Nybyggarna har vaknat !! ;-)

God morgon
 
Nu har det varti hektiskt ett tag. Mässa i Norge ...Trolltyg har öppnat igen och Gripband har överfullt med jobb . Skoj som tusan men svårt att hänga med . Tänk om man kunde öka timmarna på dygnet med ett par timmar så skulle det gå mycket bättre.
 
Som tur är så har inte politiken vaknat till än så det är inte så mycket där att hålla koll på ....jo föresten ....Nygbyggarna har ju vaknat till ...som alltid när det är val . För däremellan sover de en djup sömn i sossarnas vagga . Den här gången är de patetiska !
 
http://nt.se/bloggar/bertil-eklund-nb/ett-enigt-nybyggarparti-har-beslutat-att-paborja-arbetet-infor-valet-2018/?blog=10068779&entry=13864529
 
I sex år har detta parti suttit i majoritet! SEX ÅR !! Och infor varje val så kommer ett blogginlägg att NU MINSANN ska de börja driva sina hjärtefrågor.
 
Men på dessa 6 år så har de inte stått upp för någonting ....jo en sak ...de har invaderat Wif hockeys styrelse och sitter på nästan alla poster där ....den förening som mest av allt tar bidrag från kommunen . Är det rätt att ge ut med ena handen och ta emot med andra ?
 
Så sent som innan jul kom det en stark insändare i tidningen angående bråket på Vammarskolan att nu minsann så skulle de reda upp det här och huvuden skulle rulla ....ja eller hur att det blev så !!!
Den Nybyggare som satt som Vice ordförande i Skolan hoppade av istället och skrev tydligt ut att han inte ville sitta kvar för Nybyggarna gick i ledband av sossarna . Han förutspådde fler avhopp och det det gjorde jag också i sanningens namn ....men inte ...de vågade inte ...eller så står de bakom Nybyggarna i samtliga frågor. Och jag kan säga att där försvann min respekt ganska rejält för två personer .
 
Ja Nybyggarna var uppstickare från början med många jättebra ideer. Medborgakontoret ....ja inte så jättebra förslag och inte så angeläget först av allt heller . När vi har ett näringslivsklimat som är i botten så borde det vara det första man tog hand om och inte Medborgarkontor .
 
Men det är ofarligt för där kan inte Sossarna gå i taket .
 
På ett styrelsemöte för 4 år sedan skrevs det ner att nu minsann skulle Nybyggarna driva sina egna frågor och det skulle de ta upp på ett möte dagen efter och det protokollet har jag kvar.
 
Men så blev det inte för Sossarna talade om för Nybyggarna att på mötet dagen efter skulle Stefan bort från Nybyggarna och Nybyggarna ringde runt bland de sina ....alla utom Stefan och Lina .....och samtliga vände både sina egna beslut ryggen och inte ett ljud till dom så de visste ingenting när han kom till mötet . SÅ MESIGT att göra så mot en partikamrat !! Att man ens kan gå rakryggad efter ett sådant bakomryggenjobb är för mej obegripligt . Vuxna människor !!??
 
Men nu är det val och nu ska de minsann driva frågor igen ....ja jag tror nog att folk efter 6 år förstår att de enbart är ute efter de arvoderade platser de har , för på 6 år har de inte inte åstadkommit ett dugg .....inte gjort någon skillnad och inte drivit några av sina från början utstickande åsikter ....tvärtom . De har helt ändrat sina ståndpunkter och gjort tvärtemot vad de sa från början . De har helt och fullt suttit i Erlands knä som små trasdockor och inte vågat gjöra eller säga någonting .
 
Så jag är ledsen .....personerna i detta parti är så fruktansvärt konflikträdda och mesiga så jag tror inte på dom ett dugg . Och om ni vill bevisa motsatsen så ta tag i det som råder i skolan som ni lovade innan jul istället för att bluddra en massa oviktiga saker . Upp till handling !!!  Att skriva gång på gång under 6 års tid att man ska göra en massa saker utan att våga göra någonting är larvigt och inte trovärdigt .
 
Bara en sak till , Bertil säger i blogginlägget
"Vi hoppas att majoriteten stöttar oss att genomföra detta förslag,"
 
Vet inte hur jag ska säga det här Bertil så du förstår .....men ni ÄR majoriteten !!
 
Nu är det en ny fulltecknad vecka så det är bara att sätta igång . Besök från olika leverantörer denna vecka och en spanjor och en engelsman kommer på onsdag. En konkurrent på torsdag och så ska man hinna med både produktion här på Gripband och hinna stå i affären på Trolltyg också . Det går hårt nu !!
 
Önskar er en riktigt härlig vecka !!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Knutgubben utrotningshotad !

 
 
Oj !! Vad hände här ? Vilken aktivitet ni har haft i här i början av veckan. Förstår faktiskt varför , men har inte haft tid att vara här .
 
Knutgubbe ja ....Gusums nationaldag som är på väg att dö ut . 60 betalande är inte mycket att hänga i julgranen . Jämför det med de 400 som kom för några år sedan.
 
Nu är det ingen helt ny företeelse . För nästan 10 talet år sedan var det likadant och var på G att läggas ner. Vi räddade upp det den gången och det fick ett nytt uppsving.
 
Sedan blev det krux med alkoholtillståndet ....man blev (tvungen ? en sanning med modifikation) att underkasta sej förhållningar från ordningsmakten ....Länsstyrelsen beviljade en himla massa pengar för att lära Gusumsborna att dricka , och så gick det som det gick. Även om det gick att se en liten uppgång förra året ...drygt 120 ...så hade det i år halverats .
 
Låt mej säga först att det är bra att vi har poliser, vakter och ungdomsteam. Men som jag sagt tidigare ska de finnas men inte synas . Poliser ska komma om det behövs inte stå posterade som om de väntade bråk . Vakter ska givetvis finnas i lämplig mängd ......men framför allt ska det finnas en helhetssyn över hela kommunen och inte punktbevakas i Gusum . Hur många ungdomsteam, poliser och vakter var det juldagen i Valdemarsvik med kanske tre eller fyra gånger så många personer på festen? Eller Ringarumsdagen ....vart är alla då med 500 festande personer.
Som sagt ....likhet för alla är en bra riktpunkt . Folk tycker heller inte om när de försöker bli uppstyrda och ha översittare som försöker bestämma över sej . Knutgubbe har ett ganska löjligt syfte . Man går i husen ....får sprit och blir full ....men det är vansinnigt skoj !!
 
I år lade de dessutom festen en fredag ( brukligt lördag nu för tiden) och det gjorde säkert lite då några hade barn som skulle gå tidigare på kvällen också .
 
På facebook läste jag ( det läser man alltid) någon som skriver att man ska vara tacksam att det finns folk som arrangerar. Visst ska man vara tacksam ....det är mycket folk som lägger mycket tid på föreningslivet i vår kommun . Det är detta som gör kommunen levande ......MEN ....det ska vara tvärtom också . Föreningarna ska vara lika tacksamma att det finns folk som stödjer dom . Det är ( eller borde vara ) pengar som föreningarna behöver för att kunna bedriva sina hobbyverksamheter med . Och som alltid i Gusum ....mindre politik i föreningslivet så skulle Gusum bli en mycket trevligare plats att vara  på.
Poltiken och makten har förstört mycket i vårt samhälle . Juldagsdanser , gusum.info , byalag ....ja listan kan göras lång och ingen tjänar på det .
 
Örjan Carlsson eftersöker fler som jobbar och i just Folkets Hus så vet jag att flera velat vara med ....men de hade tydligen inte rätt röda färg ( detta gäller även mej själv som fick vara med ett tag och hjälpa till vid Bio och plocka flaskor på danser. Ett roligt jobb men när Stefan åkte ut från Nybyggarna så fick inte jag plocka flaskor mer .
Folkets Hus var en LO-borg förut och det var en sak .....men nu får Folkets Hus så mycket skattepengar så det vore kanske på sin plats att det blev opolitiskt . Och fick de mindre skattepengar kanske intresset att hålla igång danser och andra evenemang   intressantare ? Jag vet inte ....men att få folk tidigare på dansen som han vill är en utopi . Det är husvandringen som är det roliga ....Folkets Hus är bara en samlingsplats och man försöker vara där till tolv då avmaskeringen är . Förr när vi hade öppet hus så följde vi med Knutgubbarna dit och dansa sista timmen. .
 
Vi hoppas folk och arrangörer börjar tänka till och visa handlingskraft så vi får behålla vår roliga och unika tradition.
Hoppas också att dessa arrangörer börjar stå för den mångfald som de så gärna vill ha när de pratar offentligt  ....och att det inte är bara  helrött som passar . I föreningslivet hör inte partipolitik hemma utan intresse och två hjälpande händer .....och det finns många som kan och vill om de börjar bjuda in . Prova om ni törs !!
 
