Kommunfullmäktige

En ganska märklig dag att vakna upp till.

Inför ett fullsatt Kommunfullmäktige igår, beviljades inte Kommunstyrelsen ansvarsfrihet för 2010. En tragedi är det men kanske också början på något nytt. Konstatera kan man att Valdemarsviks Kommun aldrig befunnit sej längre ner på botten än vad vi står just idag.

Socialdemokrater, Folkpartiet, Nybyggarna och Vänstern röstade för att man inte skulle bevilja dom ansvarsfrihet, medans de andra ville ge ansvarsfrihet.

Men inte någon av dom, från något håll, kunde inte ens igår se deras delaktighet i ansvaret, och det kan jag tycka vara sorgligast av allt.

Revisorerna ger anmärkning, då lyssnar man, och gör det som måste göras för att se till att det inte händer igen. Så enkelt är det .

Då kan man inte som Erland säga att vi hade ju lagt en annan budget än majoriteten som var bättre, så vi är inte lika skyldiga. Som styrelsmedlem, är man skyldig att se till att den budget som av majoriteten bestäms ska råda , också följs upp och efterlevs. Det spelar inte någon roll om du håller med om budgeten eller inte.

Sedan sas det myckt kloka ord också , framför allt kanske av Erland Olausson, som verkligen ÄR en duktig politiker. Och kunde han bara lägga av med det konstanta strategitänkandet för det egna partiet , så är han kanske den "starke man" som vi skulle behöva i denna Kommun , just precis NU.

Torvald och Göran Lövsved valde att avgå där och då. En onödigt dramatiskt val. Nu är det upp till varje parti att ta sitt ansvar över sitt agerande.

Anders Carlsson sitter som ytterst ansvarig som ordförande , så är det ju bara, men samtidigt så är ju detta något som varit fel väldigt länge, och han är ju  en av de sista som kom in, så man måste ju ha det i tankarna också. Likaså finns det väl flera som kom in nya för året kan jag tänka, och även om de är lika ansvariga som alla andra, så måste vi inse att man inte ska dömma någon av styrelsemedlemmarna personligen.

Vi har en massa fritidspolitiker som har vanliga jobb vid sidan av, och de ska sitta och ha ansvar över en budget på 400 miljoner kronor. Få av dom har ekonomiskt kunnande och få av dom vet tydligen vad det innebär att sitta i en styrelse och vilket ansvar dom har.

Det är där vi måste börja fortsättningsvis. Styrelsekunskap ! Vad innebär det att sitta där och vilken uppgift har jag som styrelsemedlem? Vilken uppgift har revisorerna?
Nej , det är inte en massa protester i efterhand som vi vill ha, utan det är ett gemensamt arbete och ansvar innan i styrelsearbetet vi vill ha.

Nu är den cementerade maktpyramiden sprängd i bitar, något jag inte trodde var möjligt för ett tag sedan. När den nu ska fogas ihop igen, vilket är ett måste, hoppas jag på att det är en blandning av många olikfärgade stenar, och att de inte använder något fogningsmaterial emellan stenarna utan att man lätt kan komma in och upp i pyramiden. Att det blir en blandning mellan nytt folk och erfarna (som SER vad som varit fel innan, och ser sin egen del utan att skylla på andra) och att samtliga får kunskap i vad som krävs av dom.

Jag hoppas att ni börjar att sträcka ut händer åt höger och vänster, och rakt fram. Jag önskar att ni börjar ta hjälp av alla som kan hjälpa er att få kommunen på rätt fötter. Jag hoppas att ni tar tag i situationen som varit så katastrofal så länge och gör de egna beslut ni måste göra. Tar beslut för erat parti som ni måste göra. Men framför allt tar utan hänsyn till ert parti , tar de beslut om vår kommun som måste göras.


Lycka till !!!

Rulltårta !!

Godmorgon,

Ganska lugn helg men ändå inte.  Det var rally i helgen och Anton och Stefan vara med och skulle provköra Meganen, som han precis hade fått ihop efter ett långt uppehåll.

Den gick jättebra , ett tag............................Bilen gick kanonbra hela tävlingen men så skulle han BARA ställa om den lite i framvagnen också , och ta ett extravarv........

Stefan och Anton klarade sej bra , men av bilen är det bara bakluckan som är intakt.

Fast jag mest har lust att skälla ut honom , så måste jag ändå medge en sak. När han var hemma frampå kvällen , så tog det kanske ett par timmar, innan han hade hittan en som kunde rikta , en som hade plåtdelar och en som skulle fixa in honom mellan sin redan fulltecknade almenacka och lacka bilen åt honom. En söndagkväll !!!

I lördags var det Valdemarsviksutställningen och enligt uppgift var det mycket dåligt med folk, mycket mindre än tidigare år. Jag har mina gissningar om vad det beror på. Dels för att det är absolut inget som förnyas och dels för att Gusum och Ringarum svek i år. Kan det vara så , eller vad tror ni ?

Någon klok männska skrev så här ute på Facebook igår:
Känns som om hela Valdemarsviks kommun kommer bli som Grännäs Camping!
Stängd öppnas efter sommaren då det är lungt och alla fester är slut!!!
Snart kommer det stå sådanna skyltar ute på E22!!! Nu måste vi ta tag i detta och fixa liv i en död kommun!!!!

Jag kan inte annat än att hålla med, och finns det något som vi KAN göra, som inte (hittills) skapat annat än glädje och samarbete över våra orter i kommunen, så är det musiken. Vi KAN fortfarande skapa våran musikkommun som iaf jag, länge har önskat. Och där (om jag ska vara elak) kan inte de i styrande ställning vara med och "vända till det" heller.
Ett steg i rätt riktning är att hjälpa våra hemmaband att komma framåt. Vi har just nu Kindbergs med Ringarumspojken Peter Hansson på andra platsen i Sverigetoppen, nerpetade sedan förra veckan av Barbados. Kindberg ligger där med sin låt Nashville. Sedan har vi Titanix där med sin nya låt "Snart är det lördag igen" från nya plattan som släpps den 16e. Och den 18e har de stor relese nere i Viken.

Gå in och rösta på dessa 2 låtar och hjälp dom framåt !!! Vi behöver dom !!!http://www.dansradion.se/sverigetoppen/rostsedel.htm


Erland Olausson, Bror-Tommy Sturk och Jonas Svensson , har skrivit en debattartikel om ansvarsfriheten.
http://www.nt.se/debatt/default.aspx?articleid=6860043

Kan bara hålla med dom i det mesta. Det är fruktansvärt dåligt jobbat, och ingen verkar haft någon koll.

En sak bara som jag absolut inte håller med dom i är ansvaret. Att sätta sej i en styrelse innebär ett ansvar, och man ansvarar lika mycket som alla andra , och inser man inte det så har man inte i en styrelse att göra !!!!
Är något fel , protesterar man , har man andra ideer så lägger man fram dom och kämpar för dom I TID, och det har ingen som helst betydelse vem som har ordförandeposterna.
Att man lägger fram andra budgetar än vad majoriteten gör , har väl knappast någon betydelse, och allra helst om man lägger dom så sent att de inte ens är röstningsbara.

Så tyvärr, kritiken mot Kommunstyrelsen gäller ALLA, från alla partier, som inte skött sina uppdrag, och jag har alldeles för mej att Bror-Tommy är en av dom, eller ????

Att det däremot är ovanligt att man i en Kommunstyrelse inte tar notis av vad revisorerna tycker som är satta till att granska finner jag mycket underligt. Så ALLA borde ta sitt ansvar här , och sluta skylla ifrån sej, för då ska ni inte ha platser i framtida styrelser heller om ni inte tänker sitta där för att göra ett bra jobb och om ni inte förstår styrelsers uppdrag !!!!

Glöm inte bort Kommunfullmäktige ikväll, så får vi se hur det går !

Kram

Studiebesök

Ett stilla regn faller över oss idag, och enligt mina beräkningar kommer detta leda till att de första kantarellerna är färdiga för plockning  söndagen den 12 Juni , 07.00 !!!! Vilken himmla tur att vi inte har spelning kvällen innan !!! ;)
De första kantarellerna räcker bara till en smörgås, och det oavsett hur mycket det är. En ren principsak !;)

Igår hade vi storfrämmande på jobbet. Studiebesök av klass 2, Gusums Skola.
De hade skrivit ner en massa frågor de ville  ha svar på, och jag var fullt koncentrerad när dessa skjutjärnsnjuourlnalister satte igång - Hur gammal är du ? Och riktigt chockade var de också när jag svarade. - Är du såååååååååå gammal, då är ju du jättegammal ju !!!! - Hur mycket tjänar du ?? - Finns det toalett ??? - Varför har du hål på byxorna ???

Roliga var dom , men jag blev helt utkonkurrerad sedan av Stefans rallybil, som de fick gå ner och titta på efteråt, och prova hjälm och intercom, och de kommer nog inte att komma ihåg någonting av kardborrebanden ;)Imogon är det loppis i Lill-Åby, Gusums Hembygdsförening. Det serveras kaffe och korv, vi får hoppas att vädret håller uppe, för vår Hembygdsgård är verkligen värd att besöka. Det är så mysigt där !!!

På söndag är det rally nere på Toverum, och det är ÖHS-rallyt som går av stapeln igen. Det är mycket roligare än vanligt rally tycker jag , när man kan följa tävlingen på nära håll. Stefan kör då med Meganen, med Anton som kartläsare, och jag undrar hur många 100 meter han kommer den här gången ;)

På lördag är ju också The Poodles i stan i Hageby, och det är ju lite frestande att åka dit också måste jag erkänna, och då är det inte för att de spelar så himla bra ;)

Ha en rikgtigt underbar helg alla där ute i cybervärlden !!!

Kram