Gott Nytt År

2010 lider mot sitt slut och man sitter och summerar året.

Det har varit ett rätt aktivt år och kollar man på mina nyårslöften förra året , så får jag väl tycka att jag lyckats så där halvbra .

Lovade mej själv att lära mej blogga, och det kan man väl säga att jag har gjort, hade turen att vinna en tävling t.o.m utan att ha förhandskunskap.

Lovade att starta en kör, och det får man väl säga att vi lyckades med

De där 5 kg som skulle bort, lyckades väl jag väl inte med ( som vanligt ). Kom en bit, men sedan åkte de på igen :)
(Men det  är 18 anmälda till 0,5 kilos klubben till nästa år, skojigt värre kommer det att bli , och än är det inte försent att komma med )

Lovade ( i samband med att jag gick med i Radiowix) att engagera med kommunpolitikst , vilket jag inte gjort så mycket förr, och det kan man väl inte säga att jag inte har gjort ;)

2010 har varit ett jäkligt skojjigt år med en massa möten, och jag har lärt mej något enormt hur saker och ting fungerar, och ändå har jag bara skrapat på ytan.
En massa besök som alla  har gett mej enorm glädje , en del när de kom och en del när de gick (Linas ordspråk)

Jobbet har utvecklats på bästa sätt, och det ser väldigt ljust ut på jobbfronten.

Många spelningar har det varit , under slutet April tills i början av Juli körde vi i stort sätt varje helg, och sedan tog vi det lungt under hösten (visste att vi jpbbade mycket) så då har det legat på en-två spelningar i månaden , vilket har varit mer lagom. Och inför 2011 har vi redan nu flera bokade spelningar faktist ända in i September, vilket inte är så vanligt.

Nej , 2010 har varit ett givande år, på många sätt, lärorikt, inspirerande, och det har känts att man lever ibland och framför allt kanske har jag tvättat bort den där gulliga nickedockestämpeln, vilket har varit ganska skönt, men det kostar också lite.

Kommer aldrig att bli upplockad i den manlige herrakins pyramid , och i det kvinnliga ledet , kastas knivarna för fullt ;) Men vad gör väl det egentligen ? För vid sidan om detta har det dykt upp nya bekanskaper som inte ingår i detta spel och som ger så mycket mer, just för att det räcker att man är som man är , spelar ingen roll om vi tycker lika eller om jag inte följer reglerna för hur tjejer ska uppföra sej, jag duger ändå.

Har jag en önskan inför år 2011 så är det att kommunen ska samla sej, jobba över gränserna , byt folk i föreningarna, tänk nytt. Sträck ut händer , kom ut ur era inskränkta bubblor ( som även jag har varit med och medverkat i ) Vi måste tänka nytt !!!!

Vi bor i en underbar kommun, som praktist taget har allt. Hav , insjöar, skog, åker, jakt, filufsliv, stillhet, aktivt föreningsliv, närhet till storstaden , musik , teater, idrott , konst mm, mm.

Men allt detta blir ingenting om inte våra politiker börjar samarbeta över gränserna för vårt bästa . Vad hjälper det att BeTe sitter och skriver 14 reservationer på olika saker som alliansen klubbat igenom ??? Inte ett dugg !!!
Och sedan berättar han vad de hade för ideer i sin skuggbudget och hur de skulle ha löst det. MEN VARFÖR LA DOM INTE FRAM DET DÅ , SÅ ATT DET GICK ATT RÖSTA PÅ ?

Jag är med på flera av förslagen, skolans utbyggnad, ev rektorn på Vammarskolan , badhuset, Folkets Hus eller iaf så är dom mycket viktiga frågor som borde diskuteras och se om man kan hitta andra lösningar på.

Insyn och oppositionsarbete ??? När ni förhandlade med partierna, hade ni ens oppositionsråd med på er lista då själva, eller behövdes inte den då ifall ni kom till makten ?

Nej tänk om , tänk nytt , tänk möjligheter och alternativ till nästa år . Är ni med på de politiker i alla partier ?????


Till alla som läser , vänner ( nya som gamla) släktingar, ni i pyramiderna och ni som kastar knivar  önskar jag

Ett riktigt Gott Nytt År !!!

Och till Anton & Co som sitter och lanar , säger jag GÅ OCH LÄGG ER !!!! ;)

Kram

Favorit i repris - 0,5 kg klubben !

Lite jobb igår morse innan jag smet in och försökte vara duktig en stund. Vid lunchtid dök min kära vän Jeanette upp med man och hund och hade tagit med sej fikabröd. Vilken tur att mitt nya liv inte börjar förrän på lördag.

Hundarna (Iris och Spike) släppte vi ut i hundgården och  de busade omkring i lössnön så att Iris som vanligtvis är svart såg ut som ett snömonster när hon kom in. Snön hade samlat sej i tassarna , så tårna spretade på båda hundarna och de såg ut som "Bambi på hal is" när de försökte gå innomhus ;)

Kommer att lägga ut lite bilder sedan i lördags på viran på http://www.coverbandjust4fun.se/ under dagen, flera hundra bilder och videofilm togs , och det spelades också in intervjuer med publik, personal och oss givetvis som ska vara med i Dansbandsmix som sänds på onsdagar i Radiowix , av Mårten Carlsson, lyssna på det.
Om ni vet att ni är med på bild och gärna vill ha en kopia , så skicka gärna ert namn så ska vi försöka fixa detta. Vi satt igår och försökte "tagga" alla och det var ett gediget jobb vill jag lova ;)

Får jag även passa på att slå ett slag för Knutgubbedansen den 15 Januari, det är dax att börja knåpa ihop den vinnande utstyrseln nu, om inte Sanna ska gå hem med vinsten i år igen haha. Utmana henne !!!! Vet inte vilket band det är som spelar, men det kommer väl förhoppningsvis upp affischer om det.

Ser faktiskt fram emot det nya året nu , och jag tänker så det knakar på vad man kan fylla det med. Vi går iaf loss som vanligt med att återstarta 0,5 kilos klubben !!!

Kollektiv bantning, ett halvt kilo i veckan , så den 10 Januari (blir ett par dagar extra ) ska man här , eller via SMS 070 665 43 52 skriva sej som "hemma" , om man är hemma dvs. Är ni med ??? Man kan göra det annonymt (så även "Lisa" kan vara med ;) eller via mobilen om ni inte vill synas här. 8 veckor = 4 kg , ifall man skulle råka lyckas med det. Vad säger ni ??? Hör av er om ni är med , ju fler destu roligare.

Helena von Schantz fick till ett bra inlägg igår, brukar inte så ofta läsa henne, men gårdagens var bra
http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=6214027

Tänkvärt faktiskt !


Ha nu en riktigt bra dag, undrar om man skulle våga sej in på mellandagsrean ??? Vet inte , men lite sugen är jag;)

Kram

God fortsättning !

Nu idag börjar jag väl återhämta mej från helgens strapatser men jag kan inte säga att jag är så där jättepigg. Kroppen värker och man kan väl konstatera som jag gör varje gång att man är inte 20 år längre *L*

Julafton förflöt lungt , mat med de bästa, pappa (mamma dök upp senare), brorsan och Anne-Marie med barnen och våran familj. Mat i sedvanlig ordning, och sedan julklappsutdelning.

Vi har ju som tradition att ha lite julklappsrim på våra , inget märkvärdigt bara lite rimmande för skoj skull. Pappa som läser alla rimmen såg lite konfundersam ut när han fick tag på ett litet platt paket och läste igenom rimmet.

"Stefan , är det inte dax att du blir en man?
En riktig man som använder kam.
Att odla hår är nog ingen idé
Det vore som en Fredrik Reinfeldt med tupé
Fast du en fin hårsalong byggde
Kommer det knappast att flytta in några löss till ditt kalhygge
Vill du bli en äkta nybyggare
Måste du allt bli lite snyggare!!! "

God Jul önskar Svärmor

Alla tjöt av skratt och speciellt för att mamma hade gjort versen , hon som brukar vara så snäll. I paketet låg en kam som såg ut som ett diadem och som bara kunde kamma sidorna (räcker åt vissa ;)
Lite senare kom det fram att det inte alls var mamma, utan brorsans minsta (Simon) som var den skyldiga, och då skrattade vi ännu värre, för han hade inte rört en min under tiden.
Man har inte roligare än man gör sej haha.

Juldagsdansen var skitskoj , som jag visste att den skulle bli !!! Det finns inget som är så roligt som att spela för vänner och bekanta, och speciellt när vi hade sådan publikkontakt som vi hade i lördags. Inte så mycket folk som vi hade räknat med, men det var många som meddelat att de var sjuka och det var många som valde att gå på premiären av " Änglagård" som igår drog fulla hus för andra dagen i rad.

Men det kändes som det var mycket folk på dansen och kanske var de som var , verkligen var framför scenen och det var fullt på dansgolvet hela tiden.Och sedan när vi spelat klart fick vi ett tacktal av publiken och alla stod kvar och apploderade, gissa om man blir rörd. Hade nästan svårt att hålla tillbaka tårarna. Alla var underbara !!!!

Vi gick hem och hade lite efterfest med goda vänner ( som man ska ha i showbiz;) och vi kom i säng sent på morgonen.

Bror-Tommy gick till attack mot Riverman och Stefan i näst sista inlägget, och jag kan tycka att han har rätt i en del av vad han skriver. Att han är den mest läste bloggen förstår jag, jag läser själv hans blogg först. Skummar över det mesta , och kommer till det jag tycker är roligast, hans påhopp. För oskyldig själv är han inte , han förminskar både den ene och den andra och blåser upp sej själv. Givetvis för att skapa intresse, vem gör inte så? Men man behöver ju inte spela offer.

Sedan har jag funderat på det här med oppositionspolitik, och jag får inte ihop det. BT nämnde Nybyggarna 12ggr i ett inlägg och att de röstade för budgeten, men vad fanns för alternativ.
1 Rösta för
2 Rösta för oppositionens skuggbudget, som fanns på bordet lagom när det skulle röstas, ingen visste därför vad det innehöll.
3 Ingen budget alls för nästa år
4 Finns det något mer alternativ ?

Vad skulle du göra??

Detta tycker både Lasse B och Bror-Tommy är bra och giftig oppositionspolitik. Och jag förstår fortfarande inte vitsen med att lägga många timmar, och har Lasse B varit med att ta fram skuggbudgeten, har även skattebetalarnas pengar användts till att ta fram en budget som skulle läggas fram så sent att ingen kunde rösta på den. Förkara snälla, vad är strategin ? Vad fick ni ut av det ?

När jag skummade igenom denna budget , såg jag en del saker som jag tyckte var värt att titta på , t.ex 2 rektorer på Vammarskolan. Behövs verkligen 2 tjänster (förutsatt att det är 2  100%) .
Och det fanns säkert annat också, som var värt att titta på. Nej jag förstår verkligen inte !!

Tycker överlag inte om lågmärken i bloggar. Försöker så gott det går att inte tillskriva folk egenskaper som dom inte har, eller säga att de sagt saker som de inte har gjort. Bror-Tommy dömmer folk väldigt fort och sätter sej över dom, medans ex Lasse angriper åsikter (i sin egen blogg iaf) och de gör även de andra blogg-skrivarna, vilket är fullt ok.
Folk som inte kan hålla sej över strecket har jag svårare att acceptera, den finns en fin linje (för mej)  för vad som är accepterbart eller inte.

Innan valet tyckte iaf jag att bloggarna innehöll ett och annat konstruktivt, och jag hoppas att det blir så igen, vi behöver stark oppositionspolitik om det innehåller konstruktivt tänkande, som motvikt och för att man ska komma in på att se saker från en annan vinkel. Och innan valet var också alliansen osynlig, hoppas de kommer att förmedla lite i fortsättningen när det hela kommer igång efter nyår.


God Fortsättning allihop föresten , kolla denna film , det är nästan så man ryser, kolla in åskådarnas ansikten, hur de fullkommligt är uppfyllda av vad som händer. Filmen har jag fått av en vän. Tänk om man fått vara med

http://www.kossan.se/roliga-filmer/julsaang_flash_mob.htm

Kramar!