En facebookgrupp har startats och det är ju bra om man ska väcka liv i det igen.....MEN då gäller det att få med de som förut gick men som slutat . Det räcker inte att JA-sägarna går med och säger att allt är bra och folk ska vara tacksamma . Det generar tyvärr inte några pengar så evenemanget går ihop. Utan diskutera öppet vart problemet ligger , varför det blivit som det blivit och vad man kan göra åt det.  Facebook är en superbra diskussionsplats ....om man klarar av att höra åsikter . Jag hoppas de löser det !
 
Nu är det slut på min semester , fast jag har jobbat desto mer på Gripband istället . Men skönt har det varit iaf att ha kvällarna för sej själv för en gång skull . Lite sol uppe på badhuset , lite extra  promenader, lite mer Hilma och lyssna på ljudböcker för första gången . Avslappnande !!
 
Men nu är jag sugen att sätta igång . Mässa i Norge nästa vecka och man hoppas det ska ge mer uppslag och nya ideér . Nyheter börjar ramla in för vår -17 , och vår är roligare än höst .  Formexmässa i helgen som Lina får ta hand om och sedan i början av februari så är det Fashion week i Stockholm som vi ska åka på. Spännande !!
 
Mitt i alltihop är Svenska Rallyt och vi får besök från vår leverantör i Spanien så vi  har nog att göra .
 
Idag tänkte jag lägga på mej lite nya ögonfransar , och i helgen så blir det busfabriken ( kanske) eller korvgrillning för då får jag ha Hilma över natt . Vi ska bara mysa och leka och inget annat !!
 
Nu önskar jag er alla en superbra helg !!
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cizzie 8.0

God morgon
 
Förväntar mej en relativt lugn fredag och sedan en helt ledig helg som jag heller inte bokat in någon på . Sååå skönt !! Känner mej pånyttfödd på något sett , när jag går in i nya året.
 
Det var länge sedan jag hade sådan "lust"  till så mycket .
 
En vecka kvar sedan öppnar Trolltyg igen . Mässa i Stockholm i början av februari och sedan börjar våren att komma in . Och håll med om det , vårkläder är kuligare än höstkläder ? 
I slutet av Januari sticker Stefan iväg på mässa i Norge och det ska också bli intressant att se vad det ger. I övrigt så går Gripband som tåget nu och det ser förbaskat bra ut för 2017 .
 
Jag själv känner mej märkligt lugn och fokuserad . Ett lugn som jag inte haft på länge . Jag vet vad jag vill , vart jag ska och hur jag ska komma dit . Nyservad med nya reservdelar och mår bättre än på 15 år .
 
Nu börjar det så smått dra igång i kommunen igen och första KS har varit . En ny rektor presenterades . Lycka till säger jag . Det är ju bara en tillfällig rektor men man blir faktiskt lite full i skratt när man googlar hennes namn och det första som dyker upp är att hon fått lämna en tjänst efter lite tumult ....som sagt ....hon är bara tillfällig och jag hoppas att de tar rekryteringen på allvar när en ordinarie rektor ska utses . Vammarskolan har haft sitt mått fullt av bråk nu .
 
På tv rapporterar man att polisen klarar av färre brott nu än mot förra året . De sa exakt samma sak förra året så man undrar ju hur mycket det har minskat på 5 år ????
Jag blir så inåt skogen trött på medias och politikers sätt att trolla bort fakta ......för samtidigt så försöker de få oss att tro att det beror på att folk anmäler mer......men hallå ......det mest troliga är väl att brotten har ökat ? Sexuella traktasserier , våldtäkter , misshandel och gängrelaterade brott ....alltihopa har ökat lavinartat i samhället.  Och som vanligt .....vågar man inte prata om det så kan man inte få stopp på det heller . Vi skulle behöva en hel bunt modiga politiker i både rikspolitiken och kommunpolitiken som vågar öppna munnen och se verkligheten som den är .
 
I kväll är det iaf ingen poliskris i Gusum . Gusums Nationaldag , Knutgubbe går av stapeln och det är mer poliser, drogteam och alkoholhanterare än vad det är innevånare i Gusum . Men jag hoppas det blir en kul kväll för de som fortfarande går.
Vi har tillhört de hus som hållit öppet för knutgubbar tills för ett par år sedan och i år är det inte heller någon ide att gå till oss . Men jag hoppas att några går för denna unika tradition håller på att raseras och det vore för synd efter allt jobb att hålla det vid liv . Barnen och de vuxna är också tydligen på samma dag i år , det brukar det väl inte vara och vi får hoppas de vuxna börjar gå i husen sent så de inte möts när så mycket alkohol flödar.
 
 
 
Nu önskar jag alla en trevlig helg och hoppas på lite sol i helgen också så man kan få lite D Vitamin i kroppen.
 
Kram på er !!