Internationella kvinnodagen

Godmorgon
 
Internationella kvinnodagen gick av stapeln igår . Firade ni ? Firar vad i så fall ? Jag vet faktiskt inte om det är så mycket att fira eller vad det är så speciellt med den . Vi har väl inte kommit så mycket längre i jämställdhetstänket utan det är väl snarare så att vi de senaste åren gått bakåt . Löneklyftorna ökar och kvinnors säkerhet har väl aldrig diskuterats så mycket som nu ?
 
 
Idag får du längre straff för att skjuta en varg än om du våldtar en kvinna. Något har gått käpprätt åt skogen i vårt samhälle och politiker och myndigheter står handfallna . Några enfaldigt korkade personer påstår fortfarande att det var lika för många år sedan , men all statistik pekar helt ensidigt på att våldsbrott mot kvinnor är en av de mest ökande brotten. Våldtäkt i Linköping i helgen  och igår överfall i Norrköping vid någon skog när det var ljust . Den unga flickan lyckades slita sej loss tack och lov. För någon vecka sedan blev en tjej i Valdemarsvik drogad och misshandlad och när de försökte få in henne i bilen kom vänner till henne till undsättning.
Diskussionen som följde med hundratals kommentarer gick ut lite allmänt lojt på nattvandring på stan .
 
 
Hallå !!! Var det någon som reagerade på att  ett alvarligt brott ägt rum ???
 
På festivaler står poliser och delar ut armband till tjejer med texten " tafsa inte" . Unga tjejer som ska ut tar medvetet på sej mycket kläder nuförtiden för att inte det ska vara så lätt att få upp händerna under kjolen.  Man uppmanar tjejer att inte gå ensamma utan flera stycken för undvika överfall . De får också rådet att aldrig gå med hörlurar i öronen för att höra eventuella förföljare . Vi skuldbelägger offren istället om de råkar illa ut än att straffar gärningsmännen . Jag skäms !!
 
Vi ..."Svenssons" reagerar inte längre på att unga flickor inte kan gå trygga längre . Och om någon mot förmodan skulle åka fast med bevis så händer inget iaf . De släpps och kanske till och med får ett skadestånd så de kan leva gott på att de var med och förstörde livet på någon.
Jag gråter för det Sverige vi fått !!!
 
Nej jag firar inte att jag är kvinna ...det är ingen fördel på något sätt , tvärtom , hade jag haft snopp hade livet varit både enklare , rikare och tryggare !! Jag hade blivit tagen mer på allvar , jag hade haft bättre jobb och jag hade haft en större chans att komma någonstans i samhället . Jag hade sluppit bli bedömd efter utseende , och min ålder när jag blir äldre hade inte spelat någon roll .
 
 
***************************************************************************************************************************
 
Ett levande exempel att man inte behöver ha allt för mycket intelligens för att komma någonstans i vår kommun är Nybyggarpartiet !
 
Lite elakt men jag kan inte annat säga efter att jag följer det partiet med "lupp"
 
En motion om " medborgarkontor" är inlämnat ...jag säger inget om det för det är helt ok om än lite onödigt
.
Först och främst undrar jag en sak . Denna motion har behandlats på en månad och nu ska den läggas fram och de förespråkar ett bifall . Ingen annan motion har behandlats så snabbt och vi har motioner som legat sedan 2013 som fortfarande inte behandlats . Centern har en motion om skolskjutsar sedan förra året för att underlätta för skolungdom....den är inte ens aktuell längre .
 
Nu har alltså Nybyggarna kommit med en motion och den blir aktuell med rekordtid. Konstigt ?
 
Nej inte alls egentligen !!  En artikel i NT i höstas om krisen i Vammarskolan . Nybyggarna går ut med att huvuden ska rulla för att få ordning på skolan .....sedan blir det knäpp tyst och ansvarig Nybyggare för skolan hoppar av med orden att Nybyggarna bara sitter i sossarnas knä . Sedan hör man inget mer om det .
 
Rykten säger att Nybyggarnas tystnad köptes av Sossarna genom att de äntligen fick börja med sitt "medborgarkontor" . Med tanke på hastigheten på motionen så stämmer nog ryktet .
 
Nu till intelligensnivån på den här uppgörelsen :
 
1. I ingången vid sammarbetet mellan Sossar och Nybyggarpartiet så skrevs ett kontrakt . I det kontraktet stod just " Portal " som en av paragraferna . Så med andra ord ....de hade inte behövt köpslå om något alls !!!
 
2. Moderaterna ville ha samma koncept ....men istället för att göra gemensam sak så beskyllde de moderaterna för stöld av ide ....fast de själva inte hade gjort någonting på 4 år .
 
3 Varför lägger man ens in en motion när man sitter i styrandeställning ???
 
4 Och det som gör det hela riktigt roligt ....är det inte så att Kommunhuset är knökafullt så man måste ändå göra något för att få mer plats ?
 
Kan ju inte annat göra än att gratulera Erlands taktiska förmåga ....fast med dom motspelarna så är det inte så svårt att vara den starkast lysande stjärnan!!!! ;-)
Och kanske vore det en investering att låta nybyggarna gå en kurs i " Politiker ....vad är det ?" . Inte så svår utan mer basal i vad majoritet och opposition betyder ...eller vad man har för ansvar som politiker . ;-)
 
 
 
***************************************************************************************************************************
 
Sista saken jag är väldigt undrande över är tvisten mellan deltidsbrandmännen i vår Kommun.
 
Läser NT där Bertil Eklund sparkar ifrån sej ansvaret och säger att politiker varken kan eller får lägga sej i ....samtidigt som Oppositionsrådet Anna Nilsson säger att direktionen tíll politiker  är att trycka på RTÖG och att de måste komma överens för det är så viktig fråga . Och hon säger också att ytterst är det kommunen som har ansvaret .
 
Vilken version stämmer ???
 
Nu tillbaka till jobb och slit och jag önskar er en underbart härlig dag trots att vintern kom tillbaka
 
 
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :