Lita för guds skulle inte på kommunens tjänstemän...de läcker som såll !!

Ja det höll ju inte så många dagar att inte skriva och det här är ju mitt sätt när jag blir tillräckligt upprörd.
 
I tidningen stod att läsa igår att majoriteten tagit nya lån för att täcka upp likviditetskris .
 
Jag satte ju ...precis som flera andra ....kaffet i vrångstrupen när jag läste detta och ifrågasatte givetvis detta på facebook , där jag skriver vad jag tänker .
 
Britt Olausson gick då in och skrev följande :
 
 
 
"Det är mycket märkligt att du skriver på detta sätt mot bättre vetande trots att din man Stefan har ringt till ekonomichefen på kommunen och fått en förklaring som är följande: kommunfullmäktige har för 2014 givit tillstånd för upplåning 30 milj. Det har inte använts eftersom kommunen klarat sig utan de pengarna. Under 2015 ska ytterligare 25 miljoner investeras. Tillsammans blir det 55 milj. Det är möjligt att kommunen inte behöver låna de pengarna i år heller. Men fullmäktige sammanträder inte så ofta så därför vill man ha det nya lånetillståndet om det visar sig behövas av likviditetsskäl. Slutsatsen är alltså precis det omvända mot vad du skrev. Det är viktigt tycker jag att inte svartmålar i onödan. Vi har väl ett gemensamt ansvar för att få fler intresserade av vår kommun och helst att få få fler att vilja bo här! Önskar dig En God Jul och Ett Gott Nytt År!"
 
Först undrar man ju ....är det sant ? Ja inte vet jag ....isf har NT tycker jag i första hand gjort fel , när de inte säger att det är redan budgeterade pengar de avser. Det är mycket möjligt att det är projektpengarna som de använt sej av och att de tar av den egna kassan sedan.
Jag har ingen orsak att tvivla på Britt ...detta dvs om hon vet detta själv .
Jag tvivlar däremot på övriga majoritetens förklaringar o analyser om ekonomin. Erland sa till mej i somras att budgetunderskottet var en felräkningsmiss som skulle rättas till . Det stämde inte.
Lasse har otaliga gånger sagt att det är den bästa 3 årsperioden . Alla vet att man inte räknar så .
Det är bra isf att skjuta på lån.....så stämmer uppgifterna bör majoriteten direkt kräva en dementi av NT som skriver ut det på det sättet . Alternativt säga till den som skriver protokoll att tydliggöra det som sker för NT läser deras dokument .
Sedan vet jag att läget INTE är det omvända ....dvs BRA som hon påstår . Läget är bara  bra när man går efter budget , ligger i fas med det och har ett överskott .
Har man tömt alla reserver , ligger miljontals kronor under budget , trots att man fått julklappar i form av AFA pengar på mängder av miljoner ...har starka sparkrav och sparkar folk och lägger ner skolor , så är inte läget bra .  Får man dessutom starka protester av revisorerna i ett år för att man inte gör tillräckligt åt det , så är läget kris .
 
Sedan kommer nästa mening " "Det är mycket märkligt att du skriver på detta sätt mot bättre vetande trots att din man Stefan har ringt till ekonomichefen på kommunen "
 
Denna mening blir jag direkt förolämpad av !
 
Jag är inte på något sätt en nickedocka som går på min mans uppgifter ! Jag skriver INTE efter vad min man säger  att jag ska skriva . Jag har INTE samma åsikt politiskt som honom!
Jag är fri att tänka och tycka som jag vill . För eller emot vad han och hans parti säger och tycker!
Vi har på inget sätt någon anmälningsplikt gent emot varandra .
När förra majoriteten satt och det var tidningsartiklar om deras beslut , så fanns det alltid en liten ruta med där Lasse som oppositionspolitiker tyckte annorlunda. Ingen reagerade för det .....det var ju precis hans jobb att göra.
Även jag bloggade när förra majoriteten satt och "dissade" en hel del av deras beslut ...men det var ingen som argumenterade mot det då av sossarna . Nu blir det "stormtjut" ifall någon "gnäller" man ska vara lydig och inte säga emot . Vilket jäkla larv . Det är så att sitta i majoritet !! Tål ni det inte så hoppa av ....eller gör om beslutsfattningen.
När besluten tas långt innan det ens kommer upp på bordet och inte ifrågasätts av någon så blir det så där .
Då har man bara två alternativ när besluten väl är tagna ......tycka om eller inte .
Det är omöjligt att komma med konkreta förbättringar eller konkreta förslag när beslutet redan är taget .
 
Sedan kommer något riktigt , riktigt otäckt och väldigt obehagligt .
 
En timme efter att Stefan ringt och pratat med ekonomichefen så vet Britt om det och dessutom skriver ut det på facebook.
Så vitt jag vet så sitter inte Britt i Kommunen alls ,  utan är vice ordförande för socialdemokraterna.
 
Hur är det möjligt ?????????
 
Har tjänstemännen anmälningsplikt att tala om för majoriteten vem som ringer och vad de säger ?
Och tydligen också tala om vad de svarar...eller har de fått till sej VAD de ska svara ?????
Är det OK att lägga ut det på fejjan ?
 
Gäller det alla kommunens tjänstemän ? Blir jag slagen och ringer soc....har jag en företagshemlighet och ringer Näringslivschefen.....mitt barn har problem i skolan och jag ringer skolchefen .
Det här är riktigt otäckt !!!
 
Finns det några tjänstemän alls som man kan lite på, eller är det toppstyrt helt och hållet ?
Finns det några lagar om tystnadsplikt på tjänstemannanivå ?
 
Från och med nu så litar jag inte längre på NÅGON kommunalt anställd tjänsteman , om jag inte har ögonkontakt med vederbörande och han eller hon säger att hon INTE berättar något för de sittande ...för det vill jag inte . Och ni tjänstemän som läser det här bör snarast tänka igenom er sits...... för det här sprids !!!!
 
Pratade med en tjänsteman för ett tag sedan som sa .....jag litar på att du inte säger det här ......
 
Och ni ska veta att MEJ går att lita på ....hur är det med er ????
 
 
Till något roligare nu !
 
Lina och jag for upp till Modecenter i Stockholm igår för att göra de sista av inköpen . Nu har vi några dagars ledigt med att varva ner och fira jul, sedan så är det dags för fas 2 och börja måla upp.
Känner att vi fått till en härlig blandning på kläder , en mix på olika märken och olika typer. Känns helt enkelt skitbra !!
Den 7 Januari är det tänkt att slå upp portarna på kvällen så det blir bråda dagar fram till dess .
 
Ser fram emot det så himla sjukt mycket ....det här är en dröm som går i uppfyllelse ...och alla som känner mej vet hur kul jag tycker det är med kläder .
Ytterliggare en Boutique har bytt ägare i Söderköping . De har märken som jag tycker om också , och jag förstår att de ...liksom vi ...taggar sej för nyöppnande . Det är skoj ...Sörping kommer bli ett Mecca bland klädälskare som kommer dit för att hitta sina favoritet . Det kommer gynna oss båda !!
 
Så nu tänker jag återigen återgå till julkänslan ...om jag kan komma över obehagskänslan över det som hände igår , för jag blev väldigt ledsen , arg och kränkt av det .
 
 
Kram från
Nickedockan på albogavägen !
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juletid utan julefrid

God morgon
 
Sista veckan innan jul och nu är det bråda dagar.
In till Linköping och  köpa nya hängen till Trolltyg , införskaffa allt material till att renovera upp , Till Söderköping för planering av butiken , till Stockholm för att inhandla kläder , och någonstans måste julklapparna bli köpta också .
Gripband är tack och lov inte överfull utan tickar på i vanlig takt .
 
I helgen hade vi dop för lilla Hilma och det var mysigt att träffa alla släktingar en liten stund ...det blir så sällan nu för tiden
 
Satt och funderade på detta året som varit ...vad är det som hänt under året.
 
Det största under året för mej är helt klart Hilma , denna underbara lilla flicka med sitt stora leende och trots att hon bara är 5 ¨månader så ser jag att hon både har humor och hon är nyfiken . Två saker som är avgörande på någotsätt.
 
För visst måste man ha en stor portion humor för att klara av livet ??
Beslutet att köpa Trolltyg ...och en ny färdriktning i arbetslivet ....men också mentalt då man kommer vara verksam i annan kommun. Precis som när vi startade bandet , så är det en helt ny utmaning , en delvis ny livsstil som man måste anpassa sej till . Tro på sej själv och tro på produkterna , leva som man lär på något sätt . Sätta mål ....och målet är redan uppsatt och det är att öka omsättningen med 15 procent .
 
Hur ?
 
Jag har tagit till mej och pumpat alla på vad de tycker om affären . Mysigt , underbar personal , bra märken ....
Men jag har också pumpat dom på vad de skulle vilja klaga på . Svårt att se inne i butiken , svårt att ens se affären , för mycket varor bl.a
Men det är ju också så att mysigheten beror just på att det är trångt ...så det är lite motsägelsefullt .
 
Så det kommer att bli en stor satsaning på exponering och ljus . Också att öka synligheten utanför och även fönstren .
Behålla de gamla märkena men även ta till sej lite nya . Hitta något mer unikt för affären , och givetvis mer marknadsföring i de sociala medierna , vilket inte har varit förut .
Så 15 % upp nästa år .....det SKA gå !!!
 
Ska man också summera året i helhet så är kanske just Trolltyg en handling av det som händer i Valdemarsvik .
Jag har helt enkelt efter 50 år tröttnat på Valdemarsvik . Jag har tröttnat på gubbarna i Kommunen  , på färdriktningen , på sättet där bara de ryggdunkande får vara med.
 
Jag behövs inte ...jag finns inte ...jag får helt enkelt inte vara med och detsamma gäller för de flesta som är utanför den lilla innegruppen. Samtal om detta har varit mycket och med många under året och i det stora hela , det som de flesta diskussioner handlar om.
 
 
Gjorde ett nytt försök till en work-shop om företagande ...men direkt så fick man inte sprida mörker utan ljus ...inget var fel , de gjorde tillräckligt , de tyckte det var för lite information , och de ville bara konkreta förslag.
 
Att det här just var ett förslag till att få fram konkreta förslag och handling till ett bättre företagsklimat ville Erland inte alls förstå . De klarade av det själva och ingen ska klaga ;-)
Så nä ......det känns som det kan kvitta mej precis just nu !"
 
Så när jag tar ut fokus nästa år , så blir det att satsa på mej själv och på mitt och på det som berör mej och mina närmaste . Jag blir 50 nästa år och livet är för kort för att satsa på losers !
 
För de har förstört mer för kommunen än några andra på väldigt kort tid , Förbrukat förtroendet genom att ljuga och föra bakom ljuset . Köra över folk , gynna vissa grupper , se till att tjäna själva på sina beslut , gubba till hela kommunen . Skita i allt utom sina egna intressen .
 
Jag har bett många gånger om att de ska få upp ögonen på vad deras kommunala roll är , men det finns inget att göra åt det längre ....iaf inte för mej !
 
Så nu tar vi sats mot 2015 , som jag tror kommer bli skitskoj på ren svenska !!
 
Jag hoppas ni alla där ute också har något på gång för varje år , SKA man sätta upp lite mål tycker jag  , även om det inte är stora saker . Det blir så mycket roligare då !!
 
Så om någon har något roligt på G....stort eller litet  , så skriv det här så är ni gulliga , det är ju så kul att få höra !!  Mina nyårslöften kommer som vanligt runt Nyår !!
 
Nu önskar jag er en riktigt God Jul och Gott Nytt År !!
 
Julkramar från mej <3
 
 
 

Skolan igen .......

God morgon
 
Här är det jämna plågor och arbetet med att planera för Trolltyg går framåt tycker jag .
Vi laddar för en renovering i mellandagarna så vi får lite ny känsla i butiken .
 
Det är mycket som ska göras och inhandlas så jag ligger väl inte allt för bra till hos ekonomichefen på Gripband för tillfället ....och värre ska det bli ;-)
 
Idag är det Hilmamys då kören är slut , det var så länge sedan och även om jag sett henne så har jag inte fått rå om henne så där riktigt för mej själv . Hoppas på fint väder så vi kan gå ut en sväng .
 
 
Skolan ...denna ständiga följetong som pågår . Slagsmål i dagens tidning ...lågpresterande enl skolinspektionen.
 
Vid valet så härjade jag om att nästan alla partier skrev som vallöfte att alla ska gå ut skolan med godkända betyg . Ett helt omöjligt krav att klara , och man ska aldrig ge sej på omöjliga mål !!
 
Även här så står det att de har detta som Prio 1 att försöka lösa , men det kommer aldrig att gå .
Vi måste lära oss att se verkligheten som den är . Vi har nästan 10 procent invandrarbarn , och alla får kanske inte stanna heller så det omsätts barn hela tiden . Barn som inte kommer lära sej svenska så bra att de kommer klarar målen innan de måste flytta härifrån igen, så det är orimligt att säga att alla ska klara av det.
 
I och med att vi tagit bort assistenterna också , så är det en grupp barn till som inte kommer klara det .
Nu är det ju så iof att en del av dom ser sej tvungna att flytta , och det är ju bra för statistiken iaf .
 
Jag vet att man inte får särskilja barn , men det vore bättre för de stationära barnen ....de som inte är asylbarn att få bli bedömda för sej , för att få rätta siffror på hur det ligger till.
 
 
Igår fick vi på företaget återigen ta emot soliditetstavla för trippen A . Skoj !! Bara 2,8% av landets företag klarade det i år . Det är nog den lägsta siffran på väldigt många år . Jag är stolt och glad och vi fortsätter i samma riktning som vi målmedvetet gjort nu i några år .
 
Tror det blir lite lugnt nu framöver med bloggandet då det inte händer så mycket . Men titta in eller skriv något själva om ni tycker det är för lugnt !! :)
 
Kramar