Snälla förklara !!

Brukar betrakta med som en ganska smart tjej och också ganska påläst när det gäller näringslivsfrågor , men nu begriper jag faktiskt ingenting .
 
 Efter nästan 10 år av störtdykning i näringslivsrankingen , så kunde "vår" näringslivsgrupp  den så kallade "samrådsgruppen" ändå inte ta till sej att folk tyckte att företagsklimatet var helt kasst . Men eftersom flera rankingar av samma art visade samma resultat och att näringslivsrankingen är ett direkt svar på hur hela samhället mår så tog de hjälp av experter som gjorde en undersökning och utredning av situationen .
 
De kom fram till exakt vad flera med mej sagt till medlemmar i samarbetsrådet tidigare nämligen att det SAKNAS kommunikation .
 
Gruppen börjar då direkt diskutera hur, vad o på vilket sätt DE ska kommunicera .
( JAG menar att där går det snett med en gång ....näringslivet vill bara ha lätt kommunikation mellan företag ...mellan företag och kommun och enkla plattformar och samarbeten) En nära och LÄTT kontakt mellan olika nyckelpersoner i kommunen )
 
I näringslivsrådets minnesantäckningar står att läsa i maj i år :
Vad, Hur och Var vill vi kommunicera? Diskussionen handlade också om att bryta mönster och invanda kontaktvägar. Synpunkten att externt kommunicera "Visionen – Valdemarsvik 2025" på ett tydligare och bättre sätt påtalades också.
 
Jag menar att hela problemet ligger i att det finns inga mönster eller invanda kontaktvägar .....för det saknas ju kommunikation .
Kommunen har redan fått hjälp att sätta ihop Vision 2025 ...nu är det helt och hållet upp till dom att ro den i land ....precis som vi företagare sköter våra egna visioner . Att kommunicera ut visionen leder ingenstans , NI ska ta fram vägar för att NÅ visionen !
 
Nu har iaf gruppen kommit med hur de ska vända den neråtgående trenden för näringslivet . Och detta är vad de ska vända den med
 
- Elever och företagare bjuds till sparbankslunch för gemensamt mingel och föreläsning av en populär youtubers annan "ungdomskändis."
( Hur många företagare är intresserade av det här ? Det kan bara vara en person i gruppen som kommit på den här iden .  )

- Inspirationskvällen den 16 november kommer att ha fokus på kommunikation.

( där det går ut på att tala väl om kommunen ? )

- En middag arrangeras av Företagarna och Sparbanken där företagare, kommun- och bankanställda träffas under trevliga former.

( Jovisst ...men återigen så hade en kopp kaffe och rejäla näringslivsdiskussioner dugt mer än väl , och många företagare har nog inte tid med sällskapa med bank och Företagarna utan det ska nog vara matnyttigt om man ska gå)

- Öppet hus på kommunen blir en cellokonsert.

(Finns säkert många som vill höra på ....men det kan knappast gynna näringslivet )

- Kommunikationskonsult Martin Liabäck anlitas för coachning till företag gällande försäljningstips och kommunikationsfrågor.

( Och vad ska han lära mej ? 171.000 i omsättning och 48.000 i förlust förra året ) Tror jag kan ge honom ett och annat tips istället )

 

En annan negativ sak är att företagarna delar ut priset " årets företagare " på Inspirationskvällen . En kväll där långt ifrån alla företagare kan vara med på för det finns helt inte plats och det är minst lika många politiker och tjänstemän som företag representerade där .  Synd tycker jag !!

Nej jag blir så himla ledsen på denna grupp som håller näringslivet som "gisslan" och så länge de vägrar släppa taget så länge kommer vi vara på botten.

Snälla ....för Valdemarsviks näringslivs skull så lägg av med era middagar och glänsarfasoner och kom ner på jorden och gör något som gör skillnad !!

 

Nej ...nu får det vara bra , ni har fått 10 år på er och detta är vad ni kommer med TROTS att ni gjort en utredning !

 Detta är rent av pinsamt !

