Äldreboende ....men hur ?

Godmorgon 
 
Två debatter går av stapeln . Ett i Ringarum där alla partier blivit inbjudna och ett som Företagarna gör i Valdemarsvik , och jag missar båda . Mycket diskussioner har det varit om Företagarnas där Sossarna tagit två platser . Tycker det är märkligt att de ens får det . Förstår anledningen .....men står då än mer som ett frågetecken om HUR det ska gå efter valet om de vinner ??? 
 
Men det är mycket som är skrämmande i år . Läser allas vallöften och det är så extremt tunnt med ideer . 
 
Vad som skiljer partierna åt är i princip äldreboendena . Men trots det så undrar jag över detta  .
 
Alla partier är väl överens om att det ska vara ett på Vammarhöjden och ett på Ringgården ! 
 
Det har gjort EN utredning som går ut på att det BARA ska vara där ....ändå säger sossarna att de inte bestämt något ....och det kommer de heller inte göra före valet .
 
Där har vi en konstig grej .....borde man inte göra fler alternativ . Ska äldreboendet i Viken verkligen vara på Vammarhöjden ? Är det verkligen den bästa platsen . 
 
Ringgården är till viss del nergången och behöver rustas upp om platserna ska öka .  Det är ju ok .....men då tycker alla partier att man ska göra en jättestor ombyggnad och låta Riksbyggen göra den och sedan hyr man av dom och förbinder sej i X antal år . 
 
Det fina i kråksången tycker partierna är att de slipper låna upp !!! Superbra tänkt !! ;-) 
 
Jag vet inte .....men vad tror ni är billigast ? Att göra en mindre upprustning och låna och betala på ....eller låta Riksbyggen göra en omfattande ombyggnat ...låna pengar till det .....lägga på sin vinst ....och låta kommunen binda sej för de år det tar för att Riksbyggen ska få tillbaka sin investering samt sin vinst ? Jag vet vad jag tror .
 
Sedan vill Alliansen att det ska finnas kvar i Gusum och Gryt också ....men jag har inte riktigt förstått om det handlar om Privat regi eller i Kommunal ....för de kan ju inte bestämma över vem som ska investera . 
 
Näringslivet är det som jag tycker är viktigast just nu . Företagen behöver tas om hand om , de behöver få känna sej som en del av Kommunen och de är de som kan skapa de riktiga jobben . Men där är det ingen som har något vettigt att säga . Vi har en del information men vi har ingen kommunikation . NÄR ska politikerna ta till sej det ?? Det räcker inte med att de ändrar så de åker ut i kommundelarna någon gång ibland . Vi måste skapa en nära relation mellan kommun och företag . Inte för företagens skull utan för kommunens .
 
Ett tillägg idag . Helena von Schantz svar på Erlands inlägg i NT den 23e augusti 
Äntligen säger jag !! Det första konkreta och faktabaserade som visar skillnaden . 2,5 tjänst har blivit 5 under mandatperioden . Och vad menar de med att lärarnas tjänsteledigheter "drogs in" . Jag har hört hur de stolt säger att de kom tillbaka .....men var det för att de inte hade något val ? Blev de beviljade tjänsteledighet som de sedan återtog så de tvingades tillbaka innan de bestämt sej ?  En sak att komma tillbaka till !! 
 
 
 
Vi fortsätter med vårt bygge på Trolltyg och till helgen ska allt vara klart . Tror vi kanske har en spekulant till andra delen av stora lokalen så det kanske blir riktigt bra det här !! Barnkläder drar till sej en massa nytt folk som redan varit inne och handlat och tittat . Samtidigt ser man hur affärer läggs ner i Söderköping ....hoppas att nya vågar satsa där för vi behöver varje affär och det är så tråkigt att gå i en stad med butiksfönster tomma 
 
Nu är det bäst att ta tag i dagen ! 
 
Vill också tacka att det är så många kvar och läser fast jag gjort så många och långa uppehåll . Lägg gärna en kommentar , diskutera och tyck till . Spelar ingen roll om det är positiv eller negativ ...allas åsikter tas tacksamt emot ! 

Kram 
 
Cizzie 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :