Vart tänker ni ta pengarna ifån ?

Godmorgon 
 
Nu önskar jag snart att valet är över . Alla flöden svämmar över med löften , skitsnack och angrepp på olika personer och partier . Rent bullshit och fakta i en ström som man inte klarar av att hålla isär själv . Man vet inte längre vad som är sant och vad som är falskt . Försöker fråga saker hela tiden till olika politiker men jag vet inte om jag blir klokare för det . 
 
Min fråga till samtliga partier är följande på riksnivå och på lokalnivå .
 
Vad är era vallöften ? Vad beräknas det kosta och var ska pengarna tas ifrån ? 
 
Lite svårt att få grepp om och man kan inte lita på svaret heller .
 
Ta det här med Sossarnas förslag om ny "familjevecka" . Det gynnar ca 900.000 hushåll i Sverige . Det beräknas kosta 5,4 miljarder kronor enl sossarna själva . Den samhällsekonomiska kostnaden är drygt 30 miljarder säger sv. Näringsliv som beräknat detta på samma sätt som man beräknade en eventuell arbetstidsförkortning för några år sedan . 
I April i år så hade sossarna redan givit en massa vallöften som redan då var uppe i 34 miljarder kronor . Konjunkturistitutets chef menade redan då att budgeten inte höll för man hade inte räknat med domgrafin ( vetenskapen om en befolknings fördelning, storlek och sammansättning.) som ytterligare kommer kosta 20 miljarder de närmaste åren . Magdalena höll väl inte med om det , men erkände att 2019 kommer vara kärv . 
 
Nu alltså en ny "familjevecka" och ytterligare 5,4 miljarder . 
Personligen tycker jag det är horibelt att dra bort assistansrätten för föräldrar som behöver hjälp med det grundläggande i barnets andning och sondmatning ena dagen .....för att ge föräldrar en gratisvecka till utöver våra ganska priviligierade förädraledigheter och semestrar . 
Nu ser vi också konsekvenserna av indragningarna av assistensrätten då föräldrar tvingas lämna ifrån sej sina barn och låta dom flytta till nya hem där kommunerna tar hand om dom . Självklart blir det så ....föräldrar måste sova och dessa barn behöver hjälp dygnet om .
 
Men tillbaka till vallöftena ....vart kommer pengarna ifrån ?? Har frågat ( i denna fråga ) sossar lokalt och får till svar att det är så exemplarisk ekonomi att det rymms inom budget .....fast det vet jag att det inte gör . Har frågat direkt till Socialdemokraterna i kontaktformular ...inget svar . 
Men det gäller som sagt alla partier .......inget vallöfte är över huvud taget intressant förän man vet vart man drabbas på minussidan och vart de lägger på extra istället .
 
Mitt uppe i allt detta så figurerar det en siffra i svensk ekonomi ....nämligen 200 miljarder som ingen pratar om men som alla vet . 200 miljarder är den siffran som fattas år 2030 bara för att behålla den personaltäthet vi har just NU i den svenska välfärden . Ändå lovas det vitt och brett från alla håll och kanter .
Hur tänker de där ??????
 
2 veckor kvar till valet , men inte tusan har jag blivit något klokare för det ! 
 
 
Kram 
 
 

Kommentera inlägget här :