Framgångsrikt ???

God morgon
 
Efter ännu en helt otroligt vacker helg kör vi igång med älgjaktsvecka då !
 
Det betyder att jag antagligen är ensam ....men inte vet ett skvatt hur veckan blir :)
 
Helgen gick iaf åt till att gå i skogen och plocka lite ....väldigt lite kantareller , städa och börja plocka ut ´platsen där vi har matbord så vi kan lägga nytt golv näsa helg .
Det ska brytas upp , läggas i värme och byggas väggar . Ta bort garderober och göra ny ytterdörr och hall, samt tas upp ett stort valv mellan kök och matplats..
Stort projekt med andra ord , men det blir lite så när man börjar i ett rum. Sedan har vi (hoppas jag) storrenoverat för sista gången i det huset ;-)
 
1 månad har gått ....de har styrt ihop innan men ändå inte klarlagt hur det ska gå i kommunpolitiken .
Det tyder ganska bestämt på att de slåss om platserna och inte om frågorna .
 
Lasse bloggar och skriver :
 
 

I denna stund pågår arbetet för fullt i vår kommun precis som på många andra ställen att formera ett lag som på bästa sätt leda arbetet nästkommande mandatperiod. I Valdemarsvik förs förhandlingar mellan de partier som de tre senaste åren på ett tämligen framgångsrikt sätt hållit i rodret. Inom kort hoppas vi att kunna lägga fram en gemensam plan på hur vi ska gå vidare. Utmaningarna framöver är omfattande och många tuffa beslut kommer därför att behöva tas.

Att ha förmånen på nära håll vara med detta handgripliga arbete är en ynnest som inte är förunnat alla. Jag har under ganska många år nu haft den möjligheten både ur ett oppositionsperspektiv och som nu de senare åren ur ett styrande perspektiv. Samtidigt är det ett förtroendeuppdrag som vi har till låns precis så länge som väljare och partivänner önskar. Det är kanske det viktigaste i kärnan av den representativa demokratin. Där är jag väldigt stolt över att ha haft förmånen att få vara med så länge som jag haft och även att få fortsätta att vara en del i. Jag är också stolt över att vi trots en del tuffa åtgärder bakom oss fick förtroendet med ett ökat stöd i ryggen att fortsätta på den inslagna vägen

 

Man blir ju lite undrande om hur han får fram ordet "framgångsrikt" .

För mej betyder framgångsrik att man har totalkoll på läget , genererar vinst , åtminstonde har en glasklar väg framstakad som man vet ger något.

Efter tre år med styret har vi en skola i Gusum ....den behövdes men sedan ..........

Köpt en camping ....går i förlust ...ska eventuellt hyras ut igen

En ny konstgräsplan ....ingen har fått uppdraget att hyra ut den och därmed kommer det att kosta . Kommunens klubbar förhandlar om priset för de tyckte att det var för dyrt .

Men vänta nu ......gjordes det inte en inkomstkalkyl som kommunen lade som underlag när den skulle byggas ???? Jo de gjorde ju det .....men de glömde tala om att det skulle kosta något ! ;-)

Ett folkethus inköp ...som vi bara vet kommer kosta skjortan när det ska göras i ordning ....ett svindyrt vaktmästaravtal som kostat byxorna också ......så det blir minus i denna kassa också

Sedan har de lämnat efter sej ett gigantiskt budgetunderskott ...trots oväntade AFA pengar på 7 mille

Nej så framgångsrikt är det inte ...hur man än räknar !

Han säger också att de har tuffa åtgärder bakom sej .....men det stämmer ju heller inte , för de har inte redovisat på något sätt att kommunen är i bankrutt . De har tvärt om hävdat att läget är strålande . De har vägrat att vidta åtgärder innan valet , vilket kommer att leda till långt mer drastiska åtgärder nu .

 

Nu till jobbet och även gå in och trösta Maja Ohlsson och Barbro Ängman som ligger och tjuter vid ytterdörren för att husse åkte iväg utan dom och var jaktklädd !! :( Hur kunde han ???!!!!

En annan rolig grej ! Titanix gör sitt skivsläpp på Oktobermarknaden klockan 5 vid "gamla scenen" där de bygger en scen ! Skoj! Skivan heter "om då var nu" och det är en hel del gamla örhängen med som de har stylat om.

 

 

Kram

Kommentera inlägget här :