Nedmonteringen går snabbare och snabbare

God morgon i stugorna !
Då kör vi en kort vecka då och det ska bli riktigt skönt med lite andning i helgen. Lite småsjuk för tillfället men vi får hoppas det går över snabbt. Bara ett jobb idag och det känns skönt så det blir att ta det lugnt ikväll.
 
Våren har stannat till lite, men det är ju faktiskt rätt bra så den inte drar förbi så snabbt, vi är ju faktiskt inte inne i April ännu.
 
Det börjar en hektiskt tid nu ...jo det har varit hektiskt hela tiden iof , men nu ökar det med annat också.
Min käre far fyller 80 till helgen . 80 bast och fortfarande piggare än en tonåring. Varje morgon så kör han till Ringarum och tillbaka på sin sportcykel och sedan några extra promenader under dagen . Tuff gubbe det där !!
 
Nu ökar också trycket på Just 4 Fun och spelningar i sommar . Nya låtar ska in och utrustning ska gås igenom och uppdateras där det måste göras.
 
Vi har också gjort om hela köket och har brutit upp ett rum helt och hållet , där matbordet står och det skulle ju vara bra att få i ordning ....inte minst till min 50 års dag :/  Men å andra sidan är det typ 23 år kvar till det så det ska vi väl hinna ;-)
 
Under tiden vi enbart hör "positiva" budskap från våra ledande politiker och ansvariga för företagsföreningar och tongivande föreningar, precis som de har bestämt sej för att göra ....så är jag djupt oroad för alla negativa förändringar som sker just nu och hur de drabbar oss i kommunen utan att någon ens försöker göra eller lyfta frågorna.
 
Näringslivsrådet hade möte den 12 Mars , sidan är inte alls uppdaterad och mötesanteckningarna ligger inte ute fast det är 3 veckor sedan. Erland tog upp min fråga , men har inte återkopplat alls. Jag tycker det är dåligt .
Fast det visar också hur hela näringslivet prioriteras här i kommunen.
 
Nu lägger också östgötatrafiken ner mer linjer ....vad betyder det för vår kommun ?
 
Sossarna har helt övergivit sina vallöften och nu ska det läggas mer skatt på drivmedel . En katastrof för oss på landsbygden , och även för företag som behöver konkurrenskraftiga priser på frakter.
 
Rut och Rot är ju faktiskt subventionerade avdrag , men vi vet samtidigt att det ger mer till stadskassan än vad det kostar.
Och där ska vi inte ens prata om hur "gubbiga" de är i sina bedömningar . Rot ...halveras avdragen . Rut begränsas att inte gälla under 65 år eller vad det var.
Du kan få avdrag när du är gammal så belastar du inte stadskassan med hemhjälp ....men för guds skull kvinna om du vill göra karriär och därför använder hemhjälp för avlastning....för så vet vi att det ofta är ....tänk inte tanken ens !!!
Att det sedan ofta är kvinnor som har dessa rut-företag ser de inte heller som positivt ....nej då ...vi är FÖR jämställdhet  ...men vi jobbar emot den iaf ...för städa är inte lika fint som att byta rör.
Jämställdhet är en sak ....men just Rut är viktigt ur en annan aspekt ...integration , för vi vet att just rutföretag har gjort en svart marknad vit och vi vet att många invandrade kvinnor har fått en chans att bilda företag inom denna sektor . Nu kommer de att ramla mellan stolarna igen och gå in i den svarta marknaden utan pensionsgrundande inkomster eller chanser att göra rätt för sej ! Tack sossarna !!!
Nu tycker jag inte alliansen gör bättre ifrån sej varken i denna fråga eller i frågor där vi i kommunen kommer att få det sämre . Nej de säger ingenting varken på riksplan eller här i kommunen.
Alla "lallar" med och ingen stampar i foten .....vi ska ju vara positiva ju !!!
 
Jaja ...det finns ju ett gammalt talessätt " som man bäddar får man ligga" och vi får nog ligga på det underlaget att det kommer gå fortare och fortare i vår nermontering i kommunen. Mycket fortare än om vi aktivt skulle jobba med allt som har med utveckling att göra . Slå våra kloka huvuden ihop och samlas under en plan hur vi AKTIVT går till väga , vart vi ska satsa ...vad som är viktigt ...och hur ska vi komma dit.
 
Fast då krävs det ju lite av oss ....å det är jobbigt ...vi fortsätter med våra positiva budskap och låtsas att det inte finns något negativt !
 
Nu är det bäst att ta tag i dagen ...snart kommer Klass 2 i Gusums skola på ett studiebesök . Alltid roligt och ´jag lovar ...där kan man få de mest kluriga frågor som man aldrig fått svara på innan :)
Underbara ungar !!
 
Kram och ha en bra dag !!
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur tänkte de nu ?

Fattar inte !
 
70 flyktingar till Hotellet i Valdemarsvik och Erland sätter ner foten och gör en skrivelse. De blir överkörda och de kan inte planera för de belastningar som det medför.
Nu fick de ju iof några månader på sej att planera för hotellet fick ju byggas om .
 
När Stefan sa det samma som Erland så var det en spark i röven .....det påverkade inte alls samhället med flyktingar och Näringslivet i Gusum och Ringarum ljög helt enkelt att det var problem .
 
