Kom igen! Va lite politiker !

 
 
Tilläggsfakturor för missade värmekostnader, överklagande över anbudsförfarande , det är information som inte kommer ut ,  det viktiga handlingar som inte kommer  olika anmälningar och ifrågasättanden läser vi var och varannan dag i tidningen .
Jag blir givetvis inte förbannad för att det står i tidningarna , men jag blir förbannad för att mycket av det finns över huvud taget.
 
 
Det senaste 1.200.000 i tilläggsfakturering för värmen, och då har man gått tillbaka 3 år.
Det blir 400.000 tusen i värmekostnader per år på två hus. Och sammanlagt blir det en förlust på 2.000.000 i år också. För förra året råkade de förbygga sej och det var lika mycket i förlust då med.
Och man kan ju inte låta bli att undra om man inte märker en minskad kostnad på 400.000 per år i minskade värmekostnader. Har man inte gjort en driftskalkyl innan ?
 
Nu vill Centrumhuset ha tilläggsbudgeterat , och pengarna ska tas från en budget där alla verksamheter har fått nerdragningar. Vart ska pengarna tas ifrån??
Och lite till har ju tillkommit detta år . 250.000 back på Grännäs och nu Folkets Hus 300,000.
 
Och man kan ju undra om Kommunen egentligen ska äga fastigheter. Finns det någon tanke bakom att andra kommuner hyr och gör sej av med fastigeter som inte är skolor ?
 
Har förra majoriteten haft otur och vi haft tur brukar Erland stadigt säga i talarstolen.
Ja Erland ...förra majoriteten hade väl iof inte otur , men ni har haft tur.
Första året så var det Borgarnas besparingspaket som gynnade er. Förra året fick ni AFA pengarna tillbaka i miljonbelopp och trots det en en +- 0 budget . I år blir det också pengar tillbaka men det måste vara kris ändå.
 
Och jag är så enormt glad för att de prioriterar Valdemarsvik och den cykelbanan som ska gå till Mossebo där det är så överfullt med folk ....istället för Gusums smala , mörka väg ut till E22, som är precis livsfarlig och där vår livlina till vår kommunala kommunikation.
Jag är säker på att Valdemarsvik och Ålandsresenärerna (som är största delen som går på där) traskar och cyklar med sina finskor ut dit !!
Men sedan är ju samtidigt glad att de försöker lägga jobben hos företagare i Kommunen, så vi får behålla de skattekronorna !!
 
Det är ett år till valet nu , och egentligen borde man ju fråga hur de olika partierna vill satsa ....Vad vill de under nästa mandatperiod?
Men grejen är att det finns inga pengar att satsa. Hur ska ni få ihop budgeten och vad anser ni är minst viktigt , blir frågan istället ?
Vart tänker erat parti kapa kostnaderna?
 
Alla dessa vallöften gick ju åt fanders för ALLA partier förra gången....så vad kan vi göra ??
 
Det kanske är vi väljare som ska sätta upp vad vi vill ?? Vart ska de satsa ?
 
Är det på
* Dialog
*Information
* Kontroll över områden (ex Grännäs och hamnområden)
*Skola
*Omsorg
*Äldrevård
* Fotbollsföreningar
*Ishocky
* Andra föreningar
*Vägar och underhåll
*Företagande
*Nyföretagande
*Turism
*Den egna politiska organisationen .
* Fairtradekommun
* Utanförskap
* Få in fler i jobb
* Översiktsplaner
* Visioner
* Annat ....som ?
 
Svårt va ? Helst skulle man vilja ha allt och lite till. Men gör tvärtom då !
Det räcker inte till allt , vad ska vi ta bort 3 helt . 3 ska få 20 % nerdragning . Och du ska lista de 3 viktigaste
 
Någon som vågar vara lite politiker ??
Motivera om ni har lust hur de i de olika sektorerna ska tänka om ni vi göra överkursen !! ;-)
 
Kram
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :