Söderköping vc Valdemarsvik

Igår var en smått hektiskt dag. Pass på Gripband på morgonen . In på möte i Söderköping vid 8 .....hem igen och jobba som en bäng och åter till Söderköping för att jobba.
Direkt till kören , men där var jag inte kvar till slutet.
 
Men otroligt roligt att nu vara med om Söderköpings satsningar på det lokala näringslivet, och det är otroligt roligt att jämföra Valdemarsvik och Söderköping för att se skillnaden.
 
Söderköping: Har på några veckor pratat med flera politiker och näringslivsansvariga och även ett par gånger med NT .
Valdemarsvik.......................
 
Söderköping: Vill att man kommer med ideér och är med i deras organissationer , är en del i utvecklingen och ännu hellre flyttar dit med hus , hem och företag.
 
Valdemarsvik: Har man antytt att man borde flytta härifrån :)
 
Söderköping : Snart går vägen förbi på utsidan , nu taggar vi oss och blir bättre . Är förberedda på vad som kommer och ser till att det här blir hur bra som helst . Gör analyser om hur man bäst får in folk...satsar massor pengar på skyltar , ser till att binda ihop samtliga köp-områden och manar till samarbete
 
Valdemarsvik: Där går vägen förbi PUNKT
 
Det mötet igår handlade om var otroligt intressant.!
 
I ett sambarbete med NT så har en reklambyrå följande koncept att erbjuda .
 
 
Med denna lilla mojick ska man skapa en egen kundklubb till din butik .
Du bestämmer själv hur mycket de ska handla för innan de får sin "stämpel" och också vad de får när de nått 10 stämplar.
Dela ut denna till alla kunder som handlar ....och när de sedan handlar i nästa affär som är med ....så blir de automatiskt registrerade där med som kund.
Du behöver inte regristera dej med en gång ....men när det är dags för att få bonusen ...så säger kortläsaren ifrån och då måste du skriva in dina uppgifter. Då får du så smångingom ett kartotek med "dina" kunder ...vad de heter , vart de bor och vad de handlar för. Även ålder och alla möjliga uppgifter och du kan då rikta reklam direkt till dessa via mail eller sms.
 
 
Förutom detta får du också reklamannons i NT var 14 dag tillsammans med alla andra .
 
Chippet kan bara andvändas i Söderköping och alla områden i Söderköping  är med på det. Du skapar lokalt samarbete, köptrognare kunder och du kommer också kunna anamma mervärdesförsäljning om du har något mindre vid kassorna att lägga till så de kommer upp till stämpelnivå.
Så gör man ju själv vid de stora kedjorna i stan genom att slänga med hårnålar för att få stämplingen .
 
På kortläsaren du får med ser du också namnet på den som handlar när han drar chippet och det kan ju också vara bra .
 
Du kommer ju få en hel del fakta om din butik  som du också kan använda dej av genom att t.ex  locka olika åldersgrupper . Jag ser stora potentialer med detta ....ju mer jag tänker på det destu mer går jag igång .
 
Valdemarsvik : Hade möte på Lilla Blå ...två besökare varav en från Lilla Blå  ...............
 
 
Ha nu en underbar fredag , och kom gärna in till oss på Trolltyg det kryllar av vårnyheter nu 
 
 
Kram

Vi gusumbor går bara förbi utan att göra något !

Ja vad säger man ? All reklam är bra reklam ...eller ?
 
Stort riksinslag i Rapport igår om Gusum och våra asylsökande.
 
Lite bra reklam var det trots allt då det verkligen har blivit bättre i samhället sedan dess. Så utåt sett var det nog ett ganska bra inslag.
Nehla har betytt mycket för samhället , samtidigt är det väl Migrationsverkets skyldighet att ha någon anställd som tar hand om dom? Nu jobbar ju inte hon heltid så egentligen tycker jag Migrationsverket borde se till att bemanna dygnet runt till så många flyktingar.
 
Märkligt är ju dock att hon säger att det " var" problem här i Gusum . Personal blev hotad och snatterierna var många.
Enligt hela majoriteten då för några år sedan så var det ju INTE några problem. Varken ICA eller Ringarums Buss hade problem .....hur tänker de nu ? Nu är det ju också så att Nehla är politiker och i majoritet så de kanske ska bestämma sej för hur historien ser ut . Var det problem så ljög dom då ....var det inte så ljuger de nu ????
Det vore ju rätt intressant att veta med tanke på att Stefans huvud rök då för att han sa samma sak.
 
En annan sak som jag reagerade starkt på var när hon  sa att vi Gusumsbor "bara" går förbi och säger
-Där bor dom! utan att göra något .
 
Snälla du ....vad ska vi göra ?????
 
Återigen så skyller man på OSS, precis som de gjorde då i början .
 
Då var det vi som hittade på ....nu är det vi som inget gör?
 
Låt mej bara säga , att hon har betalt för att hjälpa dom ...det har inte vi . Hon har betalt för att få dom sysselsatta och hon har betalt för att hjälpa dom och hon har betalt för att integrera dom .
 
Vi andra sysslar ...de allra flesta av oss ...som har möjlighet, tid och pengar ...på frivilligt arbete på ett eller annat sätt . Om det så är att vara klassförälder , köra till fotbollsmatcher , hjälpa till att sy till hjälporganissationer eller vad det nu kan vara .
Tror inte någon förening stänger för de asylsökande , det är hennes jobb att få in dom där och det ligger INTE på vårat ansvar !!! Vi andra har oftast ett annat jobb att sköta också vid sidan av frivilligt arbete.
Det finns inga rasister här , vi vill bara ha ett lugnt samhälle . Det ville vi då och det vill vi nu . Tror ingen har några problem med att hjälpa till , men det är kanske ni som får höra av er.
Kör XL finns bl.a ...där är jag med och hjälper till ....vad sägs om det ?
 
Idag fortsatte rapporteringen på Östnytt och Erland säger i tv exakt vad som Stefan sa:
 
-När det kommer så många på en gång så blir det problem
 
Käre Erland ...jag är för en gångs skull villig att hålla med mej ....men en stoooor politiker sa till mej på ett stormöte inför hela Gusum
 
Det är INTE antalet som är problemet....det är bara vi som inbillar oss att det är problem !!!
 
Märkligt hur saker kan ändra sej !!!
 
Nu ett pass på Gripband och sedan fara in till Söderköping .
 
Kram
 

Gusum är i tv idag igen !

God morgon ,
 
Ganska pressade veckor framöver nu . I helgen så sätter Lina igång med att renovera butik nr 2 . Hund och Kattbutiken i Söderköping och de planerar att öppna den 9e Februari.
Då kommer det att bli ett evigt pusslande med tider för att få det att gå ihop.
 
Jag kan ju tyvärr inte jobba mindre på Gripband så det blir att gå upp i ottan, för att sedan byta av på Trolltyg så mycket jag bara kan och orkar. Och jag orkar rätt mycket när det är kul.
Lite skrämd blev jag dock i förrgår när jag slocknade i soffan tidigt på kvällen , vaknade och gick upp och la mej ...för att sedan nästan sova 12 timmar i sträck. Halva den tiden brukar jag sova som mest och jag fick nästan panik när jag vaknade och halva dagen var borta .
Några vackra morgonpromenader har jag iaf hunnit med och nu börjar ljuset komma tillbaka .
 
 
 
Helgen efter åker vi upp till Stockholm och modemässa , det ska bli så jäkla skoj !! Tänk er 2 dagar med kläder , kläder , kläder !! Och jag fick av en slump reda på ett asfräckt nytt danskt märke som jag ska försöka få tag på .
 
Ekubator får förlängt ett år . Självklart ska vår kommun ha nyföretagarrådgivning !! Däremot så skulle utvärdering ske och det har inte presenteras och dessutom borde man förlänga i flera år så man kan jobba mer långsiktigt.
 
Samma sak med Grännäs. Värdens bästa hyresavtal med restaurangägaren har förlängts . Samma förmånliga avtal som tidigare som inte ens går ihop med självkostnaderna . Hur det gick med själva campingen i år och om vi gick back igen , förtäljer inte historien.
Konkurrerar gör de iaf med privata intressen i kommunen.
 
Kommunen föreslår att kommunen blir huvudsponsor till Radio Wix !! Inte helt oväntat utav klanen att se till sina egna intressen, och glöm då allt i fortsättningen om en fri och obunden radio om det några som trott det de senaste åren. Då har majoriteten en egen radiostation och det vore väl bra ?
 
Allt är precis som vanligt i gamla hederliga Viken med andra ord. Avtal som inte går ihop och ska man gynna några så gör man det till sina "egna" föreningar.
 
Ska bli skoj att se vad de kommit fram till om Ishallen, skulle inte förvåna mej ett dugg om kommunen står med hela kostnaden och WIF har totala kontrollen....det är väl det mest troliga med hela Nybyggarstyret i WIFs styrelse.
 
Vi skällde mycket på gamla majoriteten när de var "släkt" med förra campingägaren och gjorde förmånliga avtal med honom . Men det är ju ingenting mot vad de gjort de senaste åren , med tanke på löner till sej själva och hur man gynnar de egna föreningarna där de har mycket ja-sägare med .
 
Skatteintäkterna gick också ner informerade Bertil om förra året. Detta trots att vi blivit fler i kommunen. Kan det ha med att göra med att det är de "nyanlända" som fyllt på befolkningen ? Ja inte vet jag , men det vore ju också bra att veta om det tär på andra kommunala kostnader efter några år ....isf kan vi få problem framöver.
 
Konsekvensanalyser och budgetar över beslut och hur det ser ut inför varje beslut , kan vi få se det .
Då kanske man tänker om i flera av de frågor som det beslutats om de senaste åren.
 
Såg på fejjan hur politiker  gladdes över Konstgräsplanen och att det var Östergötlands finaste och att det var andra klubbar som uppmärksammat det. Jag gläds med dom , för då går den i vinst och skattebetalare behöver inte betala för att några få leker med en boll. Så hejja på !
 
I TV idag om hur Migrationsverket tvingar på småkommuner mest asylsökande. De var här under 3 dagar för några veckor sedan och filmade . Då får vi kanske höra Erland säga samma sak som Stefan sa för några år sedan och som han blev utkickad för....du säger de exakt samma sak själva , och redan då det begav sej så tvingades de göra de åtgärder som vi ville . Märkligt det där !! Det var ju inga problem sa de då !! :S
På Östnytt och även lite på Rapport kommer det att visas . Så himla bra att Valdemarsvik får reklam igen, vi börjar bli riktiga mediaapor !! All reklam är bra reklam sägs det ju !!
 
Sista veckan för Barbro och Maja att jaga i skogen. Barbro har försökt kvala för SM i år igen och troligtvis så räcker hennes helt suveräna siffror till. Maja har fått springa lika fritt som Barbro , men hon har mest undersökt vad de övriga gubbarna i jaktlaget har för pålägg på smörgåsarna , så hon är tjockare än en öltunna :/ 
Kul har de iaf , och nu får det bli mer av vanliga promenader istället i fortsättningen ;-)
 
 
Kram och ha en bra dag !