Time to say godbye !

Många tankar denna vecka . Först budgeten med neddragningar på snöröjning o försköning. Protester förstås , men vad hade ni väntat er? 

Man kan protestera innan ett beslut ...svårt att göra det efter . Men i denna kommun är man Nej-säger om man går mot strömmen. 

Vi fick en konstgräsplan som inte går ihop sej , men hur mycket vi går back på den vet de inte för de siffrorna är omöjligt att få ut . Vi har en ny cykelväg gjord till långfördsåkarna på buss . Hur många har ni sett cykla med resväska o pumps ? Men en och en halv mille kostade den o underhåll måste den ha . Nya investeringar i ishallen där de missade den rätta  summan med drygt 100 % . Och nya miljoner till just ishallen ligger för nästkommande år . Kommunen skulle prompt köpa ut Grännäs i förväg o drev den i förlust i 2 år ....de hyrde ut restaurangen till förlust med motivering att arrendatorn investerat så mycket i lokalen ...men nu väljer de att köpa ut den utrustningen till nästan samma pris. Kontentan är att kommunen subventionerat en restaurangägare i flera år . Folkets Hus ...en vanvettsaffär utan dess like bara för att rädda Folketshusföreningen . Köpa bioutrustning för att ha stora event sa de ....men hur många event har de haft?

Hyra ut lägenheten på ovanvåningen......3.500 kr i månaden för en 7a inklusive allt till Radio Wix  . Ja affärerna har varit många o extremt kostsamma o för varje investering följer driftkostnader som tas ur samma pott som snöröjning o sådant som får stå åt sidan. Och det mesta är Nybyggarna pappa till för de sitter i dessa föreningar och de sitter i politiken .  Miljontals kronor till en ishall som 1 % av kommuninnevånarna åker på och neddragningar på vägarna som alla människor kör på . Så visste vi innan att det skulle bli så gratulerar om du hör till skaran på isen !!

Det största problemet är att skatteintäkterna minskar ...men majoriteten väljer att bli glada för att vi i antal ökar . Vem som helst kan förstå att om inte skatteintäkterna ökar i samma takt som befolkningen ökar så är det ett stort minustecken.

 

Det har gjorts bra saker också varav visionen var en av de sakerna. Men åren går o det viktigaste arbetet med att uppnå visionen uteblir och snart kan vi nog säga att visionen blev en hyllvärmare till om inget görs nu och här

För min del ligger intresse o fokus på näringsliv o det är där jag anser att den viktigaste delen i ökad befolkning ligger . Också för att man genom egenförsörjning ska klara av att bo i våra krokar av Sverige.

Mina försök har varit många att få den enda grupp som borde ägna sej åt näringslivet att börja jobba o inte bara ha möten som en informationsarena . Jag har fått till svar att de minsann inte vill komma på möten för att jobba utan de kommer för att lyssna ...gärna över en lunch. Vad säger man då ? Detta sagt av en av aktörerna som skulle ha makten att sätta fart på näringslivet.

Min egna uppfattning är att har man inget intresse av att försöka få till ett bättre näringslivsklimat eller jobba med förbättringar för sina medlemmar ska man inte klättra upp på tronen av en företagarförening.

Kommunen är inte bättre . En inspirationskväll vilket är jättekul ...men annars ingen kontakt med näringslivet.

Resten av aktörerna är ja-säga o då kan det knappast bli något resultat . 

Att skapa plattformar för träffar , knyta kontakter , stimulera näringslivet på alla tänkbara sätt och värna om en smidigt nära kontakt mellan företag och kommun är den grundläggande stommen i ett bra näringslivsklimat. Lägg sedan till lite gemensam marknadsföring och synbarhet mot andra regioner så skulle vi vara i hamn.

 

Men ack ...vad Valdemarsvik tycker är näringsliv är även där föreningsliv ...och inte alla föreningar utan WIF

 

Inget ont emot de alla idrottsledare o volontärer som lägger ner hur mycket tid som helst på sin förening. Föreningslivet i denna kommun är unikt och ger folk livskvalité.

Det jag vänder mej emot är den maktfaktor WIF är med folk från politiken o i andra maktstarka organisationer som också är med i WIF . Hur mycket av tid o pengar WIF får i jämförelse med andra .  Och inte minst ett osunt tätt förhållande mellan kommun o WIF, med samma folk i politiken som i styrelsen för WIF.

 

Varför tar jag upp detta med WIF o Näringslivsgruppen undrar ni ? 

 

Jo för nu har det gått för långt !

 

24e hålls nästa möte o gissa var ? Jo i ishallen och då med en bit mat o bjudna på match .

Vad har möjligtvis WIF o Näringslivsgruppen gemensamt ? Inget skulle jag vilja säga utan att WIF vill ha sponsorer o hyra ut sin hall. 

Men att bjuda på mat o biljetter är direkt olagligt i det syftet . Det kallas muta ! 

Aktörerna i företagsföreningarna borde förstå att akta sej för sådant . Men samtliga politiker borde VETA att om de är inblandade i något beslut som berör den här föreningen så är det olagligt. 

Det står också klart o tydligt att värdet på gåvan inte spelar någon roll utan alla förmåner är inkluderade .

Detta står att läsa i "Näringslivskoden" som givits ut av Institutet mot mutor IMM  

 

Mottagarens position

Det är betydelsefullt vilket uppdrag mottagaren av förmånen har. Om den anställde eller uppdragstagare arbetar med myndighetsutövning eller offentlig upphandling intar denne en särställning och särskild försiktighet bör därför iakttas när förmåner lämnas till sådana personer . Att erbjuda förmåner till anställda i offentliga organ som beslutar i pågående ärenden vid myndighetsutövning eller offentlig rörande företaget är otillåtet .

 

Vissa deltagare i Näringslivsgruppen ser ut att sitta för en förening , men är självutnämnda och de svarar givetvis bara för sej själva . Företagsorganissationer svarar ( eller borde svara) mot sin styrelse och deras policy där , men politiker svarar både inför sitt parti och inför Näringslivskoden och sitter de i beslutande ställning och har ärenden som rör föreningen så är det inte ok .

Likaså har Bank och Arbetsförmedling , förmodar man , har policy angående det här.

 

 

 Jag har bestämt mej ! Jag vill inte vara del i detta näringliv, jag vill inte att mina skattepengar går till dessa människor så jag har bestämt mej för att sluta blogga och helt ta avstånd från näringslivet i Valdemarsvik . 

Och det är inte historien om mötet i sej ….utan det finns egentligen mer att tillägga.

Så nu tackar jag för mej i denna blogg . Jag tar ett sabbatsår och har sedan som mål att få frågan igen om att sitta i Småföretagarnas Riksorganissations styrelse igen , med direkta samtal med regeringen . Det vore skoj och en riktigt ny utmaning . Vi får se …att ägna mer tid på näringslivet i Valdemarsvik är iaf bortkastat !!

 

Däremot så kommer kanske en ny blogg dyka upp om jag hittar en med sluten funktion, där man kan få nyckel för att gå in . Den kommer att vara av privat karaktär, operationen som kommer nu i december  och vägen tillbaka och eventuellt så kommer våran Barbro Ängman få valpar …hualigen , tänk er 8 monstervalpar !!!! J

Men även vad jag själv håller på med …vad och vart jag själv ska med företagande och allt . Den som lever får se , men det har varit mycket att fundera på ett tag nu  så allt kan hända .

Tack snälla ni för dessa år , tack för alla samtal och diskussioner , tack för alla tips och alla kommentarer . För all support och för alla snälla ord ute på byn !

Men inte minst ett tack till kommunen för att man aldrig kör torrt på blogguppslag och till tjänstemännen som givit mej information när jag velat ha det .

 

Love you all ( med några få undantag )

 

Tack och hej

 

Kram

 

PS . Det kan komma uppdatering om formen för mötet görs om eller vilka som inte väljer att gå på detta , så att ingenting blir fel . DS

Kommentarer :

#1: L.B

Jättesorgligt! :( Lycka till framöver!
Vad är det som har hänt ?

Svar: När makten skadar det dom egentligen är satta att utveckla är syftet borta.Och vår maktkultur som blivit i Valdemarsvik är just bara att hålla fast i maktpositionerna och tysta folk ...och jag vill inte vara del i det.
Denna gång gick de för långt och det finns inget mer att göra eller säga tyvärr .

Tack snälla ! :)
Cizzie Kemle

skriven
#2: Fia

Hallå Cizzie!
Jag hoppas de inte gett sig på dig personligen!?
Din blogg sticker i ögonen på det hemska styret vi har och du brukar ju inte ge dig min vän, men oavsett så förstår jag dig till fullo för du måste hämta krafter nu...MÅSTE. Det är dig du nu enbart ska lägga kraft och energi på och glöm inte att vi är många som finns om du behöver hjälp med något, tveka inte, jag är där på en sekund och flertalet i kommunen med mig. Ha det bäst tjejen med det finaste guldhjärta ever.

Kramar i massor Cizzie och tack för allt! <3 <3

Svar: Tack gulligaste Fia <3 Attackerna mot mej och min familj har varit konstanta under årens lopp och det är inget problem , då jag alltid vetat vilket håll de alltid kommer ifrån och den gruppen har intelligenskvot guldfisk och är inget varken jag eller någon annan bryr sej om .
Nej denna gång har de inte försökt skada mej ....utan någon annan :(

Och måste de kämpa så hårt för att behålla makt , så är det lite för sjukt för mej !

Kram bästa Fia och ha det så bra du med och lycka till med allt det nya även du <3 <3 <3
Cizzie Kemle

skriven
#3: Cizzie

En kommentar kom bort , men vill svara ändå med att gruppen är tillsatt för att utveckla näringslivet.
När man stjälper istället så drar iaf jag öronen åt mej och det beror enkom på den mentaliteten som råder i dessa sfärer att man ska rätta sej i leden.
Tycker inte om sådant och tror aldrig det kan bli någon utveckling på något sätt av det och vill inte bli beblandad i det.

skriven
#4: Helena von Schantz

Vilket otroligt bra och viktigt inlägg, Cizzie, och vilket tråkigt besked. Du har gjort väldigt mycket nytta så känn tillfredställelse i det. kram

Svar: Ja det var ett utredningsboende sa dom med 7 stycken ( tror jag) I Syntorp kommer det yterliggare 25 stycken på måndag så nu är det nästan fullt i Gusum ;-)

Trots allt var det ett ganska bra möte igår . Informativt iaf ! Tyckte dock inte om verksamhetchefen som hade lite taggar ut mot både sin arbetsgivare (kommunen) samt om man frågade något .
Som t.ex hans punkter att han hade bra kompetent personal. Det vet jag med säkerhet att han inte alls har . Flertalet har ingen arbetserfarenhet alls i princip, så det var bara bullshit. Vi fick inte heller veta hur många som totalt fanns i kommunen med familjehem inräknat . Säkerhet var något som heller inte togs upp , för visst finns det ökat hot från utsidan mot "barnen" och boendet ....och även ökat hot från barnen mot omvärlden.
Men som sagt ...ett bra möte iaf i det stora hela även om det var tillrättalagt
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :