Dammsugare -Nej ....Öl - Ja

God morgon
 
Då har denna helg också avlöpt utan större missöden. Stefan är nu gipsad och gör inte många knop.
 
Dammsugarslangen är fruktansvärt svårt att hålla . Disk och tvätt går "fetbort" !! Men en liten öl var lite lättare att få grepp om ! ;-)  Han fick heller under inga omständigheter bli upprörd heller ......vet i tusan om jag tror på det ;-)
Lätt att skoja om , men det är mycket han inte kommer att kunna göra för väldigt lång tid framöver.
 
Ingen träning med bandet så istället så spelade vi in i helgen istället och det är ju roligt det med !!
 
 
Holmbo drivs vidare! Det var ju skönt iaf , då har de också potential att komma på fötter och växa igen, för det är ett företag som svänger med upp och nedgångar väldigt snabbt. Vi behöver varenda arbetstillfälle som finns och det vore en stor tragedi om Holmbo slog igen!! Heja på ...det klarar ni !!!
 
Jag håller inte med i allt som Helena von Schantz säger i sitt blogginlägg. http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6214027&entry=9459435
 
Anledningen till att många misstror experter beror nog på att olika experter säger olika . Ett typfall är just Toverum där olika experter har just givit olika svar.
Jag har dessutom varit på dessa två informationsmöten och mötts av argument som " vi brukar göra så" eller " ett vanligt sätt" och det är svaga argument tycker jag.
Expertpanelen sist var på 10 man ...men för andra expertrapporten som fått ett helt annat utlåtande fanns ingen.
När det finns två olika expertutlåtanden så får man väl vänta till saken blivit utredd?
 
Givetvis är det ingen i dessa kretsar på någon sida som är orsaken till föroreningarna .
 
Men över dessa expertutlåtanden står trots allt markägaren som ska leva med marken resten av sin och kanske nästa generationers liv. Då fel i hanterandet kan leda till att deras gårdar blir obrukbara.
Det finns en annan plan som både Kommun, Länsstyrelse och markägare godkänt , och det är PLAN ! som det har budgeterats till , och då är det den man ska gå på så att alla blir nöjda .
Att säga att man sparar 7 mille på något man inte gör, som man bara budgeterat på är befängt .
 
Snälla snälla Lars Beckman , kan du skriva ut vad dina bloggar handlar om ! Man förstår inte ett smack ...vem pratar du om , vad handlar det om. http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5383478&entry=9450723
Ingen kan försvara sej och ingen kan kommentera .
 
Farirtrade City ....jo jag förstår tanken och den är fin. Men det finns många sätt att gynna olika saker som gör värden bättre. Och enligt många "experter" är det dyra pengar som kanske inte ger så jättemycket hjälp i slutändan då många administrativa mellanhänder tar en del av kakan.
 
Har vi extrapengar så satsa det på miljön och köp närodlat ..gynnar både vår egen kommun och gör miljön bättre i hela välden om alla skulle göra lika dant . De brukare ( skola och omsorg ) får bättre kvalitet på maten och alla blir glada och nöjda . Inte samma sak , jag vet ....men också ett steg i rätt riktning.
 
Byalaget ska ha antagligen  sitt sista möte den 10e , och då kommer slutdom falla. 
 
Har genom olika personer haft vårt finger med i de flesta händelser i Gusum ....Valborg , Barnknutgubbe, Adventständning, Adventsljusstaken över Gusumsån, påsktuppar och pyntning   och framför allt Gusumdagarna som vi lagt väldigt , väldigt mycket tid på och pengar på.
 
Alla pengar i föreningen har gått åter till gusumsfolket så inget kommer att finna kvar.
 
Det har trots allt varit många roliga år och vi tycker iaf att vi har varit en liten bit av uppmuntring i samhället !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :