Påsklov

Äntligen är det ( snart ) helg . Bara några timmar av jobb imorgon , men sedan ska det BARA slappas och njutas hela helgen.
 
Vi börjar imorgon med morgonmys hos Malin min frissa , mer mys än frissering, och sedan avslutar vi dagen med stadsturen som inte blev av idag, utan jag fick snällt vara kvar och jobba.
 
Imorgon blir det också jobb så klart och säkert några timmar i helgen också , men det är ändå bara lite papper i lugn och ro, och det kan vara rätt avkopplande ibland.
Vädret....visserligen snö, men ändå....vilken sooooool , som värmer och piggar upp varenda kotte man pratar med.
Påsklov är alltid en avslagen vecka på jobbet och folk är väldigt pratsugna.
 
Byalagets årsmöte igår , och vi är glada att hälsa Annelie Noort -Leliveld  Yxningens Camping välkommen.
Även Stefan ( Kemle) är tillbaka och det är vi också jätteglada för.
Vi har ju varit i halvdvala under förra året , med tankarna på att lägga ner Byalaget , men nu ska vi vara tillbaka i full kraft. Också Tommy Johansson kommer att ha en aktivare roll.
 
Övriga i styrelsen är Yvonne Karlen Pettersson, Åsa Abrahamsson, Hans Torstensson, Josefin Nilsson , Magnus Westren . Och vad som än rör Byalaget , så går det att prata med vem som helst av oss, och inget är för litet eller stort .
 
Sedan läser man nya uttalanden genom bloggarna i NT .
 
Nu har BeTe börjat komma tillbaka i sin forna form.http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=5498630&entry=8453183#forum Alla som säger emot honom , är mobbare ....
Undrar om han verkligen var mobbad i skolan som han säger ??
Sista meningen där han beskriver sina motståndare som klubben GGG ( griniga gamla gubbar) och beskrivningen :
Ni är ju så bra på att beskriva er egen storartade kompetens genom att nedvärdera andra.
 
Jag känner en som skulle passa in i den klubben, gör ni ??? ;-)
 
Sedan tycker han att man ska ge sej ut och vidga sina vyer och ut ur ankdammen , ut i världen och se allt elände.
Men jag håller fullkomligt med Mats P . Det är ju för tusan i Valdemarsvik han är verksam och verkligen kan göra något . Han sitter ju för tusan vid makten. Tror inte Bror-Tommy Sturk har en aaaaaning om vad som händer här, där han verkligen har makten att göra något bättre.
Nej när en kvinna från flyktingförläggningen går ut i en halvmeter snö och hänger sej....då skojar Bror-Tommy om det på facebook . Då är man inte ens ute ur ankdammen, då har man inte rätt att säga något alls om andras lidande vart än det är.
 
Sedan läser man nästa blogg, Lars Beckmans.
 
Och som vanligt i hans blogg så måste jag läsa  två gånger , för att verkligen tro på vad ögonen ser.
 
Jag tycker att det är bra att ett kommunalråd skriver information ..... om det är information dvs. Annars kan han ju lika gärna låta bli .
Nu sitter han och skriver på bästa arbetstid sina bloggar . Och så sitter han och skriver , på flit , så att ingen SKA förstå ??? Ok .....och varför det ? Är det inte lättare att låta bli att skriva då , undrar man ju ???
 
Så vi har ett kommunalråd som skriver obegripliga blogginlägg .....på flit ,på arbetstid , och så har vi ett annat kommunalråd som bara jobbar med promotning av en förening på arbetstid  ????????????
Är det inte fantastiskt ??? 
Och plötsligt kom jag på vart man lätt kan dra in  1,5 miljoner utan att det skulle märkas!!!!
 
Då förstår jag varför Erland får ta hand om allt, bestämma allt och hålla i taktpinnen. Och det absolut bästa är att han inte tar betalt. Även om han bara är här i några timmar , så tror jag han lätt uppväger båda de där två andra jupingarna  med råge , men vem skulle inte göra det  å andra sidan ??? ;-)
 
Banken och kommunen gör en insats för sommarjobb för ungdommar. Det är bra !! Riktigt bra till och med ....under förutsättning att man från kommunens håll har gjort det hela rätt .
 
Vad jag förstår så går de ut med det i tidningen för någon dag sedan ,.......men det ska klubbas i KS på måndag ??
Är det så , så fortsätter de  sitt race och skiter helt och fullt i alla demokratiska  regler som finns i en kommun !!!
 
Nej nu tar vi helg ...imorgon är det ju tjejträff på Blåkulla, så det är väl bara att provköra kvasten och kolla att allt fungerar !!!!  Barbro får följa med i brist på katt och expressomaskinen har jag spänt fast ordentligt !!!
 
 
 
 
 
Ha en riktigt trevlig påsk alla i cyberrymden !!!!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Behöver ni hjälp Kommunen????

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg följande text :
 Grännäs IP, inte bara en kostnad Det som sker nu gällande Grännäs IP är att följande utreds, miljöpåverkan ang konstgräs, se på möjligheten med externa sponsorer samt en påbörjad dialog med alla fotbollsföreningar i kommunen. Grännäs IP tillhör alla i hela Valdemarsviks kommun och Nybyggarpartiet tycker att denna dialog ska trycka på samarbete, samarbete och åter samarbete utan att tappa själen i respektive klubb. Kommunstyrelsen beslutade även att göra Liedholms Cup uppmärksammad på planerna i både Gusum och Ringarum. Efter beslutet att en grusplan byggs vet vi att många tycker, ”varför blev det inte ens en gräsplan då”, här är svaret enkelt, det finns redan två och tanken är att Grännäs IP i framtiden ha intäkter på konstgräset, varför betala 800 kronor i timmen till grannkommuner när ...pengarna kan stanna kvar i vår egen ????       eller ännu bättre, gratis tid för våra egna fotbollsföreningar och vi låter andra kommuners föreningar betala….. Nybyggarpartiet ser beslutet om grusplan som inget annat än ett beslut om start för byggnation av en miljövänlig konstgräsmatta. Kommunen har investerat och kommer att investera ytterligare för att äga situationen på Grännäs IP. Mycket pengar, men man får aldrig glömma bort intäkterna. Inkomster från camping, restaurang och fotbollsplaner kommer att bli oerhört viktig. Vad man sedan kan hitta på i kombination med Parken och scenen är det bara fantasin som sätter gränser för, med rätt management kan storverk göras. Att inom snar framtid kunna erbjuda logi och planer till fotbollslag, både på konst o naturgräs, kan enligt uppgift ge 30 tusen för en helg . Vi måste förstå att Grännäs IP inte är en kostnad utan en fantastisk tillgång för idrott och medborgare samt en suverän marknadsföring för vår kommun. Med dessa ord vill vi lova följande, Nybyggarpartiet är beredda på att äta upp sina hattar om det inte blir miljövänligt konstgräs 2014 på Grännäs IP, det är som bekant valår då.
Detta  är skrivet av vårt vice kommunalråd Bertil Eklund  och som vice kommunalråd så är det ju också att detta är majoritetens ord som står här.
Sista meningen, att de lovar att äta upp hattarna om det inte är en konstgräsplan är det första som gör att det vänder sej i magen. Mutar man valåret genom att sätta sprätt på skattebetalarnas pengar ???
 
Inkomster från camping , restaurang och fotbollsplan skriver han....är det alltså kommunen som ska helt bedriva detta nu ???  Har detta ens diskuterats i Kommunhuset eller är detta ytterligare de tre vise männens egna race???
 
Eller är det så att majoriteten låter ETT kommunalråd, avlönad med 300.000 per år , jobba för EN förening ???
Det är vad de andra föreningarna gör ideellt.
 
För så måste det väl vara när Bertil åker runt i kommunen och försöker sy ihop detta med alla fotbollsföreningar .
Men hur är det Bertil....hur intresserade är dom egentligen ???? Vilka föreningar är intresserade ?
 
När jag för två år sedan hörde det här första gången, när Bertil berättade om hans vision om marknadföringsbolag för Grännäs och att alla föreningar skulle ingå, sa jag med bestämdhet att han aldrig skulle få de andra klubbarna med i detta.
Svaret jag fick var att då skiter de i det då , för det var där i som föreningsbidragen skulle gå, så då fick de väl vara utan .
 
Vem ska sköta alla dessa evenemang ??
Hur mycket är den kalkylerade intäkten till kommunen som gör en flermiljonsatsning logisk?
 
För nu, efter floppandet för några veckor sedan då inga undersökningar hade gjorts, förrutsätter man att de gjort alla nödvändiga analyser.  
Vad kommer driftskostnaden att vara ? Vilka ytterligare investeringar behövs för att sköta denna gräsplan.  Hur mycket till kommer behövas investeras, dels för planerna , men även för alla andra stugor och boende som tydligen är på G. Staket , belysning???
 
Hur är upplägget egentligen, eller är det så att ni åter , ytterligare en gång , kör över alla politiker , allt folk i föreningarna ute i kommunen, och bestämmer utan att förankra hos någon ???
 
Är det så att ni ytterligare en gång, utan att ta reda på fakta , kör järnet för att det är valår nästa gång ????
 
Detta börjar nu bli extremt pinsamt , att ett kommunalråd med lön ifrån skattebetalarna , enbart jobbar för en liten klick i en förening. för deras bästa , och detta är Erland och Lasse väl medvetande om.
 
Denna text visar att vi  har en trio i topp i kommunen  som inte har någon koll på ekonomi och hur man gör investeringar.
Den visar också att vi har ett kommunalråd som inte har kontakt med verkligheten.
 
För visst är det så att Grännäs med dess möjligheter och potensial har ALLTID funnits där. De evenemang som har gjorts , har gjorts med MYCKET slit av ideelt arbetande krafter. Jag hade hoppats på ännu mer uppslutning av kommunfolk , men det finns ett visst tak för hur mycket evenenmang som Valdemarsvik kan ta, det vet alla som sysslar med föreningsarbete. Men vet Bertil Eklund det ? Vilken erfarenhet har han av campingliv, evenemangsarbete  eller idrottsföreningar ??????
 
Skrämmande !!!!
 
Gripband AB har åtminstonde för 3 året i rad belönats med UCs trippel A certificat.
(på 9 år har det blivit 8 trippel A och ett dubbel A)
 
 
Behöver  ni ha hjälp Kommunen ??????
 
Att ha ett kommunalråd som går från ingenting till att sköta miljontals kronor , kan bli dyrt för skattebetalarna. En grundkurs i ekonomi borde vara det minsta man kan begära!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hjärtstartare.....eller låt landsbygden dö ut ???

Godmorgon,
 
Uj , fortfarande trött som en gnu , men det är ju ingen som bryr sej , så det är lika bra att ge sej upp och jobba.
 
Skoj men jobbig helg när vi spelade både fredag och lördag , men det gick , även om jag redan fredagskväll, blev dyngförkyld och halsen gav efter lite.
Lite folk på stället , men så är det tydligen alltid på vinterhalvåret i Motala , det är sommaren när det är fullt med tursister där , som man ska vara där. Vi får väl se om det blir någon sommarspelning.
 
Liona bloggar om specialpedagoger och jag håller inte med henne riktigt. http://nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6206849&entry=8446440
 
Jo det är helklart att vi behöver pedagoger också, ingen tvekan om det . Men det handlar om besparingar på 3miljoner , så visst är det av besparingsskäl som de personliga assistenterna ska dras in.
 
Och det handlar heller inte alltid om samma grupp människor.
Att dra undan mattan för en svag grupp för att tillsätta folk till en annan svag grupp tycker inte jag alls är rätt.
 
 
Att ha en personlig assistent för att klara skolgången är en rätt vi har , precis som vi har rätt till ett eget boende med assistans ifall vi behöver eller handikapsanpassning. Det SKA kommunerna ombesörja !!!
 
 
Men sedan har ju också Liona rätt i att det finns olika själv till personliga assistenter. Det kan vara allt från någon bokstavskomination till handikapp, och visst kan man utreda det. Men det troliga är väl att det blev uträtt redan vid tillsättningen av personlig assistent.
 
Hjärtstataren fick inte sättas upp i Karlsro i Gryt . Finns det någon annan kommun detta kan hända i ????
 
En privat näringsidkare i Gusum erbjöd sej också att stå för kostnaderna för utbildning av hemtjänsten när vår utbildning gick av stapeln här i Gusum . Men av cheferna på kommunen fick han svaret.
 
- Det var inte hans sak att bry sej om !!!
 
Jag fågar mej vart vi är på väg?? Får man inte hänga upp en hjärtstartare på det enda dygnet-runt öppna stället , eller tar man inte emot gratisutbildningar , så undrar man ju vad det finns för skäl för det???
 
Så pratar vi om samarbete??? Är det bara när kommunen vill ????
Det verkar som kontrollbehovet är prio 1 nu för tiden , så det övergår allt sunt förnuft som finns.
 
Kort vecka nu , och egentligen skulle vi i Byalaget satt upp Påsktupparna igår. Men de var begravda under snön och det fanns heller ingen stans där vi kunde sätta upp dom för snöns skull, så det var bara att ge upp.
 
Julstaken är heller inte nere, och det går heller inte förrän snöhögarna gått bort , så det är lite upp och ner i år ;-)
 
Byalaget har årsmöte imorgon för alla som är intresserade . Klockan 18.00 hos Carros cafe. Alla är varmt välkomna.
 
 
Nu är det bara att ta på sej yllekallingarna och ge sej ut på jobbet !!!
Ha en bra dag
 
 
Kram