Korrupt är bara förnamnet !

Godmorgon 
 
En stor artikel idag om Nybyggarpartiet . Jag avskyr ju dom mest av alla som alla borde veta nu , och vad de står för ! 
 
De tänker minsann få gehör för sina suveräna ideer !! 
 
Först och främst är det Medborgarkontoret som de vill ska ha tyngpunkt på näringslivet . 
Kan vara en bra ide , men vilka företagare har tid att gå dit ? Man tar väl telefonen och då spelar det ingen roll vart de är . Det kommer bli ett ställe dit man går och klagar på otömda soptunnor och på ej skottade trotoarer , det är jag säker på . Och sedan är det kostnaden . Vad kostar egentligen det hela ? Det kommer bli enormt dyrt . Är det värt det ? 
 
Sedan tar de på sej äran av Gusums tillsnyggning . Det har verkligen blivit jättefint !!! Men är det nybyggarna ? 
Saneringsprojektet igångsattes när under förra majoriteten före Nybyggarnas tid . Det var ett enigt beslut iof , men de var ju som sagt inte med . Och gräver man nu bort en massa jord så är det ju underförstått att man lägger tillbaka annan jord och snyggar till . Bertil tycks tro att vi hade haft en krater här om inte dom hade funnits . Helt enastående dumt !!!! 
 
Marknadsföring av kommunen tycker han är samma sak som att ha sommaris i ishallen . Hur liten hjärna har han ? 
Får vi bara sommaris så flyttar folk hit och företagen får lättare att rekrytera folk . 
 
Jag bara skrattar !!! Hur dum tror  han att vi är ? 
 
Det är en mycket snäv grupp som kommer hit och kör på isen och som har träningsläger . Tror inte på något sätt att folk flyttar hit på grund av det . 
Folk flyttar hit om det finns jobb och än så länge så har vi arbetslöshet och inga problem att rekrytera folk till företagen . Sommarisen är också en kostnad och inte en inkomst för kommunen. 
Att Nybyggarna månar så enormt för hockey är för att hela styrelen består av nybyggare i WIF . Lägg där till att Bertil själv äger Bed and Breakfast som vill ha inkomster . Så det är helt i egensyfte och för att tjäna pengar som han månar om isen . Helt horibelt !! 
Jag tycker han ska redovis vad som genererar så enorma vinster för kommunen , mer än hans egna hotell .
Dess utom så var det en som ville utveckla och som komifrån med ideer , kunskap och ett helt koncept ....men honom körde de dän . Märkligt !! 
 
Grännäs har utvecklats så enormt säger han . Men kommer ni ihåg hur det var ? Jodå , de körde bort förra arrendatorn 2 år för tidigt till en kostnad av 3 miljoner . Varför ? Jo de ville ha KONTROLL över Grännäs . Bara för att det gick så fort så fick de dessutom rusta upp och laga saker till ytterliggare en gigantisk summa . Stannar det vid ytterligare 10 miljoner . Sedan drev de Grännäs med förlust själva i ett par år innan de kom på att det inte var så smart .  Det här är väl genom tiderna stans osmartaste ide , och framför allt onödigaste då förra arrendatorn bara hade 2 år kvar på kontraktet och i kontraktet så stod det att just arrendatorn ska ombesörja all upprustning . 
 
Ja Bertil tycker att vi ska satsa mer på föreningbiten , underförstått WIF och hockey och sommaris  för att få pengar till kommunens basverksamhet  skola vård och omsorg för då strömmar det till folk som vill flytta hit och jobba på de jobb som jag inte visste fanns . 
Jag menar att han har inte alla knivar i lådan om man säger så .....
 
Jag har ett par  frågor till alla politiker i kommunen .
 
Hur låg kompetens får en politiker egentligen ha ? Är det ok att helt jobba för egen vinning när man är politiker . Enbart driva frågor som gynnar ens egna företag . Speciellt när det ger ett stort minustecken för kommunen .
 
Men snälla ni .....ta tag i den här korrupta biten någon gång !!!  Nu får det väl ändå vara nog med den lekstuga som härjat i kommunen i så många år . 
Vi står framför stora försämringar och problem  som inte på något sätt löses med sommar-is ...utan hårt jobb i att utveckla näringslivsklimat och marknadsföring för att få skattepengar till vård , omsorg och skola . 
 
Och när det kommer till Nybyggarna .....inget parti har kostat så mycket för så lite som dom när det gäller att kasta ut skattekronor till ingenting . Och inget parti har kostat så mycket för oss arbetstagare då vi har ett av landets högsta skatter ...och det lockar ta mej tusan inte något folk att flytta hit ...tvärtom . Och nybyggarna har varit med och höjt två gånger !! 
 
Kram 

Kommentera inlägget här :