Svar till Erland

För ett par dagar sedan frågade någon hur våra politiker ser på situationen i Gusum , tror det var Riverman, men vet inte.
Nu har vi fått Erlands Olaussons syn på det hela

http://nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=7498341

Ett mord i Viken av en svensk , gör inte alla svenska män till mördare skriver han snusförnuftigt. Mycket riktigt Erland , tror inte någon tycker annorlunda.
I Gusum har vi haft 3 mord under de senaste åren även där var ett av de gjort av en svensk man , men samma där. Det gör varken alla svenska eller utländska män till mördare.

Går du till snatterier i Gusum så pratar vi kanske om att var 20e eller 30e snatteri är gjort av en svensk, men det gör inte alla svenskar eller invandrare till snattare heller.

Det är inte det de hela handlar om heller , men du visar.....precis som Lasse , att du helt blundar för problemen och fullkomligt struntar i Gusum.

Att stora invandrargrupper som inte integreras i samhället, är förknippat med stora problem är någon som all statistik vittnar om. Sedan kan man fråga sej varför, och givetvis har utanförskap, tristess, att leva på existensminimum med saken att göra. Lägg där till att komma från ett land med annan kultur , och där man kommer från krigshärjade områden , där inga regler och lagar gäller. Men alla dessa orsaker gör inte att man får blunda för problemen som uppkommer i Sverige.

Och att brottsstatistiken är högre bland unga män ( både svenska och utländska) är inte heller någon nyhet . Och därför är det inte heller konstigt att just unga män (som vi får mest invandring av) utmärker sej mest.

Man ska låta det gå genom rättsväsendet skriver du också Erland. Men det har ju också visat sej att det inte fungerar. Av de fall som anmäldes hände inte något med något. Ingen dömdes , och i de fall som handlar om snatterier, eller bråk så blir enda som händer att man flyttas till en annan anläggning och det samma händer ju givetvis med de som gör fel på andra anläggningar så det är bara en förflyttning.

Men det är inte bara att vår affär går på knäna. Mörkertalet bland snatterierna är enorma, och man får förmoda att fördelningen ser ut på samma sätt bland de brott som aldrig upptäcks, för man kan i ICAs statistik se en tydlig gräns när problemen började.

Lägg där till alla kollisioner som man inte ringer polisen om. Under de senaste åren har bara jag :

Blivit stoppad och motad och blivit erbjuden att köpa knark, blivit förföljd av grupper både när jag är ute och går och inne på Birgersson där de blockerat vägen, fått våran soptunna genomsökt , fått folk in på tomten som tagit frukt, min bil har fått besök,  fått mina grovsopor bortforslade (händer varje gång) blivit antastad när jag gick ut från affären av en som vägrade släppa iväg mej , och detta slutade med att jag fick köra iväg med öppen dörr på bilen med en man hängande i dörren. För inte tala om att jag alltid var tvungen att hämta dottern vid bussen , för det fanns ingen chans i världen att de kunde gå säkert hem därifrån. Och då kunde jag inte göra något åt situationen på bussen där hon och hennes vänner , dagligen fick utstå kränkningar .
Jag ringde polisen vid tillfället med knarket både till polis och migrationsverk......inget hände, och då visste vi också att samma män erbjöd ungdommar knark här i Gusum,
 
Givetvis är det inte alla som håller på så här , de flesta är mycket skötsamma och bara ha ett lungt och skönt liv, men man får inte vara så naiv att man blundar för hur det ser ut..

Ett samhälle SKA inte gå på knäna för att man som politiker inte ser verkligheten och gör något åt situationen.

Gå in på Birgersson och se hur det ser ut när kallabaliken sätter in. Igår när jag kom och handlade var en stor paketvagn uppsatt mellan kassan och spelet . Varför tror ni ?  Får jag gissa villt så beror det på att kassörskorna inte kan freda sej bakom kassan utan de går in bakom. Utanför kassorna är det otroligt liv emellanåt, och utanför affären har det suttit tiggare vid flera tillfällen
Saker som inte går att anmäla men som gör att situationen är omöjlig här i Gusum. Och även om det skulle gå att anmäla så finns inte resurserna längre i pengar och tid att göra det. Vem ska betala?

Antalet är bra mycket mer nu än för några år sedan, och det beror inte bara på att migrationsverket tagit hit flera utan också för att det  till det kommer fler som flyttar in deras lägenheter som inte är skrivna här. Och migrationsverket säger själva att de inte vet det verkliga antalet.

Polis och skola vittnar också om att trycket är för högt, men inte ens det lyssnar ansvariga på.

Erland skriver :

"Men det räcker inte att beivra brott som redan har begåtts. Ska vi skapa ett bra och tryggt samhälle för oss alla då måste vi också förebygga brott. Det gör vi bäst genom att ge människor hopp om en bättre framtid. Den som känner sig stängd, utanför och utan livschanser är mera benägen att strunta i våra gemensamma regler än den som tillåts bli en del i samhället. Därför är det bästa sättet att minska brottsligheten att se till att alla har möjlighet att delta i olika aktiviteter och att alla får möjlighet att delta i samhället på så jämlika villkor som möjligt."

Jag säger:

Ja men gör det då !Att skriva hjälper ingenting ! Ni får göra precis vad som helst bara situationen blir bättre, men just nu och de senaste åren har absolut ingenting alls gjorts åt våra nödrop. Tvärtom , det enda syfte Erlands blogginlägg har är att underminera andra av skildan uppfattningar...med snusförnuft och överpedagogik. Låter bra men fungerar inte i verkligheten.

Det handlar fortfarande inte om att vi INTE ska ta emot och hjälpa folk i nöd.....det handlar om att hitta en lämplig balans där alla kan leva tillsammans och där slitningarna är hanterbara och lagom.  
Och det är just för att invandrarfientliga grupper INTE ska få fäste som vi måste göra något NU !


HEN

Rubriken har jag haft en gång tidigare . " Hen" det är nog det fulaste ord jag vet. Vet ni något fulare ?

Mer aktuellt än någonsin , där det skrivs böcker där det används, dagis startar och förespråkare tycker det är ett väldigt vanligt ord som bör användas. Ja vanligt är det , för många språk använder "hen" i det vardagliga , t.ex finska och samiska. Men det är ta mej tusan inget vanligt ord i Sverige.

Just samspelet hon / han , kvinna /man .....finns det något vackrare, intressantare ....mer värt att leva för? Klart det finns, men erkänn att det är en av de viktigaste drivkrafterna i livet ??
Tänk så grått livet hade varit om vi inte hade hon och han....eller ?

Och kom inte och säg att det har med jämstäldhet att göra. Att man blundar för faktum att det finns skillnader gör inget jämställt, att man tar vara på skillnader däremot ....ÄR jämstäldhet.

Argument som att vara solidariska med andra som har annan sexuell läggning har man också hört ....men det är väl precis samma där....är man homosexuell så är väl samspelet mellan hon och hon eller han och han det viktiga och spännande och inget annat , eller tror ni inte det ?

Nej ta ordet HEN och gräv ner det i ett hål !!!
Vem vet ....jag närmar mej de 50 och kanske är jag glad att det bara finns HEN och inget annat om några år , jag ska ta reda på det om några veckor .

Fick nämligen erbjudande om att ha en tvåtimmars underhållning på Karbasen ( som inte finns) om några veckor.
Undrar om det finns några han och hon spänningar där ??;)  
Har inte en aning om vilken musik de gillar, har inte en aning om hur jag ska genomföra det , synten kräver en anläggning, och gitarr har jag inte spelat på 20 år, men jag tackade ja iaf. Hur dum får man vara ?? ;) 
Det skulle visst finnas bartender också....vi får hoppas de "tankar på "ordentligt . 

Tips på låtar , tar tacksamt emot !!!!

Då får jag väl nöjet att träffa de tre herrarna som det skrivits så mycket om de senaste veckorna. Jag tycker det är rent förskräckligt att man hänger ut dom i tidningarna som man gör, än värre att man buntar ihop tre individer till en , med samma behov. Så är det givetvis inte. 


Nu är det helg igen , det blir påsk-pyntning både hemma och i vårt centrum . Vårt hemmabygge , Påsktupparna Emil och Martin ska kläs och ställas upp , den ena Nybyggarorange den andra sosseröd, och förra året fick de stå lite trotsigt, tittande bort ifrån varandra .....men i år får vi ställa dom nära varandra tror jag ;) 

I övrigt blir det en sväng till Marias Hus och Fritidsbutiken med dottern Lina som också ville se, och Mia på Fritidsbutiken ska vara barnvakt åt Barbro , under tiden jag går ett varv där nere ;) Det kallar jag service!!! 

Annars blir det bara promenader och lung i det här huset ....kanske vill hundarna följa med, men igår var de inte så där överdrivet angelägna att följa med 
Men jag är inte omöjlig .........jag kan gå ensam !!!!!


Kram och ha en härlig helg !!!! 


 

Eftersnack

Ja det blev mycket diskusioner igår om läget i Gusum. Både i verkliga livet och flera diskussioner på FB.

Jag kan hålla med i flera av resonemangen både när det gäller emot och för antalet flyktingar. För märk väl , det handlar bara om antalet , inget mer.
En rätt, liten anpassad nivå och kanske till och med ett visst klientel, där  vi klarar av deras behov.

Jag såg också en diskusion om att invandrarmän också försöker reda upp situationen , tagit kontakt med affär och skola. Hur bra som helst och de är antagligen lika frustrerade som vi är. För det är ju faktiskt så att de flesta där är högst hedersvärda människor som inget annat vill än att ha det lugnt och skönt.
Men sanningen är också att brottsstatestiken iaf är mycket högre här, och tyvärr går det inte få fast de som är verkligt skyldiga , varpå en neddragning av antalet är enda utvägen. Allt handlar heller inte om regelrätta brott, utan om störningar , krockar, anpassningsproblem. Det gör dock inte problemet mindre, det accelerar hela tiden.


Vi har verkligen inte kontroll över läget längre, och att polisen inte har mer jobb i Gusum än i andra ställen är rent skitsnack. De är här i princip varje dag, men man får inte visa upp dessa siffror, och poliserna säger rakt ut att det är vansinnigt att ha en sådan här anläggning där man ej har den hjälp man behöver.

Det absolut största problemet är att det inte finns någon att prata med. Om man inte ens kan se de problem som finns , finns det inte något att prata om.
Men jag undrar ju också , om det nu är så att både sidor ser att det finns stora problem i samhället , borde inte då ansvariga i Valdemarsviks kommun då också se att det finns det .....och kanske börja prata om det ????


För övrigt är det mycket på G i alla läger nu. Föreningsrådet i Gusum har haft sitt första möte nu i förrgår, och där specades upp vad som skulle göras. Det handlar om de 100,000 som vi ska tänka till om, och få ut det mesta möjliga ur. Det handlar om koordination av aktiviteterna som ska göras i föreningarna under året, det handlar om att hjälpa till att stöta på om visionsarbetet.

Igår hade vi oxå sittning i företagarföreningen som inte är en företagarförening. Och nu har vi väl specat upp vad vi vill. Och det är ganska tydligt . Vi måste samla oss, och vi måste hjälpa kommunen.

För detta "ickeläge" som råder , kan vi inte hålla på med. Vi måste få till aktivitet i kommunen, och det måste marknadföras utåt , innåt , och vi måste se på kommunen med nya friska ögon.

Vi måste sluta att bara se Storgatan och Viken , och marknadsföra vår mångfald. Vi måste vända oss mot tilltänkta nya invånare och inte mot turister.  Vi måste se de verkliga varumärkena som FINNS och inte försöka skapa ett varumärke av Valdemarsvik som inte finns.

Vi , dvs , alla företag och föreningar måste tillsammans jobba mot den tilltänkta vision som kommer att komma fram ur Kommunens visionsarbete......oavsett vad den blir.
Det måste bli handling , samrådsgruppen t.ex mellan kommun och företagaroranisationer, har hållit på i hur många år som helst och inte givit någonting. Bara snack , och numer följs inte ens sakerna upp. Men varför håller man på ????

Nu ska jag försöka få ordning på dagen lite , ha det gott ute i världen


Kram