Härliga dagar !!!

 
Nu är sommaren här på allvar !! Nissecupen går för fullt i Valdemarsvik och Gusum. Trubadurkvällar på centrumcafet . Och alla kantarellerna i skogen växer så det knakar !!
 
Nästa vecka börjar det lugna ner sej hos oss också , och på tisdag em sitter jag på en stor flotte med mina bästa vänner och äter sill och potatis på en flotte och guppar i den mest fantastiska sjön av alla , nämligen Yxningen !!
 
På torsdag är jag i Toverum och hjälper till när ungdomar får prova att skjuta och köra bil.
 
Imorgon , tidigt på morgonen , sitter jag nog på ett högt berg någonstans när jag tar en liten paus i kantarellplockandet, Att bara sitta där och låta fåglarna kvittra ....någon kvist som bryts av hör man kanske från något djur som skyndar sej bort. Det är livskvalité !!! Få tänka sina tankar , samtidigt som man blickar ut över fält och skogar som är så underbart gröna och vackra så det nästan gör ont <3
 
 
 
Läser Helenas blogg och hennes lysande sammanfattning av det politiska läget och hoppas ....för det gör jag verkligen ...att det där är dåtid inte framtid http://www.nt.se/bloggar/bloggare.aspx?blogg=6214027
 
Svågerpolitik, beslut bakom stängda dörrar för små grupper, fiffel och båg. Neddragningar av kärnverksamheten samtidigt som man storsatsar på fotboll ???
 
Är det så här vi vill ha det ? Är det så här vi vill bli sedda , när vi egentligen har allt som vi behöver precis just här ???
 
Vi har havet och sjöarna , vi har skogen , djuren , bären och svampen. Vi har evenemangen som just där alla får sitt om det är sport eller musik.
 
Jag hoppas att vi tar oss i kragen och börja lyfta kommunen snart. Och det gäller alla. Sätt ner klacken och stoppa ryggdunkarklubben som Bertil Eklund håller på med . Det är ju faktiskt så att vi inte kan ha en avlönad politiker som jobbar med en fråga. NB har dessutom en viktig post i barn och skola , har ni hört något ifrån dom där ???
Lasse då vårt andra kommunalråd. Där har jag kanske personlig agg till , efter det låga utspel mot Lina som han fortfarande och aldrig kommer be om ursäkt för , så jag kommer nog för alltid tycka att det är "bullshit" när han pratar om ungdomar och hur viktiga dom är , men samtidigt vet jag att han kan så mycket mer än vad han visat under den här tiden. Lång tid i den  kommunala världen ger en kunskap som han borde använda sej av.
Han borde också återvända till den socialdemokratiska ideologin där demokrati har ett fäste!!
 
Erland ja ....verbal, och en av de smartaste kanske bland våra politiker. Har också (enl andra ) börjat tagga efter kritiken och lyssna på deras möten. . Tillfälligt eller på allvar , är frågan , men jag hoppas att han tar sommaren i anspråk och gör en helomvändning . Sträcker ut några händer , och tar och gör det sista året till något riktigt bra. Men det krävs nog att han sätter ner foten mot det som händer och sker , och gör en helomvändning om han ska få med sej folk och andra politiker. Annars har han det lite småauktiritära som krävs för att ha en ledarroll....det få andra har, men det får givetvis inte ske som nu , med att köra över allt och alla. Men på något sätt har jag trots allt en tro på honom, att han kan , om han vill , göra det bra !
 
Och så har vi ju det där med Näringslivet i Kommunen och den obefintliga kontakten med Kommunen.
Läste det vinnande konceptet hos den som låg i topp i rankingen , han avsatte nämligen en dag i veckan till att besöka företag , året runt. Inte de stora för de klarade sej själva , utan de små , där potentialen att växa finns.
Och kanske är det så att de ledande skulle ta på sej den rollen själva , så länge de inte kan få fram en näringslivschef ???
 
Våra tjänstemän önskar jag också en härlig semester . Och när sommaren är slut och ni börjar jobba , så hoppas jag ni tar fram riktigta underlag för beslut . Inte riktade och inte utan fakta , utan riktiga underlag.
Bara för att man lojal mot sin kommun får man inte lägga in politikernas åsikter eller sina egna i handlingarna.
 
Grännäs då den eviga följetongen och den största av skandalerna !!!
 
Jodå , det som har skett , har skett , och vi vill nog alla se ett levande Grännäs, som trots allt skulle kunna bli ett nav i vår Kommun. Men gör det rätt från och med nu!!
Tror Grännäs har alla möjligheter att växa , har också hur många ideer på hur det skulle ske , hur man ska utvidga aktiviteterna, få en längre säsong.....men jag tror som vanligt ingen lyssnar på mej ;-)
 
Så tänk själva och kom med bra ideer istället , där man sakta men säkert gör Grännäs till en underbar plats att turista eller besöka !!!
 
Önskar er alla, och då menar jag alla ,  en härlig fartfylld sommar , med inslag av stillhet och egentid !!!
 
Sommarkramar <3
 
 

Fram med fakta !!!

Vilken verklighet lever ni i Bertil Eklund och Tord Andersson ????????
 
Här läser vi i tidningen hur kommunens klubbar vill ha denna konstgräsplan , hur andra kommuners klubbar kommer att hyra dessa och hur man " bara" ville vara tillmötesgående och för mer utredningar i miljöaspektsfrågan.
 
Ringarum är INTE intresserad pga att det ligger åt fel håll, detta har ni säkert fått ett brev om också . Gusum har inte mer pengar att lägga på detta än innan , och det har inte blivit speciellt utnyttjat då de bara spelat vissa träningsmatcher och hälften av detta har betalats av motståndaren, och planerna har givetvis legat åt andra hållet även där .  
 
Bertil blev också nedbjuden till WIF och höra om ungdomsverksamheten och de pratade vad jag förstår inte någon gång att de behövde konstgräs utan en plan att träna på .
 
Inte någonstans har det gjorts någon utredning på vilka klubbar som ska ge de stora hyresintäkterna ?? Vilka är dom Bertil ??? Hur mycket är de villiga att komma till just vår kommun att träna ?? För samtidigt säger ni ju att varenda kommun bygger konstgräsplan.
 
Rätta mej om jag har fel , men är det  inte större pengar i... och har ni inte större möjlighet att få hit folk på sommaren på träningsläger och är det inte DÄR ni borde satsa ???
Där har ni redan grunden klar . Sovplatser , mat , planer mm. Gör konceptet större och vidga sakta efter vad inkomsterna kommer in, och då behövs en plan till och INTE en konstgräsplan !!!!!
 
Inte fan ska våra skattpengar gå till en konstgräsplan , där det inte stannar vid inköpet av den, utan den kräver vinterbonade omklädningsrum , den kräver belysning och den kräver speciell utrustning för att kunna utnyttjas
 
Och Bertil !!! Varför lyssnar du inte för fem öre på vad dessa , kommunens klubbar säger åt dej , du har ju trots allt besökt dom ett antal gånger för att försöka plantera dina ideèr.
 
Lasse och Erland !! Hur mycket tycker NI att kommunens klubbar är med på det här ???
Kommer att ställa frågan officiellt till er så fort jag får chansen , för jag vill gärna att ni svarar på det.
 
Vad kommer sammanslaget hela konstgräsplanen att gå på ?
Hur mycket beräknas intäkterna hamna på ?
Vilka vill hyra ?
Micke på gatukontoret ....är han involverad i WIF ??? Och i så fall, är hans utredning riktad då han inte tagit någon generell utredning utan en utredning från en skola .
Kemikalieinspektionens utredning , som jag anser vara mer officiell, har inte tagits någon hänsyn till , eller någon annan utredning som säger att detta inte är hälsosamt.
 
Leden grabbar , den här konstgräsplanen är bara en " penisförlängning" som alla andra stora skytbyggen. Och iof behöver ni det , för NB har inte åstadkommit något positivt för kommunen trots 3 år vid makten, och ni verkar vara rätt "platta" ;-)
 
Men att ett parti som sitter vid makten inte kan ta sej bort från en liten kulle i centralorten , och då är det inte bara det att de INTE bryr sej om resten av kommunen, de till och med totalt skiter i vad de säger och påstår något annat är så jäkla lågt !!!
 
Vad är problemet , vart är all fakta och varför lägger ni inte fram dom ?
Robban Åkesson , Jörgen Malmström , John Furenbäck , Markus Rosenberg, Fredrik Törnborg , ni sitter alla i ett parti som driver EN fråga. Givetvis måste ni vara så pass insatta så att NI kan vara behjälpliga med den informationen. Vilka av kommunens klubbar kommer att satsa sina pengar här ...och hur mycket ??? Vilka ...och för hur mycket kommer andra kommuners klubbar att hyra ????
 
Borde vara hur lätt som helst att vara på , eller hur ?????
 
För ni kan väl inte mena att ni är så oansvariga så ni budgeterar en flermiljonsatsning utan att ha en aning om vad ni gör ........för det borde vara kriminellt !!!!
 
 
 
 
.
 
 
 
 

Kantarellerna är här !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

God morgon
 
Hoppas att er midsommarhelg har varit bra . Det har min varit , och speciellt igår när jag som vanligt på midsommardagen gick ut för att kolla om kantarellerna var på G .
Det var dom och hem kom jag med en näve , lagom till den första knäckemackan :D
 
Nu börjar min tid och jag hoppas på växelvist väder där sol varvas med regn och varmt och fuktigt !!
Av mina mer än 30 år i skogen så tror jag det 3 gånger har misslyckats med midsommardagskantarellsplockningen ....rätt säkert med andra ord !!;-)
 
 
Midsommaraftonen var precis så traditionell som det ska vara . Sill och nubbe kl 12 startar dagen.
Sedan är det fritt fram, en del stannar hemma och några åker upp till Hembygdsgården. Och givetvis så öppnade sej himlen i samma stund som vi öppnade dörren där uppe.
Stackars Malle och Arne som spelade så fint , höll på att frysa häcken av sej där de satt i snålblåsten. Och det ska ni veta att det är inte lätt alls att spela gitarr när fingrarna fryser. Det går liksom inte !!!
 
Väl hemma så sprack det upp igen efter någon timme och det blev en underbar kväll. Och visst är det något visst med midsommarafton , då det inte är riktigt mörkt någon gång.
 
Annas så står väl allt rätt stilla nu. Bertil och NB lobbar för fullt för att få drag på Grännäs , så till den milda grad så att de håller egna fester där. Nu tycker jag det är roligt att det händer något iof, så jag ska inte säga något negativt om det . Och jag hoppas också att den nuvarande arrendatorn av restaurangen inte har blivit lurad, för något säger mej att det inte kommer att bli sådant jättedrag . Men där hoppas jag att jag har fel, och trots allt så har ju inte muddringen kommit igång än.
Ett det känns lite jobbigt att våra skattekronor går till ett kommunalråd som enbart jobbar för Grännäs och fester även om jag tror att han är skapt för det ;-)
 
Sedan står i tidningen att det inte kommer att kosta mer för att det står stilla. Nej eller hur !!!
Det är ju som så att de bara har en pott med pengar , muddringen kostar precis lika mycket nu som om de muddrar så därför tickar dessa pengar hela tiden.
Så givetvis så kostar det inte mer, det är ju som så att det blir mindre muddrat .....och då undrar man ju så klart hur de tänker ;-)
 
Samtidigt så är det ju något som stör och som de inte får ordning på , och då är det ju bra att de väntar.
Man vill ju inte ha en katastrof efter muddringen . Där muddermassorna börjar åka kana ner i Viken igen, om det skulle vara det som inte fungerar.
 
På Norrbacka så ligger det mystiska stockar . Fulla med snäckor och gegga runt om . Vad är det för något ?
Är det stockar från Valdemarsviken? I så fall bör man tala om det för omgivningen för jag vet åtminsonde en hund som ätit av geggan. Är det i så fall farligt ? Om barn leker där och kladdar , är det isf farligt ?
Information är det minsta man kan begära .
 
Den 4 Juli är det dags för en aktivitetsdag på Toverum med motorklubben , skytteklubben och givetvis Garveriet.
Jag kommer att vara där och hjälpa till med det som behöver göras , och jag hoppas många killar och tjejer kommer dit . Det blir att testa både bil och skytte, lite mat över elden och umgänge . Riktigt skoj !!!
 
Annars är det som vanligt jobb, jobb, jobb och vi har gjort några riktigt bra månader nu. Och det ser riktigt bra ut framöver också. Men samtidigt säger de i tidningen att det inte riktigt kommer att vända förrän 2017 i världsekonomin, och jag hoppas verkligen att de har fel !!
 
Sporadiskt kommer jag att blogga här nu , när lusten faller på .....så hoppa in ibland och kolla
 
Ha en underbar dag , och även semester ifall den sätter igång nu
 
 
Kram