Det är faktiskt inte klokt !!!

Godmorgon 
 
Jag blir faktiskt uppriktigt ledsen när jag ser att Näringslivsrankingen kommit och vet redan på förhand att vi ( hur det ens är möjligt ) rasat igen.
 
Som vanligt läser jag också en notis om det på nätet att " vi gått ner några placeringar" men att det görs mycket för det .
 
Det görs inte alls mycket för det ! Det görs ingenting alls !! 
 
Jag vet att gruppen som "stulit" frågan gör en massa aktiviteter , men om de inte förstår problemet så blir det ju inte bra , eller hur ? 
 
Så just nu finns det bara två val . 
 
1 Acceptera att det är sist vi ska ligga . 
 
2 Börja om från början och förstå problemet . 
 
Jag har nog diskuterat med de flesta i " Näringslivsgruppen" både politiker från både sidor , samt företagarna och banken . Även med enskilda företagare i som sitter med .Och alla tycker dom gör ett bra jobb. 
Nu är enkel fakta så att om de gjorde ett bra jobb så skulle det inte se ut så här , eller hur ? 
 
Jag har också sagt vad som är fel och det bygger givetvis inte på vad bara jag tycker utan på vad både jag och alla andra företagare jag pratar med tycker .
 
1 . Näringslivsgruppen är helt fel ihopsatt , och de förstår heller inte sina roller . 
     
2  Företagare ska sitta i gruppen som representerar fler företag än de som i princip sitter för egen del . När vi nu inte har olika företagsorganisationer ( på samma sätt som förr) bör företagare från varje kommundel sitta istället som har stort nätverk . Eller föreagare som har stort driv och mycket ideer . 
 
3 Kommunikation är inte information till företag .....kommunikation är kontakt och samtal på olika sätt .
 
4 Aktiviteter och nätverkande för företag är superbra .....men samma där ,  inte fest och glamour utan kom ner på jorden och anpassa nätverksträffarna genom någon gemensam nytta ....varför inte just Näringslivsrankingen som de ledande misslyckats med ? 
 
3 Sluta kalla kritik, förslag eller åsikter för GNÄLL utan diskutera istället !!! Det är allmänt känt att denna grupp vill ta bort all negativ kritik och att alla ska säga positiva saker . Följden av detta är denna lilla grupp har ytterligare en grupp  " Hangarounds " som hela tiden går till attack på sociala medier om någon kritiserar något . Man kan omöjligt lösa problem eller komma frammåt med den attityden , eller hur ? 
 
Problem är till för att lösas och även detta går att lösa om man har viljan , men så länge inte det finns så kommer vårt bottenresultat bestå .
 
Så återigen ....för jag vet inte gång i ordningen .
 
1 Lös upp näringslivsgruppen och bjud in igen i ny konstelation . Isället för 10 från Kommunen och några få från näringslivet så låt Näringslivssekreteraren hålla i det hela . Med ska även finnas kommunlaråd och oppositionsråd , men där räcker det. Olika tjänstemän kan bjudas in vid behov .
 
2 Företagare från hela kommunen som kan ta emot och kommunicera ut vad dom och andra företagare tycker och känner . Vi har tyvärr inte de företagsorganisationer på samma sätt som förrut . Men de som finns ....ska föra fram sin grupps tankegångar .  Komma med förslag på klusterbildningar , möten om olika saker och nätverksträffar . Företagarna ....den kanske viktigaste av alla företagarföreningar måste "befrias" från bakomliggande politikska krafter och återgå till prata näringslivsproblem och näringslivstankar istället för att vara festfixare . 
 
3 Ta tillbaka näringlivskvällen till näringslivet . Det behövs inte glam och glamour utan en trevlig nyttig föreläsning med trevlig kommunikation är gott nog . Och det vore ju bra om företagarna fick plats på mötet också  . De två senaste gångerna jag försökt gå så har det varit fullt . Och politiker och tjänstemän kan kanske göra sej en egen kväll , istället för att komma just då .
 
4 Det hör väl o andra sidan ihop med " Årets tjänsteman" som presenteras där , men även om det är trevligt pris så är det på något sätt fel . Det är kanon om man gör ett bra jobb ....men det vore väl tusan om man inte skulle göra det men är betald för att göra . Det finns många duktiga tjänstemän , och vissa är mer utstickande duktiga men det är ändå ett konstigt pris .
 
6 Ett ämne att samlas under är just FÖRETAGSKLIMAT , det är just det som måste till nu om det ska gå att göra något alls . 
 
 
7 Kommunikation är det viktigaste , men kommunikation är inte att skricka ut nyhetsbrev , inte heller gå på fester , Vi måste komma ifrån det här "gubbtänket" som infunnit sej i denna kommun att "innegänget" vet bäst .
Det finns tusen tankar och tusen sätt att kommunicera 
 
Nu kör vi tycker jag . Vi får besök av vår nya näringslivssamordnare Malin Österholm på måndag . Hon är det bästa som hänt kommunen de sista 10 åren ....faktiskt det enda bra som hänt i Näringlsivssammanhang de sista åren !! 
 
Kram och ha en fin dag !! 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :