Don't shoot the messenger

När jag ser det 12e inlägget om samma sak i "Valdemarsvik i gransking" så blir jag riktigt rädd ! 
 
Det ena inlägget efter det andra , med sanningar, halvsanningar och regelrätta lögner. 
 
Kan vi försöka vara ärliga ett tag? 
 
Idag tas beslut om ett antal skolors nedläggning i Norrköping. I Söderköping pratas det i samma ordalag och där är skolor och kulturskolor som diskuteras. 
Förstår ni som skriver och önskar en det ena och än det andra att vi i Valdemarsvik är i samma sits? 
 
Ja ....vi kunde hanterat det bättre ....och ja ....många tokiga beslut är genom åren tagna, men just nu hjälper det inte ett dugg att tjata om det utan VAD GÖR VI NU? 
 
Stadsbidragen har ändrats radikalt och det kan vi inte göra något åt. Vi har inte anpassat vår kostym efter den budget vi har utan vi har låtit stadsbidragen rädda situationen varje år. 
 
Nu sitter vi där med skägget i brevlådan och nu måste de kreativa stiga fram och komma med ideer. Nu måste de modiga ställa sej på poidiet och tala om vart i tårtan vi ska skära för att göra minst skada och tjäna mest pengar. Vilken skola ska vi lägga ner? Halvtomma skolor är galet dyrt. Eller är det förskolan i Gryt ....Äldreboendet i Gusum ? Kanske är det föreningsbidragen eller evenemangsbidragen ? Kulturskolan eller Badhuset ? Vad har vi råd att offra . För sanningen är ju också att varje svårt beslut att skära ner någonstans har ju någon sorts följd med sej som heller inte är bra utan underminerar vår kommun. 
 
Tro mej , jag älskar vårt badhus , jag vill ha ett äldreboende i varje kommundel. Det bästa med skolan är kulturskolan , och skulle inte överlevt 7-9 an om det inte var för den....men vi har inte råd med allt. Sanningen är att just nu och några år framöver kommer bli riktigt tuffa 
 
Vad gör vi ??? 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :