Logiskt ?

Men god morgon på er !
 
Ser att ni varit inne , men jag har varit lite lat och inte orkat .  Eller kanske rättare sagt......det är mycket i huvudet nu så jag har inte orkat bry mej om saker runt omkring mej . Företaget( Gripband)  står framför en ganska stor förändring och vi vet inte riktigt vart det tar oss . Kan bli till det bättre .....men det kan också bli stora problem så det gäller att ha.
Både Stefan och jag är lika dana ....det gäller att ha tre nödutgångar att ta till om det värsta skulle hända .
Det handlar inte på något sätt om att det går dåligt , vi står stabilt sedan snart 10 år som det mest solida företaget i Kommunen , kanske för att vi diskuterar så mycket om för och nackdelar med varje beslut . Och även om vi tar risker ibland , så har vi ändå räknat med vad det värsta är som kan hända och värderat riskerna .
 
Sedan finns det ju de som tänker lite mindre på saker och ting än vad de borde göra !!
 
Man kan ju bli mörkrädd eller så kan man välja att skratta åt kommunen ibland .
 
Barn och ungdomsutskottet ska ta beslut om Garveriet ska vara kvar eller om det ska flytta . Det är ju bra iof att man flyttar ut beslutandet från KSAU , eller hur ??
 
MEN ....sedan finns det ju ett annat beslut som ska tas som kan påverka detta senare ...nämligen vad som ska hända med Garveriet . Men hallå !! Ska man inte ta det beslutet först ? Ska man inte behålla Garveriet så verkar det tämligen onödigt att 7 personer sitter och har möte och diskuterar detta alls . Kostar ju lite !
 
Möte om ICA och det var fullt av folk på mötet och 99 % var emot !
Var inte där själv utan det är andrahandsuppgifter . HUI som gjort den oberoende analysen enligt Erland ...är dock inte så oberoende . Som jag sagt innan så ägs HUI av Svensk Handel vars största ägare är ICA så att de skulle säga att inte ICA är bra , finns inte på kartan .
 
I Söderköping gjorde också HUI en utredning , då handlade det om hur E22 nya sträckning skulle påverka och de gjorde en stor och utförlig utredning med för och nackdelar . 57 sidor närmare bestämt !
http://www.soderkoping.se/globalassets/documents/naringsliv/nyheter/hui-handelsutredning-soderkoping-feb-2015pdf
 
I Valdemarsvik så gör de också en utredning och då om ICA är bra eller dåligt och detta får de in på en mening
Ja det är bra för Viken !!
 
Tycker ni det är seriöst ? Jag tycker det är ett skämt faktiskt !
 
 
Nu visade det sej ....enligt de som var där . Att de inte kunde svara på någonting i princip , så det blev satt ett nytt möte i September .
 
Det jag vet idag är iaf att ett företag med flera anställda på nya ICA sidan läggs ner efter sommaren . Ett företag på Vammar , med flera anställda läggs ner i höst . Ett företag flyttar från Storgatan till nya Ica sidan och det är ju ingen nackdel för det .
Får nya ICA spel hos sej nu , kan spelboden slå igen . Utökat med blommor lär det bli för det har han kört rätt hårt med innan till sommaren . Klarar sej blombutiken då ? Fika är väl standard i större butiker och hur påverkar det storgatan ?
ICA är ju väl medvetna om att 30 miljoner ska tas från övriga mataffärer så ICA Vammar lär inte klara en nedgång på 15 miljoner .
Så vi pratar just nu om kanske 15 anställda som ryker för nya ICA  och det är ju egentligen inget problem om det ska anställas lika mycket i det nya stora ICA .
 
Sedan är min fråga , som jag ställt hela tiden. ALLA andra utverderingar som gjorts om stadskärnor visar att småskalighet är mer gynnsam för turistnäringen än vad storskalighet är ....varför inte i Valdemarsvik ???
 
Nu är det midsommar snart och jag ska ha 3 hela dagar ledigt . Ska bli så himla skönt att bara få vara !!
 
Och glöm inte bort !!!!
 
Midsommardagen ....tidigt på morgonen ...så tittar de små kantarellbarnen upp över gräskanten för första gången i år när de tror att alla sover !!!
 
Ställ klockan ....eller gå inte och lägg dej , det får du välja själv ! ;-)
 
Och glöm inte heller att smörstekta midsommardagkantareller räcker bara till EN knäckemacka ....man får ta till de stora knäckebröden med hål i mitten ibland ....men så är lagen !! ;-)
 
Kram och ha en riktigt skön midsommar !!

Kommentarer :

#1: Fia

Älskar din blogg, men det vet du nog redan ;) Skönt att läsa att du tar ledigt i några dagar, njut för fullt och umgås med dina nära och kära. Visst är barnbarnen livets efterrätt....

Sist men inte minst så är du en oerhört fin och älskvärd person Cizzie....respekt..kram och ta hand om dig!

Svar: Tack snällaste Fia , och det samma är du <3Och jag önskar även dej en underbar midsommarhelg med dina barn och barn-barn . Håller fullkomligt med , hade inte en susning om att man kunde bli så förälskad i en unge så mycket som man blir <3 Ser mycket roliga år framför mej och hoppas barn-barnen kommer med lagom mellanrum så man hinner med att hjärntvätta allihopa med att mormor eller farmor verkligen ÄR bäst !! ;-)
Kram till dej fina Fia
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :