Dressed for success ?

Igår hade vi facebookfika , bara sex  tappra men en supermiss var att det kolliderade med Kulturkvällen i skolan. Där alla som har barn i skolåldern är. Men vad gör det , en fika säger man aldrig nej till och det var jättetrevligt att bara få prata lite med folk man vanligtvis inte pratar med.
Igår hade vi med oss en återvändande kille som flyttade tillbaka till kommunen efter många år. Bodde i Gusum för länge sedan och bor nu i Viken. Skoj, och jag tror vi lockat upp honom till Gusumdagarna :)

Idag börjar uppbyggnaden av tälten som var och hämtades igår. Hoppas det inte blåser för mycket , för det skulle friska på lite om man fick tro vädret.

Jag ska fixa till mej lite hos min favvotjej Malin , min frissa som inte har den lättaste av kund. Sedan ikväll blir det genrep för Nationaldagsfirandet i Ringarum med Kören. Och samtidigt blir det avslutning med  Smörgåstårta.
Mums !!! Helst skulle jag hinna med en sväng till Söderköping också , men det vet i tusan om det går att få ihop.

Grattis Viken !!!
Såå ledsen att det inte fungerade med Modekompaniet  i Gusum , det gick helt enkelt inte. Men över sommaren kommer det att flyttas till Valdemarsvik. I Aftodites gamla lokaler kommer hon att slå upp portarna , men i Boutiqe Ramundas namn.
Det jag framför allt har handlat där, är lite snyggare kläder som sticker ut, tycker ju inte riktigt om att se ut som en dussinvara. Så det där med det lilla extra har jag hittat där. Mycket romaniskt , volangprytt har jag haft en svaghet för , men som INTE är menlöst, för då försvinner jag.
Och för oss finns ju både Valdemarsviksbutiken och Söderköpingbutiken kvar.

Visionsarbete är i full gång. Och nu tror ni att jag ska skiva ner det hela ?? Men se det gör jag inte alls. Jag hoppas verkligen att de får ihop en bra vision. Och framför allt en plan för det hela, för själva visionen är ju lite ointressant, men vägen dit och arbetsplanen är viktig. Detta är heller inte en dag för tidigt, utan där får den förra majoriteten ta på sej "dumstuten" för att det inte blivit av.

Att vi sedan i Byalaget inte gjorde det hela , och jag har också hört många företagare som aktivt valt att avstå , pga att det är så mycket annat som är kaos och fel  i kommunen, gör inte att jag vill att de ska misslyckas.
För oss handlar det om att vi inte har kommunikation med Valdemarsvik längre , varken med de ledande eller näringlivet. Det är verkligen noll !!!
Och det känns konstigt när man bara får tycka i vissa frågor , men inte i vissa. Det accepteras inte , och visas så här. Det är sorgligt att de verkligen har byggt en vallgrav kring Strömsvik, där bara vissa personer och åsikter är välkomna. Och det är något som Erland helt får ta på sej skulden för. Trodde ärligt att vi hade en stark ledare i honom när han kom hit och trodde att han skulle få ordning på det hela. Men det var bara en kostym med stora axelvaddar i tyvärr, vi behövde muskler.
Och under tiden de tror de sitter med sista ordet och bestämmer , så pratas det hej vilt i kommunen, och det är rätt skönt att så många ser vad som händer och inte accepterar läget.


Enligt hörsägen blev den knivbeväpnade tjejen och hennes bror avstända från skolan igår. Det var skönt även om det är hemskt att det ska gå så här långt innan något görs, när problemet har funnits en längre tid. Frågan är vem som garanterar deras säkerhet de andra timmarna på dygnet ???
Det finns mer som skolan borde ta hand om , och jag hoppas en dialog kommer igång iaf, och att politiker slutar blunda nu.
Sedan har du bussmiljön för många tjejer som är en daglig ångest. Att hela tiden få utstå närmanden , gliringar , och närmanden har för många blivit en ren ångest. Att inte våga gå hem själva, utan att ringa föräldrarna är inte bara inskränkande på ens person utan också skapande av djupa klyftor.
Min dotter Lina färgade håret kolsvart under busstiden för att få vara ifred, och så ska det inte vara.
Men dessa flickor är det ingen som lyssnar på (heller) så där görs ju inget. De får fortsätta vara rädda och bli hämtade av sina föräldrar.

Paniken efter kläder till spelningen på lördag börjar tillta. Är inte skapt för en utespelning, som dessutom ska bli kall. Täckjacka är inte min grej, iaf inte den 2 juni. Men jag får fortsätta leta i mina lådor och försöka komma fram till något , men skoj är det inte !!!

KramKaosdag

På något sätt, hur det nu kommer sej , blir mina dagar inte så fokuserade som de från början var tänkt att vara.

Kaffe > Promenad > Dusch > Smink > Blogga >Jobb > Promenad > Städa undan > Tv-soffan > Sova

Men hur svårt kan det vara ????? Har man sedan försökt att hålla det schemat i 30 år borde man kanske ge upp när det inte lyckas ,  och skriva: Kaffe > Kaos>
 Men på något sätt tror jag alltid att jag ska kunna förändra mej själv , världen , andra................

Idag är det facebookfika nere på Centrumkafet i Gusum , där vem som helst som vill , och kan är välkommen. Ett roligt sätt att träffa nya eller gamla vänner , göra nya bekantskaper. Och få en god fika på köpet, i mycket mysig miljö. Det är kl 17,00 , så kom om du är fikasugen.
Idag krockar det med Kulturkvällen i Gusums skola tyvärr , så det är nog en begränsad skara som kommer , men en ny chans kommer i Augusti.

Senare börjar man att på allvar hämta alla sakerna till Gusumdagarna ikväll , få hit lasbilsscenen, tält och allt annat som ska upp. Mycket jobb och hektisk tid för de ganska få som jobbar med det .


Roligt att få vara gästbloggare i www.valdemarsviksbloggen.se också . Där kommer jag att skriva om event , musik och lite . Detsamma kommer att vara här , men det blir mindre personligt.
Däremot så är valdemarsviksbloggen  värd att läsa för de andra inläggen och vackra bilderna. En positiv blogg bland bloggar , och härligt gjord. Så gå in och titta och få lite andra bilder av vår vackra kommun, än vad som vanligtvis visas. Och givetvis är jag jättetacksam för alla tips om vad som är på gång i den andan. Event , musik , etableringar, smått som stort.

Läste Valdemarsviksguiden , och förutom repotaget om Titanix så handlade allt om havskanten runt Valdemarsviken. I Valdemarsviksbloggen upptäcks andra delar av kommunen , och det behöver vi för att inte dö ut. Och jag kan tycker som vanligt att det är synd att kommunen är så inskränkt i sin bild av hur kommunen ska visas upp.


I debatt igår där Loren anklades för att inte vara svensk nog, eller hennes bidrag , kom jag i dispyt med en , sedan ytterligare en som anklagade mej för vara FÖR naiv när det gällde invandring . Vi behövde bevara svenskheten sa han. Vad är svenskt egentligen , och vem är svensk, och när blir man svensk  ? Vi kan inte bevara svenskhet , det är en naturlig del av utvecklingen , och vi kan inte bevara mångfald heller , för det kommer också att suddas ut.
Slappna av och lev istället, och sluta tjata om bevarandet av svenskhet  och även  mångfalden, om 1000 år kommer inget av det att finnas , vi lever på samma planet och gränserna har suddats ut.

Och så länge vi finns , blir kära , vill ha barn, flyttar , byter jobb så kan ingen göra något åt det.
Lite roligt var det ju att läggas i det facket , när jag här hemma utav sosseklanen läggs i facket som rasist ;)

Nu hände dock det som vi varnat för skulle hända på bussen igår. En tjej blev knivhotad . 
Det hela började nere på skolan där tjejen sökte hjälp av lärare, som inte kunde göra så mycket, mer än enkel visitation där inget hittade . Tjejen var livrädd och på bussen slet alltså killen upp en kniv. 

Jag anklagar inte alls skolan, de har liksom vi talat om att de har svårt att hantera situationen , utan blivit lyssnade på. Och detta i skolan har hållit på med regelrätta hot en längre tid. 
Hur långt ska det gå , innan något görs ? Vem ska komma till skada. 

Med våran grupp, som majoriteten stoppat, hade just sådana här enskilda fall, tagits på allvar, och gjorts något åt, redan vid tidigt stadium , men det vore ju för jävligt om någon skulle kunna lösa knutarna här i Gusum. 
Tala om Erland vad du rimligtvis kan vinna på att förstöra gruppen ? Ni har ju er egna grupp där ni kan göra vad ni vill. Men det går presige i det här och allt ska vinnas till varje pris.

Snart är någon personskadad på allvar, och då är det erat fel, och jag tycker det är för jävligt !!!

Släpp på eran prestige , innan något allvarligt händer och inse att vi ska alla leva här , och då menar jag ALLA. Och då måste man ta problem på allvar. Man måste inse fakta. Man måste vidta åtgärder. 
Ni förstör hela samhället , och bygger upp murar som från början inte fanns. 

Varför inte försöka göra det bästa av det och försöka bygga upp samhället igen ?? Jag blir uppriktigt väldigt ledsen över beslutsfattarnas brist på empati och förmåga att samtala.

Och denna gång tror jag heller inte någon kan säga att det bara är hörsägen och att polisen aldrig är här , eller ???


 

Av jord är du kommen ......

Just nu skulle jag önska att det var lite lugnare på jobbet. Men just nu kommer företag på att de kommer behöva material till semestern och strax efter , så nu öser det in jobb.

Maj kommer också att bli en riktigt bra månad, men det är också en följd till att vi la lite manken till förra året då vi förutspådde en lågkonjungtur, och då får man inte sitta stilla. Nu uteblev nergången, och i stället har vi överfullt med jobb, vilket man ska vara glad över iof.


Helena von Scantz och Bror-Tommy Sturk + flera andra i en gemensam debattartikel om Sahlinsbyggnaden. Det vara ju trevligt bara det att det gick att göra något gemensamt.
Ska inte lådsas vara FÖR husen även om det är frestande just nu att tycka tvärtom majoriteten i övrigt. Jag har ingen relation alls till husen om jag ska vara ärlig. Kan glatt erkänna att jag inte alls förstår värdet av gamla hus, mer än om de är vackra, och detta , antagligen för att jag är så okunnig på området, men däremot kan jag förstå folk , både som är kunniga och som lever och ser miljön dagligen , och som vill ha dom kvar.
Och givetvis får de det om det inte tar för stort hål i kommunkassan , för kommunens uppgift är inte att vara fastighetsförvaltare. Men med en bra ide om hur man ska behålla dom, så visst , varför inte.

Själva vitsen med att de skulle rivas , är ju liksom borta , när de pruta på stämpningen av kanten. Och jag kan fortfarande inte förstå hur någon kunde pruta på den , när de alla angav det som skäl till att gå med på muddringen.
NBs enda motiv till muddringen , Bertil med i gruppen som bestämmer , men ändå görs ingen protest.  
Och inte har någon heller förklarat hur dom tänkte . Nu när de pratar om visioner och kommunal politik som alla efterfrågar .


Lasse vill inte kommentera sin blogg , vilket han sagt flera gånger. Nej det behöver han inte heller , men får nog finna sej i att få sura kommentarer om det. Bloggar är till för att kommenteras, och om det är anonymt eller inte , spelar ingen roll, det är ju ändå någon som tycker som det gör, och alla osmakliga kommentarer kontrolleras ju. Att folk tycker olika är något man får finna sej i , och om man inte vill blogga med de villkor som man vet finns , när man ger sej ger sej in i bloggvärlden , så kanske en dagbok vore ett alternativ.

Och nej Lasse , det har inte alls med ideoligin som jag och många med mej säger att demokatin är satt ur spel, tvärtom , du har fått min röst en gång även om det var några år sedan. Men det här är INTE du , och om det är det , så har du förändrats en hel del. Och är så långt ifrån vad du var en gång när jag röstade på dej.  Det finns just nu inte någon som tycker om vad dom ser, utan er innersta krets. Inte ens de i era egna led.
Och vad du syftar på när du säger att det kostar på att driva en kommun framåt, vet jag inte. Ni har inte åstadkommit något än , och utan dialog går det inte alls att åstadkomma förändring. Det första man gör är ha normal dialog i det vanliga dagliga arbetet , mellan näringsliv och företag , mellan politiker och allmänhet. Det finns inte , och ni vill inte heller ha det , och det är det värsta av allt.


Bråk mellan restaurangerna, när det gäller bygglov. Och det förstår jag mycket väl , när det är olika mellan folk och fä. jag är inte alls motståndare till att man tullar lite på reglerna, men det få ju vara konsekvent  i det . Man kan inte neka den ena , och ge lov till den andra .

Men lite så verkar det vara överlag. Vet fler prickade marker som just nu bebyggs för fullt i Viken, kanske beror det på vem det är, även där ????


Tyvärr fick jag inte som jag ville , och som vi hade bestämt , angående  de 100.000 som skulle till Gusum. Jag tyckte att vi kunde ha en sittning med alla som ville i Gusum och Lasse också , men  Örjan hade sagt ifrån om att Erland hade bestämt att det bara var föreningar som fick bestämma.
 Att vi kanske inte har de bästa ideerna eller ens är intresserade av vad pengarna ska användas till . Jag tycker inte om det , för jag har inte den fantasin att kunna utnyttna pengarna på bästa sätt, och jag tycker inte några riktigt bra ideer kommit fram hittills.
Och jag tror inte alls de övriga kommundelarna tolkar reglerna så om jag ska vara älrlig, det är nog bara i Gusum.
Så har jag sagt något annat så blir det inte så, och det är inte mitt beslut , jag får bara rätta mej efter.

Göran Löfsved fortsätter att kämpa för banvallen och den 9e Juni är det banvallens dag. Alla är välkomna att hjälpa till. Jag spelar ju i Aborreberg då, men ska försöka komma en stund iaf. Hoppas många dyker upp , det kommer att bli jättefint där uppe efter allt jobb som lagts ner. En stor eloge till Göran som kämpar på !

Igår när jag som bäst höll på att snygga till lite i huset , så råkade jag komma ut på altanen. 3 nyuppstälda urnor med blommor låg massakrerade och jorden låg precis överallt på hela altanen. En vanligtvis brun/vit Barbro Ängman stod mitt i, med framtassarna grävande i en kruka , och hon var svart som en labrador.

Kan man få pengarna tillbaka för valpkursen ??????


Kram alla och ha en bra dag.