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Lasse B is back !

En riktig käftsmäll kom igår i form av en artikel med avsändare Lasse Beckman.
 
Han lämnar politiken...gnistan saknas .
 
Det var nog många som fick kaffet i fel strupe igår när de läste detta, så även jag .
 
Jag har känt Lasse länge , väldigt länge . I Gusum när jag växte upp så kände man alla och Lasse var en av dom som man stötte på här och där fast man kanske inte umgicks i samma omedelbara kretsar. Har alltid tyckt om honom !
Efter det så stötte man på honom som politiker i olika sammanhang . När barnen var små och gick på dagis och miljön där var helt förkastlig så var han en av de verkligt få politikerna som verkligen brydde sej . Han VAR verkligen med på dagiset och kollade miljön under någon dag eller några dagar.
 
Som företagare var jag med i olika projekt för att stimulera näringslivet och där ledde han bl.a ett projekt som hette LEGS och som jag tyckte kom fram med jättebra saker . Inget hände dock efteråt .
Framtid Valdemarsvik var en annan förening . Han satt inte med där , men däremot i samverkansgruppen vi mötte på kommun några gånger om året .
 
Som hetlevrad företagare som ville ha förändringar snabbt ....lärde jag med mycket av Lasse om politikens spelregler och syfte med att saker skulle gå genom olika instanser ....varför man skulle diskutera i KS ...KF osv .
Även jobbet som oppositionspolitiker skötte han med beröm godkänt och det tycker jag ingen av oppositionspartierna klarar nu .
 
När vi drog igång Byalaget och bl.a årensningen så hade vi problem med en grupp "sossar" som hela tiden gjorde allt för att förstöra . Lasse däremot var med och slet med oss .
Ja jag har mycket gott att säga om honom även om jag varit mer än sur på honom de senaste åren .
 
Jag har till och med (för några val sedan) givit honom min röst och kryssat honom . Jag är ingen sosse på något sätt , men som jag alltid har sagt ....på lokalnivå skiter jag i partitillhörighet ....det är personerna som kan göra skillnad . Och vi tyckte långt ifrån lika om allt . Han är sosse i hjärta och ligger långt till vänster i vissa frågor där jag har en annan syn . Invandrarfrågor , rättvisefrågor och många andra liknande saker . Men vi har delat många andra  frågor som jag tyckte var viktiga . Bl.a så var han en av få som värna om näringslivet. 50 företagsbesök om året krävde han och det gick dåvarande majoriteten med på. Men det rann ut i sanden när de kom till makten .
Så tog då sossarna över och allt ändrades . Spelregler ...sätt att diskutera ....att försöka undanhålla och med list få som man vill så man kan köra över de andra .
 
Först blev jag glad att de tog makten men det ändrades snabbt när fulspelet satte igång . Jag blev arg , ledsen och besviken på alla . Bertil E i nybyggarna var en pajas och spelade bakom ryggen . Det var vad jag hört om honom innan och det var vad som blev . De övriga nybyggarna ...ja där fanns det folk jag tyckte mycket om men de visade vad de gick för .
Sossarna ....ja Erland var hjärna i det hela ,ingen tvekan . Han är smart och duktig på många sätt , men kommunarenan är inte hans arena . Han skadar för många med sitt sätt att styra .
 
Lasse blev jag nog mest arg och besviken på av alla även om han inte var den mest aktiva . Alla goda samtal ....var det bara bullshit nu när han själv satt på tronen . Där han tålmodigt talat om för mej varför det var viktigt att den politiska tröggående maskinen skulle ta den tid det tog för att få bästa reslutat . Vad oppositionspartier hade för uppgift och varför de var viktiga ....och sedan gick man ifrån allt detta när man själv kom upp i topp .
 
Nu denna artikel . Det krävs stort mod att gå ut med detta ! För om jag blev riktigt arg först så förstod jag vartefter att det inte var Lasse själv som stod för detta sätt att leda kommunen.
 
Och även om det kommer finnas  taggar kvar och kanske aldrig bli som det var så är jag imponerad av hans mod att stå för den han egentligen är och jag är glad för hans skull att han hittat sej själv igen.
 
"Mycket av lokalpolitiken är rolig , men "fulspelet" i kulisserna kan jag vara utan. Jag är för att man delar på makten "
 
Starkt sagt och en eloge ska han ha !  ! Och socialdemokraterna i Valdemarsvik står inför ett katastrofval . De enda två som har den politiska kompetensen hoppar av och kvar blir??
 
Ja jag tror inte det blir Erland , han är för smart för att vara kvar efter detta och det finns ingen annan som kan ta över heller nu .
 
Men det kan ju bli ett roligt val iaf om Segergren och Kettle tar klivet upp haha....ja det blir nog skoj ;-)
 
Nu jobb ...och sedan blir det lill-lördag  ;-)
 
 

Den svenska avundsjukan

Men hej på er !!
 
Jag har haft mer ledigt än på flera år och jag märkte att det var mer än välbehövligt . Det betyder för mej att jag haft 3 lediga kvällar i veckan , men det har varit heldagar på Gripband som bara fortsätter att gå som tåget.
Igår fick jag till och med ett erbjudande från ett Göteborgsföretag om jag skulle sälja ???
Lite frestande , men än får jag väl inte gå i pension ? ;-)
 
Förra veckan tillbringade jag tid med min lilla solstråle Hilma . Och som mormor är jag rätt sträng !! Man får liksom lära dom i tid tycker jag och inte dalta !! ;-)  Så vi åkte till "kottebanan" och körde lite " Bootcamp a la mormor "
- Bra där Hilma !!! Kör 30 till !!
 
 
 

Men det blev också lite återhämtning i skogen och plockade svamp . Mitt andningshål i världen !!
 
 
Har också haft en massa funderingar om " den svenska avundsjukan" som förstör så mycket för så många .
Den kommer ofta som en blixt från klar himmel . Den är till för att hålla alla i schack så att ingen sticker ut och ingen vågar . Den finns bland grannar , i föreningar .....den finns på alla nivåer i samhället och det finns inget som hämmar så mycket som den .
Har sett det tydligt i Byalaget , Gusumdagarna , Framtid Valdemarsvik , SMK Valdemarsvik osv osv osv osv
Ett litet snabbt hugg i ryggen .....så räcker det för att sätta igång början till slutet .
 
Jag har drabbats av den själv .......och jag kan säga att jag verkligen drar mej tillbaka och kryper in i mitt skal .
Saker jag egentligen är stolt och glad för känns som en tyngd på axlarna . Lusten att jobba försvinner ....lusten att göra än bättre ifrån sej är helt borta .
Det tar ett tag ....man samlar sej ....tänker mycket ....man tar nya tag , men inte lika glatt som tidigare .
 
Jag bara undrar VARFÖR ????? För varje gång det händer så blir jag bara mer avig mot folk .
I regel små arma stackare som sällan vågar "fronta" någon med sin avundsjuka utan det sker bakom ryggen eller via nätet .
 
Jag tror och hoppas att jag inte är sådan . Så säger alla andra också , men jag hoppas verkligen inte att jag är sådan.
Är jag avundsjuk på en person av någon anledning försöker jag lära mej av personen i fråga .Eller inspireras om det handlar om personlighet . Jag kan aldrig bli som dom , men jag kan göra min egen grej av det .
Alla i Sverige har möjlighet att bli eller göra vad de vill . Jag också !
¨Men man ska aldrig tro att en "lyckad" person har suttit med silversked och fått allt gratis . Det är hårt jobb att komma dit man vill och de flesta har offrat mycket på den långa vägen !
 
 
Nu kör vi Gripband hela dagen . In med varor till Trolltyg , hämta Hilma på dagis och busa med henne några timmar  . Kanske ....om hennes mamma hinner ....lite fransförlängning och sedan hem i säng
 
Blir ni avundsjuka på den dagen så välkomna att häng med !! ;-)
 
Kram och ha en fin dag