Eld upphör !!! ;-)

God morgon
 
Efter förra blogginlägget blev det lite fart kan man säga . Att man i efterhand pratar med företag ...efter att man uttryckt sej positivt om ICA bygget utan att ha underlag var kanske inte det smartaste . Att man sedan bara får namn från kommunen som man ska besöka var kanske inte heller så smart .
Så nu blixtinkallades två stycken från HUI för samtal i nästa vecka . Det är ju bra ...och jag hoppas att de blir korsförhörda på HUR de tänker och vad de bygger sina positiva vibbar på . De påstår att de bygger sina åsikter på andra liknande ställen och jag undrar VILKA . För jag vet att Söderköping, Linköping och Västervik helt säkert vill och jobbar med att deras stadskärnor ska vara små och pittoreska .
 
 
 
Så har indikationen på näringslivsrankingen kommit då . Tjänstemännens attityder är marginellt bättre och polikernas attityder är sämre .
Verkar föga troligt att vi lyft oss på näringslivsrankingen då , utan samma placering eller sämre är det det mest troliga med tanke på att detta ska förhålla sej till hur andra kommuner har agerat .
Min känsla är att andra kommuner har tagit tag i detta och har en ambition att komma upp på rankingen .
 
Det borde vi också ha , med tanke på visionen , men i tidningen står det att "Förhoppningsvis har vi alla fall inte rasat lägre än förra året " Det står också att de jobbar efter en rad åtgärder som togs fram 2010 ....och då undrar ju så klart jag ....vet ni vilket år det är nu ?
 
Om ett åtgärdspaket tog fram 2010 under förra majoriteten , och det fortsätter att sjunka i 5 år till .....så är en  väldigt vild gissning att detta åtgärdspaket inte var så jätteeffektivt eller vad tror ni ?
 
Politikers attityder till företagare är det mest sorgliga och det är ju inte så mycket att göra något åt . Det handlar ju om en inre förståelse för vad näringslivet gör för kommunen. En förståelse för våra villkor och en förståelse för att vi vill ingå i sammanhanget och vara en del av samtalet .  Den förståelsen finns inte !
 
Efter "promenaden" mellan Sv Näringsliv , politiker och iaf vad som var tänkt ....företagare så skrevs det en artikel
 
http://www.svensktnaringsliv.se/regioner/linkoping/bade-ris-och-ros-och-for-klimatet-i-valdemarsvik_618727.html
 
Och där säger Erland följande :
 
– Jag har fått en aha-upplevelse i dag. Jag har inte förstått att det är viktigt att vi från kommunen kommer ut till företagen och hälsar på. ”Vi ses ju ändå, i andra sammanhang”, har jag tänkt. Men nu inser jag att det finns ett behov att konkret visa upp sin vardag som man många gånger är stolt över. Så från och med nu blir det flera besök, det lovar jag
 
Det här är ju bra ...eller hur ? Men tankesättet är fel ...eller hur ?
 
Som politiker är Näringsliv en bit av det som ska beslutas om . För att ta beslut måste man förstå . För att förstå måste man vara insatt . Och hur blir man insatt om man inte vet något om det ?
 
För tjänstemän som riktar sej helt eller delvis mot företag så är det en nödvändighet att inte bara förstå utan kunna och veta vad man pratar om . Där är det en förutsättning att ha koll på läget i kommunen i sitt yrkesuppdrag. En näringslivchef utan kontakt med näringsliv kan omöjligt göra sitt uppdrag .
 
Självklart vill vi bli sedda men bara av de som är genuint intresserade . Jag marknadsför denna kommun varje dag mot yttervärlden , för min egen skull , men också för kommunens skull.
Jag ställer mej frågan allt oftare ...varför ska jag ?
För att jag är ett värde för kommunen ? För att vi samarbetar och drar åt samma håll ?
Nej , något intresse mot vårat företag har inte visats på minst 5 år av varken politiker eller tjänstemän eller någon annan som borde vara intresserad av det tyvärr .
 
Kan ju heller inte låta bli att skratta när myndighetsnämnden går till attack mot sin egen kommunstyrelse !
 
Tror aldrig jag har sett det förut ?!
Det verkar vara fullt öppet inbördeskrig där nu mellan alla . Tjänstemännen flyr Valdemarsvik .... och de olika avdelningar har grävt ner sej i skyttegravar och skjuter öppet !
 
Funderar på en ny nisch här i Gusum så vi inte blir av med mer skatteintäkter
 
Ensamkommande tjänstemän ?
 
Något att fundera på ! ;-)
 
Nu är det helg och det är jobb som vanligt . Det hinns inte så mycket mer . Längtar efter lilla Hilma som jag såg en liten kort sekund igår . När hon tittar på mej och bara lyfter upp armarna mot mej ...då smälter man som en vaxdocka <3
Men tyvärr har tiden varit knapp , så mycket man måste hinna med ...men hoppas på att sommaren blir bättre och jag får många långa stunder med henne .
 
Nu önskar jag er en härlig helg
 
 
Kramar
 
 
 

Är det inte fantastiskt ?

Så har då HUI , svensk handel uttalat sej positiv om att bygga stort ICA nere på centrumplan .
 
Vad han bygger denna positiva hållning på vet i tusan . Helt klart är iaf  att inte hört efter med sin egen organisation Svensk Handel som yttrat sej i ärendet via sin konsekvensanalys .
 
Så vad tror HUI händer med parkeringsplatser , övriga byggnader , övrig handel i närområdet, i ytterområdet.
Kommer turism och handel utvecklas med fler folk eller kommer byggnaden dra bort folk från Storgatan ?
 
En SWOT analys har de säkert gjort innan sitt uttalande , hur ser den ut ?
 
Söderköpings och Västerviks centrum har en annan syn på sitt centrum , där det lilla och pittoreska ger mervärde till centrumen ....här verkar det vara helt tvärt om. Vad bygger man den synen på .
 
Utökad ICA ger konkurrens till småbutikerna , det är inte något att göra åt , konkurrens är konkurrens , och både Vammarområdet och ICA Gusum kommer att känna av det . Det är inte heller något man kan ta hänsyn till egentligen....MEN ...hur kommer tomma lokaler på storgatan i stort påverka turism i Valdemarsvik .
För även om inte konkurrens är kommunens sak , så är turism och utseende på centrum kommunens sak ....o hur kommer det att se ut och vad strävar de efter ?
Hur vill vi att utseendet på Centrum ser ut .
Kommer folk som nu kommer att stanna på Grytsvägen fortfarande att vilja gå in i Centrum och om de inte gör det , finns det då ytterligare plats att utöka den nya handelsplatsen med ytterligare affärer på Grytsvägen ?
 
Många frågor och väldigt få svar .
 
Det absolut märkligaste är att EFTER att han avgett en positiv ställningstagande i NT så ska handeln i Valdemarsvik pratas med . Han har viss tid till förfogande och då blir det besök . Ledsen , men sin egen organissation hann han inte med då heller , dvs Svensk Handel . Och de företag som ska besökas , utses av ........kommunen ;-)
 
Smart ! Han får säkert inte alls tillrättalagd information !!
 
Valdemarviks Kommun i ett nötskal ! Härligt med oberoende rapporter !! ;-)
 
 
 

Då är det bestämt

Ja så har då helgen gått med full fart hela tiden. Men roligt som bara den !!
 
Lördag blev heldag i butiken och kanske den bästa dagen hitills. Såååå skoj med full rulle hela tiden . .
Jag bara älskar det och det är så roligt att även så många gusumbor hittar dit nu också . :)
 
Sedan blev det mysmello hos mina vänner ...orkade inte hela natten , men lite tjejsnack blev det och det är också välbehövligt ibland .
 
Söndag och då tränade vi musik en heldag igen , då frigörs alla nyttiga ämnen i kroppen och man blir på så gott humör resten av veckan.
 
Idag blev det Linköping och hjärtdoktor . Hålet i hjärtat är inte stort nu och han ville ha operation semestern eller efter semestern . Men då vi inte har någon sådan så ville jag skjuta till december . Sååå bra doktor som förstår mej . Han sa ok......med inlägget att han trodde jag själv skulle be om operation innan dess . Det har gått fort utför sista tiden och det känner jag också att det har . Orken är borta , humöret också ibland och gnistan finns inte riktigt längre.
Och jag längtar faktiskt efter operationen nu ....tro det eller ej , men det ska bli skönt att få tillbaka krafterna .
Så nu ska det bli pre operations möte och kärlkransröntgen osv osv ...för att inte nämna att man...dvs jag själv ska välja klaff . Så nu blir det att googla ett tag framöver för att få lite fakta . Det finns mekaniska klaffar och det finns organsiska klaffar. Nackdelen med mekaniska klaffar är de hörs , man får dessutom äta Varan resten av livet , vilket är ett otyg och mycket jobb med .
Organsiska klaffar slipper man det med , men de håller inte hur länge som helst så frågan är om man vill göra om operationen ???
 
Men sedan är det lite jobbigt också att veta om att man har det framför sej , det är en stor jobbig operation och det krävs mycket planering om man ska kunna lägga sej ner och var sjuk . 14 dagar ¨på sjukhus , måste jag få ner till högst en vecka . 4 månaders sjukskrivning är en omöjlighet .....kan man göra enklare pappersjobb efter 10 dagar ? Har hört att man efter operationen blir väldigt vilsen i huvudet ...varför vet jag inte , men man ska inte åka bil . Dels för att man inte tål något mot bröstkorgen , dels för att man är väldigt virrigt i huvudet.
Frågan är om jag som är en blondin märker någon skillnad ???
 
 
Helena von Schantz helt suveräna blogginlägg " Bekämpas intolerans med intolerans"
http://nt.se/bloggar/helena-von-schantz-fp/bekampas-intolerans-med-intolerans/?blog=6214027&entry=11069875
 
Självklart ska Gustav Kasselstrand ha sin plats i tidningen . Hanna skrev väldigt sakligt och korrekt om honom . Men Bror-Tommy tycker ju inte det så klart för att han är ingen "vanlig" politiker och tycker därför att han ska särbehandlas.
Vad står då Gustav för . Ja inga olagligheter vad jag vet om . Han påstås ha fel kompisar i Italien och påstås "gilla" fel sidor på Facebook. Men trots att duktiga samhällsgranskare på SVT undersökt saken så är tron iaf att det bara är ett maktspel från SDs sida. Inget konkret har kommit fram trots att de hade en massa punkter som de skrivit ner som anledning till uteslutningen . Ett mycket märkligt tilltag av ett parti som har så mycket röster och därför ska det självklart in i vår tidning , liksom i rikstidningar och internationella tidningar .
 
Helena säger det mycket bättre , så läs hennes blogg . Härligt att hon är tillbaka med sina knivskarpa inlägg !! :)
 
Ny vy Gusum invigs på fredag kl 22 tror jag. Det är alltså konstnärers syn på Gusum i framtiden . Roligt !!
De tänker lite outside the box , så det kommer säkert finnas nya sätt att tänka på efter de fått upp ögonen på oss . Roligt också att det händer lite här !!
 
Nu är det dags att köra igång igen , och jag önskar er alla en fin dag
 
Kram