Tillbaka till ruta 1

Så där ja ...nu har vi gått ett helt varv i skolan utan att komma ett enda steg framåt . Helt fantastiskt egentligen , man blir verkligen mörkrädd över vem som leder denna kommun . För det som förut riktades mot skolledningen riktas nu mot den politiska ledningen som står helt handfallna i ledarfrågan.
 
En enkel fråga : Kan man få en skola där lärare och föräldrar inte har något förtroende för skolan att fungera ?
 
Nu är vi inne i moment 22 och det går prestige i detta ärende som inte kan sluta lyckligt .
 
Den politiska ledningen tror på , och  har fullt förtroende för skolledningen . Skolledningen tror på sej själva trots att de ljugit i flera fall . De nekar också föräldrarna fler möten fast lagen säger att föräldrarna har rätt till det . Lärarna tror inte på skolledningen och det gör inte heller föräldrarna . Nybyggarna förstår inte att de sitter med i majoriteten utan låssas att de står utanför fast de sitter som vice ordförande i BU . Vänstern och MP finns inte .
Och vi som står utanför tror fullt och fast på föräldrar och lärare.
 
Mats Nahlbom är tillbaka på sin lärarplats och där har facket dragit igång en tvist mot kommunen. Kanske blir dom fällda , kanske inte ....men hur som helst så säger det inget om att det inte faktiskt har hänt .  Det faktum att Mats är kvar på sitt jobb och att det är facket som dragit igång tvisten på kommunen säger oss att det är Mats berättelse som är rätt .
 
Så antingen så tror vi lärarna som samstämmigt säger samma sak .....eller så tror vi på skolledningen och den politiska ledningen och vi har ....som Segergren säger ....lata och överbetalda lärare .
 
Jag vet vad jag tror ....och det har varit ända från början en maktfullkomlig skolledning som verkligen missbrukat sin ställning och en helt handfallen politisk ledning , oförmögen att reda ut situationen .
 
Jag är ju bara företagare ....men tänkt er om man översätter allt detta till min värld .
 
Men oj .....alla maskiner ( som utför jobbet) börjar hacka och låta ......men vi sätter på oss hörlurarna med musik så kanske det går över :)
 
Men vad nu !! På stora maskinen har larmet gått igång .......vafan ....kan någon montera ner den så kanske de andra maskinerna tystnar !!!
 
Nu är maskinparken fortfarande avändbar ,men nog börjar kunderna känna av att vi inte levererar som vi ska .....jag kan ljuga och säga att allt är helt ok ....maskinerna bara simulerar lite ....men alla förstår att kallar man inte in reperatören nu så kommer aldrig maskinparken att repa sej och de som drabbas är kunderna .
 
Så hur ni nu vänder och vrider på problemet så kvarstår faktum ....Vammarskolans problem MÅSTE lösas och nu genom politisk handlingskraft . Politikerna VET nu att rektorn och skolchefen ljuger i vissa områden , allternativt är totalt okunniga på sitt ansvarsområde som chefskap och insatt i hur skolan bedrivs . Det finns också ett allternativ till och det är att det är den högre politiska ledningen som givit order och sagt till om vad som ska sägas . Hur som helst måste ansvariga ta sitt ansvar och det NU .
 
Vi ska vara stolta över lärarkåren  och  eleverna på Vammarskolan .  De har stått för en pressad situation med nybyggnationer och högt tryck på nysvenskar . De har klarat det på ett föredömligt sätt och de har också satt Vammarskolan på kartan med sitt Pulsprojekt . Nästa vecka kommer ingen mindre än Gustav Fridolin och besöker skolan .
Se nu till att reda ut situationen och få bort de som inte håller måttet , så vi får behålla de duktiga lärare vi har och  så eleverna får arbetsro.
 
Nu ligger bollen på Erland då ingen annan klarar ut det !
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :