Fram med fakta !!!

Vilken verklighet lever ni i Bertil Eklund och Tord Andersson ????????
 
Här läser vi i tidningen hur kommunens klubbar vill ha denna konstgräsplan , hur andra kommuners klubbar kommer att hyra dessa och hur man " bara" ville vara tillmötesgående och för mer utredningar i miljöaspektsfrågan.
 
Ringarum är INTE intresserad pga att det ligger åt fel håll, detta har ni säkert fått ett brev om också . Gusum har inte mer pengar att lägga på detta än innan , och det har inte blivit speciellt utnyttjat då de bara spelat vissa träningsmatcher och hälften av detta har betalats av motståndaren, och planerna har givetvis legat åt andra hållet även där .  
 
Bertil blev också nedbjuden till WIF och höra om ungdomsverksamheten och de pratade vad jag förstår inte någon gång att de behövde konstgräs utan en plan att träna på .
 
Inte någonstans har det gjorts någon utredning på vilka klubbar som ska ge de stora hyresintäkterna ?? Vilka är dom Bertil ??? Hur mycket är de villiga att komma till just vår kommun att träna ?? För samtidigt säger ni ju att varenda kommun bygger konstgräsplan.
 
Rätta mej om jag har fel , men är det  inte större pengar i... och har ni inte större möjlighet att få hit folk på sommaren på träningsläger och är det inte DÄR ni borde satsa ???
Där har ni redan grunden klar . Sovplatser , mat , planer mm. Gör konceptet större och vidga sakta efter vad inkomsterna kommer in, och då behövs en plan till och INTE en konstgräsplan !!!!!
 
Inte fan ska våra skattpengar gå till en konstgräsplan , där det inte stannar vid inköpet av den, utan den kräver vinterbonade omklädningsrum , den kräver belysning och den kräver speciell utrustning för att kunna utnyttjas
 
Och Bertil !!! Varför lyssnar du inte för fem öre på vad dessa , kommunens klubbar säger åt dej , du har ju trots allt besökt dom ett antal gånger för att försöka plantera dina ideèr.
 
Lasse och Erland !! Hur mycket tycker NI att kommunens klubbar är med på det här ???
Kommer att ställa frågan officiellt till er så fort jag får chansen , för jag vill gärna att ni svarar på det.
 
Vad kommer sammanslaget hela konstgräsplanen att gå på ?
Hur mycket beräknas intäkterna hamna på ?
Vilka vill hyra ?
Micke på gatukontoret ....är han involverad i WIF ??? Och i så fall, är hans utredning riktad då han inte tagit någon generell utredning utan en utredning från en skola .
Kemikalieinspektionens utredning , som jag anser vara mer officiell, har inte tagits någon hänsyn till , eller någon annan utredning som säger att detta inte är hälsosamt.
 
Leden grabbar , den här konstgräsplanen är bara en " penisförlängning" som alla andra stora skytbyggen. Och iof behöver ni det , för NB har inte åstadkommit något positivt för kommunen trots 3 år vid makten, och ni verkar vara rätt "platta" ;-)
 
Men att ett parti som sitter vid makten inte kan ta sej bort från en liten kulle i centralorten , och då är det inte bara det att de INTE bryr sej om resten av kommunen, de till och med totalt skiter i vad de säger och påstår något annat är så jäkla lågt !!!
 
Vad är problemet , vart är all fakta och varför lägger ni inte fram dom ?
Robban Åkesson , Jörgen Malmström , John Furenbäck , Markus Rosenberg, Fredrik Törnborg , ni sitter alla i ett parti som driver EN fråga. Givetvis måste ni vara så pass insatta så att NI kan vara behjälpliga med den informationen. Vilka av kommunens klubbar kommer att satsa sina pengar här ...och hur mycket ??? Vilka ...och för hur mycket kommer andra kommuners klubbar att hyra ????
 
Borde vara hur lätt som helst att vara på , eller hur ?????
 
För ni kan väl inte mena att ni är så oansvariga så ni budgeterar en flermiljonsatsning utan att ha en aning om vad ni gör ........för det borde vara kriminellt !!!!
 
 
 
 
.
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Mobeck

En tanke skulle ju vara att tänka lite större än Valdemarsviks kommun när det gäller en konstgräsplan. Man skulle kunna marknadsföra Valdemarsvik riktigt bra om man skickar ut reklam att man kan ha träningsläger i Valdemarsvik. Det är ju en camping, fotbollsplaner och restaurang inom joggingavstånd. Det är ju bättre än att man "bara" anlägger en gräsplan och får våra egna ungdomar att tröttna ännu mer på viken. Bara en tanke :P

Svar: Valdemarsvik har det perfekta läget för träningsläger!! Och har som du säger det mesta som behövs. Och visst ökar det säsongen med en konstgräs också , men frågan är återigen vem som ska betala .Vi har krympande intäkter i kommunen. Förra året var det neddragningar , i år också , och mer nästa år i samtliga kommunala avdelningar.
Så även gatukontoret som fått slå stopp på att asfaltera vägar , som går back på snön för 3¨året i rad , skulle öka sina kostnader med en konstgräsplan. Med alla nya investeringar och alla redskap man skulle behöva köpa in. Med alla byggnader som måste vinterisoleras. Är det rimligt att sparka folk i vård , skola omsorg , medans vi ökar kostnaderna för fritd?
Däremot kan ju WIF göra det . De tar ju också intäkterna såklart !!
Men att säga att det är för hela kommunen , när Ringarum har sagt ifrån och Gusum använder konstgräs vid 4 tillfällen och då betalar motståndarlaget hälften är fel.
Cizzie Kemle

skriven
#2: Mobeck

Vad är det för tjänster som tagits bort i skola vård och omsorg? Behöver lite info där känner jag :)

Svar: I skolan har 4 sparkats än så länge . I matproduktionen diskuteras mindre tjänster och billigare mat som importerat kött och mer halvfabrikat. Hur de ska kunna dra ner på de andra sektorerna vet jag inte. Gatukontoret gick ju redan back på grund av snön (som man vet kommer) men har ändå ett sparkrav.
Asfalteringsjobben har hittills lagts på hyllan , och vad som händer mer , vet jag inte.
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :