Is året runt ?!

God morgon
 
Vi har precis lämnat en stressig period med bokslut och det tar väldigt mycket tid att få i ordning på det men det viktiga är att det såg väldigt bra ut . Skönt då kan vi andas ett tag. Det finns nog inget värre än att inte ha pappren i ordning . Nu har vi haft en skön helg med en liten tjejkväll i lördags med "bubbel" och mat och visning av ett annat klädmärke än  det jag för .....jo man får vara lite otrogen så där ibland ;-)
 
Mycket skratt och fnitter och " tanter" som provade kläder kors och tvärs . Ja vars det var några ungdomar också så klart .
 
Nu går vi in i en mässperiod som är lika stressande då man ska få ihop allt när Elmia Subcontractor går av stapeln nästa vecka . Vi står i Finspångsmontern sedan tiotalet år och trivs som fisken i vattnet med det . En himla skoj vecka då vi får både nya kunder och får prata med gamla . Det svåra är att pussla ihop det med hundar , två företag , då även ungarna nuförtiden har jobb över öronen , så vi får se hur mycket jag kan vara i Jönköping .
 
Läser Länstidningen och där har alla partier fått säga lite inför nästa val .
 
Vänstern vill ta fram en arbetsgivarpolicy . Kan bara hålla med , och med de senaste veckorna i minnet och med tanke på Vammarskolan så kan vi säga att det är akut .
 
MP vill ha mer närodlat ...ok den har vi hört förut och håller med där med .
 
Centern vill också ha närodlat ....ok då borde vi kunna få ännu mer närodlat om alla är med ? De vill ha en skola i varje kommundel och inte en skola som sossarna .
 
KD vill ha valfrihet inom barnomsorgen ...ja jag håller med där med . Vi skulle väl slippa att bygga ut våra dagis om vi hade privata alternativ ? Men sossar tycker om att tvinga föräldrarna till saker !
 
LPO vill stoppa avvecklingen av landsbygden . Jag säger - Lycka till !!
Norge har modeller på hur man gör det bra , men i Sverige måste det bli nytt tänk först uppifrån och ner .
 
M Lyfter också kommunen som arbetsgivare ...jag förstår det för det behövs verkligen!
 
S Erland vill satsa på de arbetslösa och de nykomna för att säkra behovet av arbetskraft till företag och kommun när det gäller stora pensionsavgångar nu och framöver .
Jag menar att det är nog bättre han ägnar sin tid till bättre näringslivsklimat så att vi har några företag att jobba vid . Har hört detta om stort behov av arbetskraft pga stora pensionsavgångar i 15 års tid nu .....men vi har högst antal arbetslösa .....det är en ekvation som inte stämmer ?
 
NB . Bästa svaret gav Bertil Eklund . De vill se mer kommuninnevånare ! Samma slogan hade de 2014 och 2010 . Så vi har ju faktiskt fått mer innevånare nämligen 1000 talet nyanlända . Det betyder stora kostnader och en kommun i bankrupt ifall statens pengar sluta komma . Och det borde betyda att flertalet av de som bodde och jobbade här förut har flyttat . Att säga att all inflyttning är bra är väldigt naivt !
Än värre blir det när han säger att 2017 är det året vi har is i ishallen hela året
 
 Vi gjorde en testsommar som landade på en förlust på 100.000 (minst) som skattebetalarna fick stå för .
     Ska vi då ta en miljonförlust för 90 aktiva spelare ?
Han sitter i majoriteten och han sitter även i styrelsen i WIF är inte det lite jäv ???
Sedan har han också köpt ett hotell för att de som hyr  av WIF ska kunna ha någonstans att bo ....med andra ord . Han lobbar för is året runt med vetskapen av att det är en förlustaffär för kommuninnevånarna för att kunna sko sej själv . Inte OK skulle jag vilja säga .
 
Slaget om Vammarskolan fortgår och kommer nog vara det som fäller den sittande majoriteten .
Helen Kokkonen och övrig ledning står helt enade bakom cheferna på skolområdet och det skriver hon ut på Kommunens hemsida ( trodde att hemsidan var neutral ) http://www.valdemarsvik.se/sv/Publik/Nyhetslista/Omorganisationen-ar-nodvandig/
 
Och beträffande förändringsarbetet så motsägs det helt och fullt av Helena Von Schantz i ytterligare ett sakligt inlägg om hur det fungerar . Detta bekräftas också av alla andra lärare .
http://nt.se/bloggar/helena-von-schantz-l/vad-ar-det-som-hander-pa-vammarskolan-del-2/?blog=6214027&entry=13337528
 
Värt att betona är just det nära samarbete som funnits på Vammarskolan för alla som jobbar där , både lärare och elever som nu håller på att raseras . Både att duktiga lärare inte vill vara kvar i det kaos som råder och de försämringar som görs . Men nu också genom deras agerande på skyddsombudet som tystat många munnar .
Det är ju för sorgligt för det är ju framför allt barnfamiljer vi vill ha hit som kan trygga framtiden för oss andra och se till att saker lever vidare.
Och jag kan inte låta bli att återigen aplådera eleverna som egentligen kunde hitta på många hyss under de oroliga dagarna med tanke på hur de vuxna betedde sej ....men valde att kärleksbomba med sina post-it lappar .
 
 
När det gäller förberedelseklasserna så stämmer det inte heller det Helen säger . Rekomendationen är att de delvis ska ha vanlig lektionstid och max ska förberedelseklasser i 2 år . Men de ska klara svenska när de går in i vanlig klass . Logiskt och sunt och med andra ord så är majoriteten inte insatta !!
 
Nu jobb i överflöd
 
Ha en fin dag
 
Kram
 
 

Kommentera inlägget här :