Nu säger man att man inte alls har något emot att det blir 600 flyktingar på ett ställe där det är 200 idag . Alltså går det att fylla på med 400 till och det är inga problem.
Ok....tror han att de kommer om 10 år ? Ska vi bygga ny skola och dagis ? Ring ner till Viken och försök att få en tid när du är sjuk så får du se hur lätt det är . De är fullkomligt överbelamrade där med folk som är resurstagande pga tolkar mm mm .
 
Kan det vara så att det nu är hans Sosseregering som pekar med hela handen så det är inte så mycket för Erland att göra utan att säga ja tack och amen ?
 
Vi har redan en lång kö på dagis där folk med arbete inte får in sina barn . Vi har en skola där man drar ner resurserna för de som behöver stöd och som har rätt till stöd enligt lagen. Hur ska vi lösa det här ?
 
Jag har inte något emot att man är för eller emot flyktingar oavsett antal . Vad jag reagerar emot är denna totala brist på att vara konsekvent !
Man ändrar åsikt i samma takt som man byter kallingar. Man ändrar åsikt beroende på VEM som säger vad.
Man offrar personer och näringslivet för att det passar deras syfte ena gången .....man säger samma sak själva nästa . Mycket märkligt !
 
Men det ingår väl i deras nya positivitetskampanj ?! Så nu ska ni se att tursiterna och folk som vill flytta hit strömmar till !! Äntligen !! Som vi väntat ! ;-)
 
70% av barnen är nöjda med skolmaten ....det är väl ändå ett ganska bra betyg ? Undrar om det blivit bättre då rätt mycket fokus har satts på det på senare år. Hoppas det iaf och att man fortsätter att göra vad man kan för att få till bra skolluncher trots de måste vara billiga . Det är för många det enda riktiga målet om dagen och det betyder mycket för fokus i skolan att kunna äta ordentligt. Många är ju inte så förtjusta i frukost heller , och då blir det än viktigare .
 
Med önskan om en fortsatt bra dag !

Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Positivt eller negativt ....beror väl på !

God morgon
 
Det pågår en kampanj att tala bra om kommunen i alla lägen. Jag är ledsen , men jag tror det får motsatt effekt efter vad jag har hört av många .
 
Oavsett vad många säger och skriver så tror jag ingen tycker illa om kommunen, då skulle ju ingen bo här . Man snarare älskar själva kommunen och alla har så mycket roligt och kul här . Däremot så tycker man inte om allt som händer ...man tycker inte om alla människor , politiska beslut ...befattningar eller tjänstemän som påverkar ens liv på ett eller annat sätt.
 
Tror inte det var annorlunda för tio år sedan det var annat styre? Så varför detta ??
 
Om det är så inåt skogen med klagomål nu så borde man kanske gå tillbaka o undra varför istället för att säga till dom som klagar att vara tysta ? För vi måste ju prata om väldigt många människor som pratar väldigt illa om ....vadå ? Tror inte de pratar om kommunen som kommun utan snarare om beslut som drabbar dom på ett eller annat sätt . Så de som hela tiden klagar på att folk klagar ....vad klagar de på ? Gryts fantastiska skärgård ? Våra underbara skogar fulla med svamp ? Vackra utsiktsberg eller trollska insjöar ? Nejdå ...folk skriver gott och gör otroligt mycket reklam i sociala medier för vår kommun. Tacka dom för det istället ....för att tala om att de gör fel . Det är trots allt lika mycket klagan att klaga på de som klagar ....eller hur ? Och det är faktiskt lika mycket klagan att insinuera att folk hela tiden klagar ....det ger lika mycket dåliga vibbar !
 
Blir än mer sur när jag vet att de som talar mest om positivt tänkande på sociala medier är samma människor som själva står för bra mycket negativitet . Sådant ogillar jag !!
 
Vi kan nog konstatera att vi tycker olika ....en del tycker det är positivt att lägga ner en skola ...andra tycker det är negativt..........  och det kan varken du eller jag göra något åt ......och det blir nog snarare sämre om man talar om för dom vilket av tankesätten som är rätt .
För i det här fallet är det väl att det är positivt att lägga ner eller ???
 
Därmed inte sagt att allt är fel i kommunen . Tvärtom ...nu går vi in i perioden då det händer det ena skojsiga efter det andra . Alla vaknar till liv och allt blir mer positivt .
 
Det konstiga i det hela är att hur mycket folk gör reklam och marknadsför eventet
 
" Alla gillar vi olika "
 
Ni kanske ska skriva till att det bara gäller om de gillar just det ni som bestämmer gillar . För annars ska vi stå enade och säga samma saker ....möjligtvis får kommuninnevånarna ha egna åsikter om ofarliga saker som mat och musik ....för annars nåde ........;-)
 
 
En vecka kvar till Påsk och då fyller min gamle far 80 år . Gammal och gammal ...han är inte äldre än att orkar cykla till Ringarum varje dag på sin värsting cykel . Han är nog i bättre skicka än de flesta 20 åringar som sitter på sina rum med sina dataspel . Rätt häftigt egentigen och jag hoppas han får cykla i många år till <3
 
Och i helgen är det Titanix !! Jag tror att jag får säga att jag tycker det är roligt .....eller får jag inte det  ? ;-)
 
Önskar er en härlig dag
 
Kram