Praktvurpa !

God morgon
 
Morgonpromenaden igår slutade med en praktvurpa på Gusums största promenadstråk och mest trafikerade väg ...nämligen Albogavägen , där vägen ser ut som en grovpipig ost. Stora hål överallt och det dunkar till varje dag i bilarna som inte vet om vägens skick.
Det slutade tack och lov med sönderslagna händer och en stukad fot och värst av allt , en sprucken telefon , men jag vet fler som har ramat och snart händer något allvarligt , då det är tät trafik med både folk som promenerar och cyklar ...som sagt ...bara en tidsfråga innan något allvarligt händer !!!
 
Samtidigt hör jag en som var fly förbannad över en broschyr som Sossarna vad jag förstår lagt i brevlådan över allt de åstadkommit ...där det bl.a står " all asfaltering och underhåll i Gusum ....bla Bruksgatan.
 
Det är inte sant ...det HAR inte asfalterats i Gusum ... Bruksgatan ...jo ....men det är Vägverket som har hand om den och det är absolut inte Sossarnas förtjänst ...Sossarna har däremot tagit bort pengarna som Örnberg lagt på underhåll på vägarna . Tack för det televerket !!
 
MEN det är sossarna som ordnar inspirationskväll för andra eller tredje gången...och ...tack o lov så är det tillbakavänt till just företagande . Av gubbsjukan syns inget och de töntiga priserna " årets kvinnliga företag" är borta.
Ett nytt pris ...årets ambassadör är satt av Tursistbyrån var ett kul inslag om det är vad jag hoppas och tror.
Någon som har varit en god ambassadör för kommunen. Och i efterskott....tycker fortfarande det är synd att de utser ambassadörer för kommunen i förskott innan man vet om de är värdiga det ....som det varit i några fall innan.
Årets unga företag är ju jätteroligt att uppmärksamma och årets tjänsteman....ja jag vet inte...nog är de värda beröm , men de får ju betalt för att göra jobbet. Men det är skit det samma ...lika väl som att jag vill ha en kvitto på att jag är bra ...så behöver dom det också !! :)
 
Föreläsaren tror jag är bra också ....ung , duktig och ogubbig vilket verkligen behövs !
 
Nytt för i år ...mingel och räkmacka ...gott !! Men det är inte nytt , för så var det menat från början , och vitsen med det hela .....så det är ju bra att de tänkt om och tagit åt sej av kritiken som varit under de senaste åren .
 
Det blir nog en rolig kväll för de som går .
 
Idag är det sång på Karbasen för mej  och Stefan. Andra  gången som vi får äran att sjunga för dom.
Har nog varit på nästan alla ställen för vård och äldreomsorg i Kommunen och ser vilken fantastisk  personal vi har i omsorgen . Det ligger inte högt på Kommunen prio lista , då antalet vårdtagare blir mer och mer ...men pengarna mindre ...vilket är tragiskt . För de gör verkligen mer än vad de har resurser till i sitt jobb .
All heder åt dom -....och önska oss lycka till ikväll så vi gör ett bra jobb.
Låtlistan för ikväll är : Håll mitt hjärta ....Ring Ring ....Stad i ljus....Emty room ...Du är den enda ...Egen måne...Gabriellas sång bl.a
 
I övrigt så önskar jag er en superdag för det tänker jag ha
 
Kram på er !!
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Thomas Ekh

Det är inte Turistbyrån som ska utse någon ambassadör utan Turistföreningen Valdemarsvik.

Det är inte lätt att hålla isär saker och ting, många tror att Turistbyrå och Turistföreningen är samma sak, men så är det inte. Och till råga på allt har vi döpt vårt företag till Turistcenter i Valdemarsvik AB...

Hur förhåller det sig?
Turistföreningen Valdemarsvik är en ideell förening, en företagarförening, med 40-talet medlemsföretag och funnits i snart 20 år.

Turistbyrån, "ägs" av Valdemarsviks kommun, men arrenderas ut till ett privat företag via offentlig upphandling.

Turistcenter i Valdemarsvik AB är ett privat bolag som dels driver Turistbyrån på uppdrag av kommunen, dels driver egen verksamhet såsom ValdemarsviksBladet.

Jag hoppas det rätar ut eventuella frågetecken...

Svar: Sorry Thomas ,
Tänkte ett och skrev ett annat och vet skillnaderna, även om namnen är lika.
Men det är nog många som blir förvirrade .

Det var hur eller hur en rolig ide och hoppas det går till en bra en !! :)
Cizzie Kemle

skriven
#2: Thomas Ekh

Du är inte ensam, genom åren har många tagit fel på Turistbyrån och Turistföreningen.

Vad gäller priset tycker jag det också. Turistföreningen hade för cirka 10 år sedan ett pris till bästa turistföretagare/ambassadör som turisterna själva kunde nominera. Vi hade blanketter ute på strategiska platser hela sommaren och på hemsidan. Kanske något att ta upp igen till nästa säsong.

Till årets pris har ett mejl gått ut till alla medlemmar i Turistföreningen så de kan föreslå bra ambassadörer. Naturligtvis kan väl alla komma in med förslag, bara att lämna in på Turistbyrån. Namn och kort motivering.

Svar: Ja det vore ju bra om alla kunde nominera , för en god ambassadör kan ju finnas i alla företag och kanske inte i de vanligaste sfärerna med .Hoppas verkligen det blir en fortsättning/utveckling på priset
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :