÄR påhopp, att påstå dålda agendor är också påhopp.

Sedan blir man förskräkt/arg/ledsen/ när man ser vad som skrivs/tillåts skrivas, på andra sociala medier av samma person som efterfrågar mindre påhopp och skärpning. Och sådant gör mej verkligen ledsen. Riktigt ledsen !!!

Min facebook använder jag bara till vänner och för att glädja mej själv, genom att få mej till livs vad andra berättar. Visst har jag också vid några tillfällen skrivit ut debattämnen, men aldrig,aldrig, aldrig skrivit några hårda ord över huvutaget, och det får ALDRIG någon mej att göra. Och att skriva ut/tillåta skriva ut, att folk lider av personlighetsstörningar finns inte på denna jord!!!!!

Och jag tror att alla som bloggar , bloggar just för att visa vem dom är, vad dom står för osv. Att dölja sitt rätt jag i ett dagligt bloggande , är i princip omöjligt. Så jag avslöjar inte mej själv och jag tänker inte falla, jag är så här, med mina fel och brister. Och plötsligt dök ett blogginlägg om dåliga ledare upp i huvudet, och varför man väljer bana som man gör. Ett blogginlägg som jag för övrigt tyckte om  , om dåligt ledarskap. Ledare är man när någon följer en. Om det sedan är en eller  2000 så har man ett ansvar som ledare, ansvar att vara en bra ledare.


För att åter lyfta en sak som Liona lyfte för ett par blogginlägg sedan. En talesman för Stömsvik och som sakligt kunde informera om vad som är på G. Jag tycker det är en jättebra ide, och jag vet att den iden har förekommit och efterfrågats av någon av företagsorganisationerna för några år sedan.
Ansvaret skulle vara att ge oss kommuninnevånare information (saklig) om vad som händer och sker, men givetvis även information till utomstående. Precis som hon säger ska det inte vara en politiker, utan en neutral person som ska stå för det.
Pengar till detta är ju som Helena von Schantz skriver problemet, men kunde inte de alternerande tjänstemännen, som ska inneha Kommunchefsposten avsätta några timmar till detta, vid varje månad ? Man kan ju göra det i liten skala först.
Sedan finns ju Facebookgruppen "Valdemarsviks kommun" men även facebookgruppen "Vision Valdemarsvik" och det skulle vara roligt om dessa grupper användes mycket mer.

Sedan uppmanar Liona alla att gå på KF på måndag. Och det är säkert nyttigt för politikerna. Men där kan jag ärligt säga , att jag har varit på ett KF, och det var det värsta jag varit med på. Så tråkigt, så långdraget och absolut inget för mej, för man blir bara på dåligt humör. Pratade med flera åhörare från olika partier och jag hörde inte någon som var av annan åsikt.
Att få dessa möten att bli intressantare, då det är det enda tillfälle för allmänheten att kunna följa politiken , borde vara ett Prio 1.

Skolan då , som Helena skriver om ? Det får nog bli ett eget inlägg, för jag vet inte vad jag tycker. Att bygga en herrejösses skola med matsal och grejer är uteslutet när ekonomin är som den är, men när man ändå måste plöja ner 20-25 mille för att återställa den till befintligt skick, ska man inte använda några miljoner till för att göra den modernare? Kommer fortfarande ihåg hur iskall Centralkapprummet var. Men som sagt , jag vet inte vad jag tycker där. Vi har andra skolor som också borde rustas upp, bl a Ringarum.

Tack och lov för musiken säger jag vissa dagar när tankarna snurrar och man blir arg , ledsen och förbannad över folk.

Idag blir det träning med bandet hela dagen. Där kan man släppa ut all ilska , ledsenhet men också glädje som man har i kroppen. Det är så befriande att sjunga från tårna. Sedan blir det middag hos goda vänner, där musik är ett stort gemensamt intresse och då blir det givetvis också Melodifestivalen. Underbart roligt och jag längtar verkligen till i kväll.

Nej det är hög tid för en promenad och en funderare, något jag uppmanar en till att ta!

Kram


Sista dagen med Anna

Usch säger jag för idag! Sista dagen på vår praktikants tid här. Lilla Anna som varit hos oss i 3 månader och som slutar idag. Om jag kunde skulle jag anställa henne, men tyvärr, så kan vi inte det.
Men däri inte sagt att hon inte kommer tillbaka , för det vet jag att hon gör, både när hon ska göra grejer åt oss framåt sommaren och så kommer hon säkert självmant också och hälsar på , tror jag alldeles säkert.
Man vänjer sej lätt att ha henne här och hon hör liksom till nu.

Roligt är att vi har 4 offentliga spelningar nu i vår. Offtast spelar vi på privata fester, men nu är vi bokade både på Sports Bar, Söderköping 9e och 16 April , Gusumdagarna den 4 Juni, och Hot Iron MC den 18 Juni. Helkul!!!
www.coverbandjust4fun.se, för den som är nyfiken.

Annars blir det för övrigt en ganska lugn helg här , middag imorgon med goda vänner, garanterat mycket skratt och en hel del musiksnack, och på dagen imorgon tränar vi med bandet och fortsätter kör in nya låtar till alla spelningar i sommar.

Bror-Tommy Sturk : Återigen får jag äran att bli omnämnd i din blogg, tackar ödmjukast, och du har rätt i väldigt många saker där, samtidigt som du i många saker , rent ut sagt hycklar !!! Och det är väl just hyckleriet jag har så svårt för, men även dessa nedvärderande blogginlägg som du emellanåt kommer med.

 

Visst står min åsikt nära NB, inte i allt , men i mycket. Sedan är ju frågan vad som kom först? Hönan eller ägget, jag bloggade innan NB fanns, och mycket av det som NB står för är väl sådant som inte bara Stefan och jag utan väldigt många samtal handlar om det är ju inte speciellt politiskt, utan har blivit politiskt.

 

 Du skriver att man ska driva politiken via media ??? Du läser min blogg säger du också. Frågan är då varför du inte är med och debatterar ämnena som finns här då , för här har det debatterats friskt hela tiden? Och det är garanterat folk av olika åsikter som är här. Du har Erland, vet inte hur han röstar men är inte NB, Jeanette som nog mer är av Socialdemokratisk åsikt, tror jag, numer Helena  FP, Thomas , garanterat inte NB, Liona var inne mycket i somras MP, Helén (S) har varit här, så varför är du in här där debatterna hålls, och sedan kan du länka ut till din blogg???? Tonen är trevlig och alla får tycka som dom vill. Möjligtvis är det väl Lasse som innan jul var inne och hittade på lite , och honom är jag fortfarande sur på, kanske speciellt på mej själv, som alltid hållit honom högt som politiker, och tyckt mej ha bra kontakt med.

 

En annan fråga är varför du själv inte svarar på kommentarerna på din blogg, som sig bör, du som tycker om diskussioner???

 

Ja jag har gett dej kängor på dina inlägg, men bara när du är elak och när du kallar folk för saker, eller när du hycklar för det gör du ganska ofta, och då måste man väl få tala om vad man tycker.

 

Har alltid tyckt och det har jag skrivit också i flera inlägg, att oppositionen behövs. För att få mer djup i politiken för att få fram de bästa förslagen.

Jag har inte röstat för någon budget, jag är ingen politiker, och jag tycker mycket av budgeten är rent ut sagt dåligt. I den budgeten fanns det säkert flera bra saker som kunde diskuteras. Men sluta hyckla!!!!

 

Er budget kom på bordet på samma möte som det skulle röstas, hur moget är det?????

 

Inga diskussioner under budgetarbetet som pågick under hela hösten som även ni satt med i, så vad fanns det för val? 1. Rösta på en budget som inte var bra. 2 Rösta på en budget som man inte har läst?

 

Vad skulle du göra?

 

Tycker för övrigt som du att man kan gå ut i media och tala om vad som är på G. Det är ju då ganska bra om media VILL komma när man ringer efter dom, och speciellt om media lovar att komma men inte gör det ändå, eller hur.

 

Du undrar vad vi gör för föreningarna, och jag är ju som sagt inte Nybyggare så vad de gör , vet jag inte. Men det är för övrigt en av posterna i budgeten, som är skit , tycker jag.  Där ville ju ni också dra ner, eller hur, eller viste du inte om det?

 

Det jag vet om dessa föreningar är följande: 

Badhuset: Stefan jobbar nog för fullt med att få det mer ekonomiskt oberoende. Det ska ju inte läggas ner som du vet, så det är nog inte någon fara med det. Det finns budget de närmaste 2 åren på det. Dottern badar och solar varje vecka, och jag med(inte badar) Vad gör du för badhuset BeTe?

Folkets Hus (Valdemarsvik) Är på G att ta fram nya lösningar. En ny styrelsemedlem var uppe igår kväll och pratade och vi lyssnade och hjälpte till att spåna och tycka. Vad har du gjort BeTe?

 

Teaterföreningen  Var ute först och ville ha sponsring, vi sponsrade . Vad har du gjort?

 

Folkets Hus Gusum: Där har jag erbjudit mej hjälp, och under tidigare år har vi ideellt hjälp till, stått i garderob, plockat disk, hittat på saker. Där har även Lina och Stefan hjälpt till, men det vill inte ha våran hjälp mer. Och då kan man inte göra så mycket mer. Men jag hoppas de löser det själva, däremot har jag väl lagt ut en 5-600 på Biobesök denna vecka, och det blir säkert Avatar i helgen också. Vad har du gjort BeTe?

 

Museum, Gusum: Där jobbar ju Stefan som bäst på att få hem kronan , som varit ett prio . Tror det lyckades faktiskt. Sedan har vi ju givetvis sponsrat, vilket Hannes gjort ett jättejobb med, där han även vänt om mej rätt mycket( har ju inte varit ett Museum-fan. Vad har du gjort BeTe?

 

Gusums IF: Där har vi givetvis också sponsrat genom åren. Där sitter Stefan med i Festkometen , som anordnar Valborg, Gusumdagarna  bl a. Jag däremot hjälper bara till själva de dagarna som det är, fast  jag inte är medlem. När det gäller att bygga upp allt inför Gusumdagarna så kan jag med säkerhet säga att det är Stefan som lägger ner mest tid, fast det är ett otroligt mycket jobb för väldigt många. Glsskiosken som Gusum IF har , byggdes av Stefan och Magnus Södling i princip Vad gör du Bror-Tommy???

 Byalaget : Var Stefan med och startade . Har gjort ca 150 manstimmar med att röja upp i Gusum runt ån. Vi har samlat ihop pengar och tillverkat vår egen julbelysning. Jag går in i styrelsen efter årsmötet. Vad har du gjort BeTe

Ungdomsgårdgården: Stefan har ideellt skött snöröjning där de sista 2 åren. I högsta grad en spronring. Och mycket snö har det varit.

Radiowix: Har aldrig fått något föreningsbidrag, tyvärr, men där har jag jobbat för att NI ska få hålla debatter bl. a, men du var väl inte så där jätteglad för det va? Men debatter blev det och det är för övrigt något ni själva borde jobba för i er demokratigrupp, där du sitter med tror jag. Har någon, någonsin tackat för att vi la av våra små resurer för att ni skulle syna och höras?? Nej men skäll har vi fått däremot, för än det ena en det andra, från flera partier.

Det här var det jag kom på i stunden, det finns säkert fler saker vi gjort för att hjälpa byggden på bästa möjliga sätt , som t.ex höll i Titanixfanclubben när de var i Dansbandskampen, med bussturer upp och öppet hus hemma men det är väl fel det med , det är väl kommersiellt, och ej politikstk. Att det lyfte bygden att det gick bra för dom, är väl ingen ursäkt.

Har jag missat några frågor som du hade så säg till, det blev ett långt inlägg ändå. Men jag hoppas du är lika väluppfostrad , och svarar på mina frågor, men något säger mej att du inte gör det, för jag har ställt frågor till dej förut som du heller inte svarat på.

 Förövrigt tror jag att du fått Nybyggarna på hjärnan, du upprepar deras namn som ett mantra, dom har ju trots allt bara 6 mandat utav hur många?? Du är slipad BeTe, du har massor inne i hjärnkontoret . Visa det !!!!

Ha en trevlig helg nu alla, och var gärna med och debattera som både jag och BeTe vill ;)

Kram