Internationella flickors dag

God morgon
 
Så var då älgjakten igång igen . Stefan har inte haft tid att vara ute än , men idag ska det väl bli av . Men faktum är att hela Sverige stannar en smula så telefoner lugnar ner sej och mejlen håller sej också lugn . Rätt skönt får man säga .
I år ska vi för första gången inte vara med på underleverantörsmässan i November där vi brukar ställa ut med Finspång . Vi tycker mässan har varit lite trött de sista åren så i år gjorde vi en mässa i Norge istället för att göra något nytt . Till nästa år vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på .....kanske blir det Elmia igen fast på annat sätt .
 
Anledningen till att vi står i Finspångs kommun är att vi verkligen försökte att dra igång det i Valdemarsvik . Det var jag själv som ringde runt till alla de stora företagen och de flesta var med på noterna . Men sedan när de andra var med och tyckte till så drog det i väg så långt i både tid och pengar då det skulle vara så flashigt monterbygge .....så tiden rann ut , både för att skaffa egen monter eller samlingsmonter och då fick vi frågan från Finspång om vi ville vara med .  Det var dåvarande näringslivssekreterare som gav tipset till Finspång att vi ville med och våra färgglada band matchade upp deras tillverkningsindustri.
 
Valdemarsvik gjorde också Elmia , men de kom inte med förrän två eller tre år senare och de var bara med i ett par år också .
 
Det är roligt med mässor , alla kunder man möter och alla nya kontakter man får . Superkul !!
 
********************************************************************************************************************
 
Idag är det Internationella flickors dag . En dag att uppmärksamma alla orättvisor i världen och den utsatthet flickor har . Och facebook är inte sena med att hänga på !! Direkt när jag slog på telefonen idag fick jag en notis om att uppmärksamma dagen och tala om för flickor att de har samma rättigheter och kan bli vad de vill .
 
Ledsen facebook .....men under de 52 år som jag har levt så har inte mycket förändrats ! Kvinnor i vissa länder lever fortfarande som 3e klassens medborgare . De har inte ens rätten över sin egen kropp , de får inte gifta sej med vem de vill och de har inte några rättigheter i samhället .
 
I Sverige har vi kommit längre och vi har stiftat lagar som ska säkerställa jämnställdhet . Men är vi jämställda ?
Nej det är vi inte ! Lönerna kommer inte ifatt på något sätt . Brott mot kvinnor typ våldtäkt och sexuellt ofredande prioriteras inte och om någon skulle åka fast för det så är det nästan säkert att de inte åker dit iaf . Vi har mängder med barn som är gifta i Sverige och oskuldsundersökningar görs .
I styrelserummen bjuder män in andra män och inte kvinnor . Helst kompisar om de kan , och i idrotten så är det männen som får pengar och sponsring . Tyvärr är det även så att kvinnor inte hjälper andra kvinnor heller så det är en stor anledning till att vi inte kommer längre .
Jag brukar .....om det finns någon intressant person ....nominera någon företagare till olika priser som finns . Jag brukar om det finns, och det finns för det mesta, nominera kvinnor . Mest för att ge dom lite uppmärksamhet för det vet jag att de inte får annars.
 
Att säga till min flicka att du kan bli vad du vill och har samma rättigheter och möjligheter som pojkar vore ett hån .
Så jag säger till Lina :
 
Vill du bli något ? Då ligger det hela på dej själv ! Du får ingen hjälp, andra är avundsjuka och du måste vara stark och ha en jävla vilja .....annars kommer du ingenstans !!
Det gäller givetvis för Anton också .....men har lite gräddfilen för att han är kille . Anton har för övrigt precis kommit in på ordningsvaktsutbildning . Så stolt över honom ! Denna kille som var dyslektiker i skolan och inte fick sin utredning förrän i 8an och som ansågs som omöjlig .....växte till sej och kämpade på själv <3
 
*************************************************************************************************************************
Utställning i Valdemarsvik om de olika allternativ för skolbygge som finns . Läser tidningen och man undrar ju om inte folk är intresserade nu när de får tycka till .
 
Men ser man i backspegeln så är det nog så att folk tappat tålamodet med denna majoritet och deras sätt att leda kommunen . Åter igen .....folk är inte dumma !
 
Med Vammarskolan först och främst i färskt minne och hur de styrande gick ifrån regler och lagar för att göra sej av med ett obekvämt skyddsombud som förde de andra lärarnas talan .
 
Sedan är det även det skolbygge de FAKTISKT  skulle banka igenom förra året då de utan underlag försökte få till det innan sommaren trots att lärare , elever och oppositionen protesterade .
 
Vi får väl säga att det är väldigt tur att de inte lyckades .....för på den här tiden har barnkullarna ändrats igen och prognosen ser inte alls lika dan ut nu som då . Därför backar vi lite snyggt och gör dessa alternativ ...suddar bort det som varit och nu vill vi att alla ska tycka till .
 
Samtidigt så är det bra ....riktigt bra !! Så ni som har barn ta er tid och tänkt till !! Kommunen behöver hjälp med tankearbetet och bra ideér !! Vi måste ha en skola som håller för lång tid framöver !!
 
*********************************************************************************************************************
 
Trolltyg Boutique  ....mitt lilla skötebarn som stulit de flesta tankar under de senaste 3 åren och gjort mina dagar väldigt långa har hållit i sej under hösten. Så himla skönt !! Alla affärer har en vikande försäljning då näthandeln framför allt när det gäller kläder och skor ökar hela tiden . Men vi ökat för 3e året i rad !! Det har varit ett hårt jobb ska gudarna veta , och där får man heller inte slappna av för en minut ....men det går !! Och med det arbetsteamet vi har nu så kan jag slappna av i sinnet och ta mer ledigt från kvällspassen . Jag är så sjukt nöjd och stolt över det vi åstadkommer tillsammans Lina K , Lina S , Maria R och så Anton också som hjälper oss .
Linas fransförlängning gör ju inte precis saken sämre och skapar en genomströmning med nya kunder i lokalen .
Ser fram emot nästa sommar och hoppas vi än mer snurr på det då .
 
 
 
 
Och har ni inte varit där än så är ni varmt välkomna att komma in och kolla
 
Och idag på internationella flickors dag , så ger jag er 10 % rabatt på allt om du uppger rabattkoden
 
 
"Snälla flickor kommer till himmelen ...vi andra kan komma hur långt som helst "
 
Nu önskar jag er en härlig höstdag !
 
Kram
                           
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :