Gnäll eller annan åsikt ?

Godmorgon på er !! 
 
Ny vecka och nya möjligheter som man brukar säga ....och visst är det lite som om man har en ny chans varje måndag ? 
Jag har haft något så ovanligt som en helt ledig helg . Gudars så skönt och välbehövligt !! Det har enbart blivit lite röjning hemma och så träna med Just 4 fun också . Vi spelar ju egentligen inte , men en gång om året så gör vi ett litet återfall och spelar på " De utvecklingsbaras" inbjudningsdans där det kommer folk från hela Östergötland . 
Men när bandet ligger nere resten av året så krävs det lite träning innan för att komma ihåg alla stämmor , ackord , brake och tonartshöjningar . Ca 100 talet låtar har vi och i örat har vi ett "klick" som bestämmer takten . Men frågan är ju ....börjar låten på 2 klick ???? Eller är det 4 eller 8 ??? Ja det är inte lätt att komma ihåg på alla dessa låtar , men så sakta börjar minnet komma tillbaka och det flyter lite bättre.
 
I brist på sysselsättning så har jag börjat i en kör i Söderköping också . Sjukt skoj !! Team Putte heter kören och leds av Ulrika Malmberg , en superduktig körledare och inspiratör . Att gå in i en ( för mej) grupp med okända människor var ju också en intressant upplevelse och jag kommer säkert skriva om det mer ;-) 
 
Nybyggarpartiet går i opposition . De vill inte vika från kravet på medborgarkontor och pengar till Ishallen och Grännäs . Och bara att säga det rakt ut är ju som att bevisa att man har hål i huvudet . 
 
Medborgarkontoret är en galet dyr historia för ingenting så det är ju jättebra att inte det blir av . Att tro att företagare har tid att gå ner där bevisar att de inte har en aning om att företagare jobbar på dagarna . Det kommer bli en klagomur för privatpersoner , och det kan väl iof vara bra men på tok för dyrt för vår kommun . Bara flytten beräknas till 2 mille , och sedan vad driften kostar vet väl ingen som vanligt .
 
De vill ha en "vitalare" kommun säger Bertil Eklund , och syftar på mer pengar till Isahallen och Grännäs . 
Så väl känner jag Bertil så jag vet att han struntar blankt i hur folket mår . Det handlar om egenintresse från början till slut . Flera av Nybyggarna har fotboll och hockey som sitt intresse så därför det osmakligt orättvisa fördelningen till WIF . Bertil har ekonomiska intressen av att WIF har t.ex sommaris då han vill hyra ut sitt Bed and Breakfasthotell , så det är enbart det han brinner för .
 
Hela Nybyggarpartiet sitter i WIFs styrelse i princip och bara det är mer än anmärkningsvärt . Och att EN förening tar det mesta pengarna är uruselt .
 
WIF är för det första inte en kommunal angelägenhet alls . Visst ska kommunen ge föreningsstöd men jämnt fördelat och bara om det finns gott om det . 
Hade de varit intresserade av att folk mår bra i kommunen skulle de kanske inte tagit bort de pengar som var budgeterade till badhuset och tagit dom till Grännäs istället när den kullen skulle köpas ut .
Det är långt fler som använder sej av badhuset än av Ishallen t.ex, men ändå satsas miljontals kronor på ishallen och inget i princip på badhuset . 
 
Så som det ser ut nu så verkar ju Alliansen gå ihop med SD . Jag har inte ett dugg emot det . SD har ju i princip inget att driva när det gäller migrationspolitik här i Valdemarsvik . Jag hoppas och tror att de tycker ungefär som alliansen när det gäller andra frågor och då kan det bli bra .
 
Sossarna och de andra småpartierna går i opposition och det tycker jag också är bra för de skötte den uppgiften bättre än vad alliansen gjort de sista åren när de sist var i opposition .
 
Nej det här kan bli intressant , och som jag sagt innan går vi mot mörkare tider så det blir inte allt igenom lätt heller . 
 
En sak kommer däremot bli riktigt intressant . De senaste åren har ALLA annorlunda åsiktier och ifrågasättanden slagits ner som GNÄLL för att få tyst på oliktänkare .
 
Kommer det bli så nu med ??? Eller kommer deras åsikter just vara en annan synvinkel ??? Jag hoppas att de tar sitt oppositionsuppdrag på allvar och kommer med en andra åsikt på våra skattepengar , det är det de ska göra .
 
Sedan undrar man ju hur vissa kommunala tjänstemän kommer agera som tidigare utnyttjat de faktum att de är både majoritet OCH politiker och som utnyttjat sin ställning för ren propaganda de senaste åren på de sociala medlen . Har man dom på fejjan så är det ju sjukt svårt och se om de skriver som tjänstemän , politiker eller som privatperson ibland . Jag hoppas de förpassas till källaren och jag hoppas också att vi får en policy i kommunen att vissa jävsituationer inte hör hemma i politiken i Valdemarvik .
 
Skriv upp den 8 November i planeringsboken !!! 
 
Då har vi en inspirationskväll på Trolltyg tillsammans med Söderköpings Bokhandel , Hårskaparna , Pias Hudvårdsatelje , World Class , Guldmakeritet och Franslina . 
En kväll fylld med tipps, trixs och ideer och inte minst modevisning . Kom och fråga experterna när det gäller hud,fransar ,  hår, rynkreducering  eller träning , eller ta del av erbjudanden eller få  julklappstipps . 
Det kommer bli jättekul !! Så hjärtiligt välkomna !! 


Nu kör vi igång dagen va ?? 

Kram och ha en bra dag 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :