Debet och kredit

Hej
 
En händelserik helg på många sätt . Ruskväder , men vi lyckades få upp ett stort tält för vinterförvaring i alla fall och det var skönt att det är uppe . Närmre 100 kvadrat yta att använda , då redan vår relativt nybyggda lokal börjar bli för liten och byggnadsexperten börjar bli trött på att bygga .
Närmre 500 kvadrat har det blivit under årens lopp här på tomten så nu får det vara nog . Nästa gång så flyttar vi !
 
Denna vecka börjar den årliga mässveckan för oss . Det är Elmia subcontractor ( underleverantörsmässan) som drar igång imorgon . Där står vi i Finspångs samlingsmonter för 11e året i rad. Ett samarbete som både vi och dom uppskattar då vi färgar upp deras monter med lite färger bland deras lite trista metallbitar . Det är också mycket lättare att täcka upp för varandra när vi står så där ihop . Vi har gemensamhetsytor och en bar där vi kan få fika och lite korv . Välkomna dit om ni ska ner , vi finns i A-hallen . Men som det ser ut just nu så är det första året som jag själv inte kommer ner alls, då det är så mycket här hemma att göra .
Annars är det för mej årets höjdpunkt då man får hotellfrukost och får prata med nya och gamla kunder .

Gubbsen i montern brukar vara helt slut av att stå rakt upp och ner en hel dag ....jag brukar tycka att det är rena rama semestern att inte behöva göra något alls utan bara stå och se glad ut ;-)
Det startar alltså idag och på fredag är det slut . Välkomna dit på en fika och lite prat !!
 
Debet och kredit ska vara lika i alla lägen. Tror vi fick ihop det på bästa sätt i år på Gripband efter förra årets satsning på Trolltyg . Då hade vi ( planerat ) en svacka rent vinstmässigt ....men nu är vi uppe igen . 
Vi behöver absolut inte mer jobb , men man måste ändå alltid ligga på som nu på mässan och skapa nya kontakter , få nya ideer  och hänga med i utvecklingen . Se om sitt eget hus och bygga stabilt inför framtiden.
 
Kommunen bygger också , men frågan är om de får ihop debet och kredit när det gäller Vammarskolan .
 
På minussidan har de en arg lärarkår som kommunen ljuger om och säger att de är med på banan när de själva verket talade om att lärarna inte hade någon möjlighet att rösta på förändringarna .
 
En arg föräldrakår där de inte förrän imorgon ....om de svarar då ....fått raka besked om vad som hänt . Brev hem med flummig text och det ska till ett möte imorgon mellan skolledningen och föräldrarna . Inga politiker från alliansen får närvara inte heller några lärare . Möten är lagt kl 15.30 till 18.00 och varför lägger man ett möte vid den tiden när föräldrar jobbar ???
 
Kommunen har gjort en sak för att hjälpa till i detta läge . Anställa en ny chef ??? Ok ...varför ?
 
Är det inte så att Jens redan har fler under sej än någon annan chef innan ? Det har vad jag hört redan anställts 2 stycken som ska avlasta honom . Då har vi också en skola mindre nu än innan så vad det är som han inte klarar förstår jag inte . Kanske är det så att man ska anställa någon på just Jens plats som klarar av de uppgifter som hör till jobbet .
 
Sedan har vi rektorn som har hela lärarkåren emot sej , hur ska en chef kunna göra sitt jobb då ? Hon har hållit sej undan för föräldrar och barn på skolan ....men NU ska allt bli bättre . Hur i hela friden ska hon få tillbaka förtroendet från dessa när hon ....stick i stäv med lärare säger att de är med på banan ??
 
Så har vi den politiska ledningen som helt och fullt håller med dessa två och Segergren . Politikerna säger sej inte ha med detta att göra alls .....men precis alla vet att tjänstemännen lever upp till politikernas beslut och inget annat . 
Nej debet och kredit kommer aldrig att gå ihop här hur de än försöker . De skjuter möjligtvis på konkursen och det är synd för det är BARA barnen som drabbas av deras prestige !!
 
Nu ska jag jobba ...räknade ut härom dagen att jag jobbar ca 60-70 timmar i veckan och har så gjort i snart 2 år .....men så har jag också världens två roligaste jobb . Vilken tur jag har !!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :