Så trött på gubbar!!

Man behöver ju inte fundera så länge på vilken gubbmaffia som ligger bakom inlägget i NT om styret i Kommunen. Full med sakfel och rena lögner. Men så skriver de ju fegt anonymt också så man inte behöver stå till svars för det.

Det är sant att det finns en privat aktör som uppvaktade kommunen i somras om att starta vårdboende i Sjöhuset. Och vi alla vill väl se ett livligare centrum? Men det är dock just en PRIVAT aktör och kommunen har haft möte med dom. Att Kommunen inte ”orkar svara” är därmed en ren lögn. Kommunen har Sjöhuset som i så fall kan säljas till dom. Men givetvis måste denna privata aktör gå vidare till Regionen och komma överens med dom då vi inte har underlag för två vårdcentraler. Om de har gjort det, har jag inte en aning om. Men lite konsekvenstänk i så fall om jag får be. Vad händer med de vårdplatser för de mest sjuka som kräver sjuksköterskor och läkare? Är de villiga att ta dom med eller ska vi skicka dom till Norrköping? Vad händer med Vammarhöjden där våra gamla bor. De har säkert inte viljan att renovera upp det (och behovet finns) om de inte har verksamhet där. Och kommunen har inte råd till det. Och vad händer om det inte blir den vinst som ett en privat aktör behöver och vill ha? Drar de då och vi står utan vårdcentral helt och hållet? Jag tror inte gubbmaffian har förmåga att tänka så långt.

Sedan står de att inte kan samarbeta , det måste bli ordning på ekonomin för det lovade de i valet, det att  vittnas om handlingsförlamning, och det skulle tas fram ett alternativ till Vammarhöjden.  Jag vet inte vilken mening de inte förstår. DET FINNS INGA PENGAR !!! De stadsbidrag de eventuellt har att vänta i år räcker inte. Då det påstods att det fanns intresserade byggherrar hörde jag fler samtal där de bad om att dessa intressenter skulle kliva fram. Det gjordes inte av de som påstod detta.

Ibland förändras verkligheten och då måste man anpassa sej efter den, att då inte kunna hålla sina löften att bygga nytt boende ( om det funnits byggherre) när man fick en liten överaskning på -20 miljoner , och fler att vänta ….är man taskig att man inte håller detta eller är man klok som anpassar sej efter det nya som råder? Min prio när det förutsättningarna ändras är att de gamla ska ha det så bra som möjligt (kom ihåg att 85 % på vårdboende är dementa) och att få behålla så många av kommunens medarbetare som möjligt annars startar vi en utflyttningsvåg. Men detta accepterar inte dessa gubbar. Dessa gubbar borde också veta att kommunens budgetarbete börjar nu efter semestern och presenteras senare i höst. Och vad jag vet så har de ingen anmälningsplikt på vad de jobbar med inför dom , så med andra ord har de ingen aning om det.

En oberoende konsult har gått igenom den mest krisande sektorn och där ligger säkert sparkrav som presenterat och ska verkställas. Gusums Äldreboende ligger ju bl.a pyrt till men det måste till hårda nypor om flödet på pengar ska stoppas, och glöm inte Ringgården som kommer att öppnas och kommer att kosta än mer än vad vi sparar på att stänga Gusum. De små boendena är de kommunen inte äger och som kostar mest per plats. Det har också satsas på sådant man måste.  I den sektorn ligger även hemtjänst som också skenat i kostnader vilket de är väl medvetna om och säkert undersöker. De har avslutat flera ärenden med Näringslivet, strukturera upp andra sektorer, göra ett projekt och växla upp pengar till att ordningställa ån för att förhindra översvämning igen. Haft otaliga möten med olika aktörer för att sätta sej in i alla olika intressegrupper. Att samarbetet inte fungerar är ren lögn. Vet att Stefan tycker det går för sakta, men han tycker allt går för sakta och är nog inte riktigt skapt för de kommunala tröga handläggningstider som de måste ha, men det har inget med problem med samarbete att göra. Tippar på att varje parti har samma vilja att få ordning på det kaos som är i ekonomin.

 Lögn nummer tre är att ett ”enigt näringslivsråd” vill se ett satsning på vårdcentral och vårdhem i Valdemarsviks centrum. En sanning med modifikation. Detta drevs av EN i näringlivsrådet ( och ytterligare 2 som INTE satt med)  Som dessa drev det så påstod de att Regionen var villiga att bygga nere i Centrum hur som helst som vi Valdemarsviksbor ville ha det. Hade det varit så hade det varit intressant, och det tyckte nog de flesta, men det var inte så. De uppvaktade även kommunen och kommunen hade möte med Regionen . Vad som sades vet jag inte, men så mycket vet jag att det dessa gubbar sa, stämde inte. Det låg inte alls till så utan det var också en lögn. Och kanske heller inte vad näringslivsrådet skulle pyssla med. Så fler i rådet ville återgå till det som var menat att de skulle göra. ( vilket finns nedskrivet) Men en person valde då att hoppa av.

På granskningssidan fick vi då läsa att avhoppet berodde på att tjänstemän och politiker hade baktalat personen i frågan vilket alltså inte var sant heller.  Jag var på mötet efter vilket var i Gusum och där bestämdes att rådet skulle vara utan ordförande och öppet och driva frågor som näringen vill och det var inte ett ord om att de ville driva något vårdboende  eller vårdcentral.  Och det framkom ganska klart att medlemmarna i rådet inte tyckte det hade fungerat tidigare.

Däremot kan jag tala om att i samband med detta med vårdcentralen så fick även jag mej ett samtal. Inte av någon i rådet utan en i gubbmaffian utanför där jag blev tillsagd att ” Jag MÅSTE stå bakom XX och jag SKULLE påverka Stefan i ärendet.  Nej det gjorde jag givetvis inte!

Det gick inte riktigt som de ville och det dröjde inte länge förrän det blev känt att ett brev skickats ut om att avsätta vår näringslivsansvariga. Under dagarna två spreds detta som en löpeld och tack och lov så steg de RIKTIGA männen fram och tog bestämt avstånd från detta. Telefonen gick varm under några dagar och jag pratade också med flera i rådet som bestämt tog avstånd från detta. Och när jag upprört diskuterade detta med den självutnämnda riddaren av ” kränkande särbehandling” så dök inte ett ont ord upp om dessa herrar som hade gjort det. Helt bisarrt!!!!

Nu är rådet helt öppet och ingen har större makt än någon annan. Det är en blandning på folket både unga och gamla , från olika kommundelar och från olika näringar. Och framför allt ….de är engagerade och villiga att driva saker som näringen vill att de driva.

Och vet ni …..de gör det i verkligheten med egen satsad tid, för oss i kommunen ,  och inte som spökskrivare i inlägg eller som nättroll på facebook eller för den delen att ringa runt och försöka påverka folk med saker som inte är sanna för att få mer makt.  

För någonstans hörde jag surras, innan allt detta började om ett Näringslivsråd, ett nytillsatt personalråd, och yttterligare ett nytillsatt tekniskt råd. Givetvis så skulle det vara betalt och av en händelse så passade var och en av dessa gubbar in på platserna i de olika rådena …..vilken slump va???

Ser ju också att speciellt försöker slå mot Stefan och det är väl helt ok om saker vore sanna. Men nu är det ju inte det.

Dagens artikel visar en jättehopp i rankingen och en liten del i det har säkert Stefan, och där har mycket positivt hänt den senaste tiden.

Sedan har vi skolan där jag hörde att även där har Stefans namn dykt upp på ett möte och då i positiv bemärkelse för ett närmre samarbete och öppen dialog.

 

Men att med ett anonymt inlägg sprida lögner är bara det lägsta av det lägsta om man har ingen rätt alls att påstå sej göra det för Valdemarsviks bästa, för ingen tjänar på det.

Ska vi driva denna kommun i rätt riktigt måste vi göra det i samförstånd, nära och med en platt organisation där alla är med och hjälper till.

Kommentera inlägget här :