Härliga Valdemarsvik !

God morgon
 
Ja men då kör vi väl igång en ny vecka då ? Hoppas den blir lika rolig som förra .
 
Trolltyg hade en liten AW i torsdags kväll . Underbart !! En kväll på Eklundens Spa & Relax ute i Toverum utanför Valdemarsvik .
Det var ansiktsbehandlingar och massage , och sedan sitta i ett varmt bubblande bad utomhus medans snöblandat regn föll på oss . Ja det var verkligen en toppkväll och roligt att vi alla får träffas någon gång då vi går omlott hela tiden.
 
Sedan julmarknad i Söderköping och vi hade som vanligt fullt från morgon till kväll och många snygga outfitar hittade nya ägare. Dessa dagar är de roligaste dagarna att jobba . Men jag som inte hade tänkt beställa mer kläder i år får nog tänka om ....det är liksom rätt slut och lite mer julhandel lär det väl bli.
 
 
Intressant artikel i NT . Fyrudden ska byggas ut . Jo men det är väl bra att det satsas lite där tycker jag . Och det är ju ett projekt som hållit på i många år där skisser och tankar förts ner på papper . Nu har ju även Fyrudden fått nya ägare som satsar stort och det måste väl kommunen tycka om och stötta ????
Ägarna har bl.a¨målat om huset till grått . Bara det kostar ju en hel förmögenhet nu för tiden , men man måste ju .
Ägarna visste dock inte att man måste söka bygglov . Och ärligt talat hade jag inte en aning om det heller .
Om man googlar på liknande fall där folk har målat om utan bygglov så ser man tydligt att det inte är ett jättebrott utan kommunerna försöker lösa detta om det inte är ett extrem förändring på huset .
 
Men Valdemarsvik är inte som andra kommuner utan här fick de söka bygglov till kostnad av 5.000 kr och till det fick de böter på 60.000 . Det är verkligen smidighet !!  Precis vad man behöver när man startar upp ett nytt stort affärsprojekt !!!
Lägg därtill att nu ska man göra verkstad av de ritningar som kommunen hållit på med i flertalet år ....och kan ni gissa vad kommunen tycker att det PRIVATÄGDA huset ska ha för färg ????

Nämen .....vill de ha det GRÅTT ???? " Härliga Valdemarsvik " ;-)
 
 
Nu får ni väl ändå ge er ?! Fel har gjorts av fler än dessa ...även vi har målat om huset och jag skulle tippa 20 procent av husägarna i Kommunen . Hur många har fått böter ? Jag förstår att man måste ha lagar och regler , men när inget allvarligt har hänt och det går i direkt hand i hand med era egna ritningar , då måste man väl i herrans namn göra saker smidigt .
 
Nu läser vi också att det ska byggas växthus . Ok...är det också finansierat av länsstyrelsen . De ska lära sej att odla jorden och olika växtsätt .
15-20 man ska jobba där ....hur i herre jösses stora växthus ska de bygga  ???? Och vad ska de göra med det de odlar ?? Konkurrera med lokala odlare kanske ? Gratis frukost ska de ha ....varför då ? Minst en  lärare måste det ju också vara ? Vem betalar för detta kalas och hur är det tänkt att drivas ? Tanken är god , men ställer mej frågande till kostnaden .
 
Nej nu laddar vi och kör en ny hektiskt vecka . Det går snabbt fram till jul nu och det är mycket som ska göras .
 
Kram på er
 
 

Kommentera inlägget här :