1a Advent

Nu är en väldigt jobbig vecka slut, äntligen, på många sätt.
 
Jobbigast har bestyret med ljusstaken varit, att hitta grejer , att bygga ihop den. Men Stefan har byggt och Vonna och jag klädde den i spöregn härrom dagen.
 
Så nu är alla välkomna till Gusum på lördag. Kl 14.00 så inviger Carro på Centrumcafet sin nya veranda. Åk dit för lite mys och värme så ni står er sedan när vi kl 15 sätter igång med lite sång och musik utanför Birgersson.
Fler konstelationer av lokala förmågor ställer upp :)
 
 
Glasskiosken håller så klart öppet med kaffe och glögg och annat också kan jag tänka . Och när det mörknat så tänder vi ljusstaken.....och i vilken ordning vi tänder ljuset i år ....förtäljer inte historien ;-)
 
Så efter denna helg börjar det faktiskt lugna ner sej en smula. Både på jobb och på andra fronter.
 
Ska bli rätt skönt ska jag säga , det har varit mycket nu. På söndag ska det inte göras något annnat än att justädas och pyntas lite grann. Älskar när man får sätta upp alla ljusstakar i rummen så huset lyses upp
 
 
 
Hoppas vi ses nere Gusum imorgon, och gör vi inte det så önskar jag er en underbar 1a Advent !!!

Kram
 
 
 
 
 
 

Målgrupper , avkastning och logik ?

Nu kämpar vi febrilt med att få ordning på alla grejer till Adventständningen. Idag fick tag på de flesta av prylarna som ska dit, och nu på kvällen har vi lyckats bygga upp den igen, målat och dragit elen så den är funktionell igen. Tack Stefan !!!!!
Vi skulle klä den imorgon och sätta upp den på fredag, men vet i fan om tidschemat håller.
Dyrt blir det också , och Byalaget har inga pengar , så jag uppmanar alla att komma och gissa på vår skinka på lördag så får vi in lite.
Det är så tråkigt med dessa sabotage, så kostsamt och tar på krafterna också.
 
Min Lina bloggar på Stefans blogg, om vem de försöker locka hit med sin reklam om Valdemarsvik??? http://nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=6158044 Det handlar enbart om Valdemarsviken och hela kommunen annars förbises.
 
Samtidigt ser jag en film som styrker hennes tankar http://tv.handelsbanken.se/2012/11/27/reportage-en-av-de-doende-kommunerna/
 
Vi ska absolut ta hand om våra gamla på bästa sätt, men ska vi verkligen ha hit flera ? Vilka vil vi har hit då?
Givetvis vill vi ha hit pendlande eller folk som arbetar här.
Givetvis kan vi inte rå på företagen och hur mycket de anställer.
 
Men det enda som vi verkligen har förutsättning för att ha här , och som jag skrivit om och om igen är att vi är en sådan liten kommun, så vi har alla förutsättningar för att få Sveriges NÄRMASTE kommun. Dvs alla förutsättningar för att stötta och hålla kontakt med företagen, Alla förutsättningar att ha en pågående dialog, veta flaskhalsarna, och föröka underlätta. Där har också Banken en stor roll. Nätverka vet ja !!! Gör något !!
 
Vi har som det är nu EN träff med kommunen om vi vill , och det är näringslivskvällen. Och även om den skulle vara skoj , så ger den inget i handling. Vi har i övrigt en majoritet som INTE vill ha kontakt med företag utan bara vill att det ska ske genom Samarbetsgruppen , vilket är en grupp som åtminstonde 3 av de medverkande grupperna tycker är helt värdelös
 
Nej det enda som händer är flummerier . . En vision där vi ska bli bäst på allt , men någon handlingsplan har vi inte sett !
Ringde idag om mötet som är den 12 Dec om den övergripande översiktsplanen. Och som jag misstänkte gick den inte ner i Gusum utan handlade bara om flummerier. Det tyckte kanske inte hon jag pratade med. Men det kommer även efter det mötet stå att vi ska vara bäst på allt.
Trots att hon hörde hur misstänksam jag var mot sånt här så berättade hon att de hade haft en "provgrupp" i kommen som tyckt till, och där tyckte en av dom att de skulle bredda E22 och ha ett järnvägsspår i mitten................
 
Då bestämde jag mej för att INTE gå, jag har faktiskt inte tid att sitta och fantisera om det inte finns ett uns av logik i det som sägs eller om det finns någon procent av chans att man kan få igenom det.
 
Lasse bl a , pratar vitt och brett i tidningen om hur de ska ha seminarier här i miljövetenskap i samband med saneringarna. Det finns en pott pengar till detta säger vår kommunchef, men Lasse TROR kanske att det kan gå ihop sej .  Detta är planerat redan till 2014
Min första tanke är att detta är väldigt oprövat , så hur utfallet blir av sanring och framför allt muddermassor kanske ska utvärderas först ?????
 
Det nästa jag tänker är ( fast jag är ju företagare, och har inte andras pengar att leka med) Varför göra något som inte med säkerhet generar åtminstonde VINST . Att gå back på något eller plus minus noll  är för mej meningslöst ????
 
Tror vi ska skicka våra kommunalråd till någon av alla tusentals kurser som finns i företagande.
Där får man lära sej att antingen ta betalt för det man gör  eller ta bort varor och tjänster som inte det finns tillräckligt mycket vinst på.
Att betala själva eller låta det gå jämt upp är ingen hit (faktiskt )
 
Samtidigt mitt uppe i alltihopa så försöker jag få lite stämning här hemma . Det känns som allt är på en gång nu!!! :)
Så det är också anledningen varför jag bloggar på kvällskvisten och inte i morgon bitti ;-)
 
Kram på er !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Snabb -bloggat !!

Ett litet snabbt skrivet blogginlägg blir det idag, för jag kom inte in på bloggen idag när jag skulle logga in.
 
En stesshelg utan dess like har det varit , som började med Julmaknaden på lördagsmorgonen.
Då hade jag varit uppe och jobbat också innan jag var där , för på jobbet är det också panik med många saker.
 
Julmarknaden var småmysig. Inte det ultimata stället , men nog sålde jag en hel del lotter för Korpens räkning :)
 
På morgonen hade vi också fixat så att SMK valdemarsvik hade plats för 15 personer som skulle ha utbildning på företaget. Det fanns liksom ingen annat ställe man kunde komma in med rullstol.
 
Efter julmarknaden , så for jag in till staden för att fixa lampor till alla saker till adventständningen. Hittade inte ett dugg !! Och inte blev det bättre av att upptäcka att någon saboterat våran ljusstake och el, armaturer, och ett ljus var stulet.
Nu vet i tusan hur vi ska få ihop det. Inte bara det att Byalaget inte har pengar , utan det är speciella saker som ska fram innan lördag också :( Riktigt ledsen blev jag. Och nu börjar den stora jakten på prylar.
 
Söndag och det blev till att gå ner och sjunga på Pingstkyrkans sångstund. Mycket trevligt och det var Roland Engdahl som höll ihop det musikaliskt . En fruktansvärt duktig musiker !!! 
På kvällen tränade jag de som ska sjunga på adventständningen. Lät riktigt bra ;-)
Frågan är dock om det blir något över huvud taget ??? Luften gick ur lite igår !!
 
 
Så på dåligt humör är jag redan idag , och inte blir det bättre när jag hörde att inte alla har sett budgeten än.
Och då ska man ta ställning till den snart .
Men hur fan tänker man ???????
Uppenbart är att man inte vill ha insyn!!
 
Valdemarsviks Kommun kommer att ÖKA sin skuldbörda med 100.000.000 under nästkommande 3 år.
Ni såg rätt HUNDRA MILJONER I ÖKNING !!!!!
 
 De har också lagt ihop Grännäs , Badhuset och vad det var mer till en klump på X antal miljoner ( har inte siffrorna framför mej , men det var ett ohyggligt belopp)
 
Vad det ska gå till , hur det fördelas , eller någon annan uppgift , får man inte .
Fantastiskt va ??? Ingen kan säga att inte Badhuset får pengar , men om det är 1,50 vet ingen , och inte heller vad det ska användas till .
 
Grattis Valdemarsvik !! Vi har de politiker vi förtjänar.....men vad vi har gjort , vet i fan , för något allvarligt måste det vara .
 
Nu ut i röran på jobbet för en ensamdag. Stefan far iväg till Insjön och Clas Ohlsson , och jag hoppas det inte är snökaos idag där uppe.
 
Ha en bra dag
 
Kram