Ni har väl ställt om klockan ???

En riktig skitvecka resulterade i en riktigt underbar helg. Nej bantningen gick åt fanders igen , minimalt ner , men det blev inte tid för varken riktigt med motion, eller planering av kosten , så det blev snabbmat hela veckan , och bara stoppa i sej när man blev hungrig. Inte bra , alls !!!

Hur gick det för er andra , ni har säkert bättre koll på er ?? ;)


Nu vet jag redan på förhand att de närmaste två veckorna kommer att bli köriga, så jag vet i tusan hur jag ska klara det här ???

I Lördags var vi "hemma" i Skärkind och spelade. Det är 4 gången nu , och det känns nästan som en hemmaspelning. Samma trevliga sorts folk som hemma, blandad publik, skratt och kramar. We like it !!!


Och såna här kvällar när det är konstant smällfullt på dansgolvet hela tiden och man har totalkontakt med publiken, då är det lätt att finnas till !!! Roligare kvällar får man leta efter

Söndagen blev inte sämre. Lina fick fria händer att handla i Ullared på lördagen, så hon kom hem med ett helt nytt koncept till köket. Så det blev nya gardiner, dukar , blomkrukor, ljus, lampor, lyktor.
Och så får man själv, bara fixa till lull-lullet. Är det skoj eller är det skoj ???

Så söndagskvällen avslutades med plankstek med ungarna hemma i det "nya" köket.  Myskväll!!♥

Hemma i Gusum var det GIF-fest , och efter vad jag hörde , så var det bra med folk. Det är en gamal tradiotion som de senaste åren har tagits upp igen . Och efter vad jag hört så kommer det mer folk för varje gång.
En riktigt trevlig tradition och en fin avslutning på året .


I kväll är det KF i Valdemarsvik , tror jag . Jag tror inte jag hinner med det , och jag har inte riktigt koll på vad som är på agendan.

Har jag förstått saken rätt så är det också på G att bildas en ekonomisk förening för Handelsplats Valdemarsvik.
Det är rätt tänkt, vi är i stort behov av en starkare handel på hemmaplan.
Jag vet också att det marknadsförs, som att det gäller HELA kommunen, men handlarna runtikring har fortfarande inte glömt att kick-offen blev en Centrumdag på Storgatan, som dessutom kolliderade med Gusumdagarna, och dessutom brydde sej de ledande innom gruppen ett smack om det , eller såg något fel i det , så till en början bör nog begreppen redas ut på vad HELA kommunen betyder, och när och när inte , ta hänsyn till varandra.
När ska stärka varandra med kringarrangemang, när ska vi inte göra det ?

En samordnare borde ligga i den gruppen också, som har koll på vad som händer i kommunen,  men då måste han/hon också begripa när det kan bli synergieffekter och när det inte blir det.
Vem kan det ?

Jaha , då var det bara att sätta igång med jobbet då , Ooooo, så motiverad jag känner mej .........NOT !!!!!

Ni har väl ställt om klockan ????


KramGrattis !!!

Godmorgon !!!

Äntligen fredag, och jag tror att någon har sett till att denna vecka fått några fler timmar än vanligt , för den har varit såååå seg. Men lyssnar man runt så säger alla samma sak, ungarna har tufft med prov och tentor, alla är förkylda, det är grått, trist och alla är hängiga, och Sverige går ....fast de säger annat , för högtryck.

Kan bara konstatera att det blir en bra månad igen för företaget och mina kunder säger samma sak. Skönt.

Grattis Nr 1 Vill jag säga till min egen lilla tös, Lina , som igår fick fast anställning på kommunen som assistent. Så skönt!!! Ovisshet är det värsta hon vet , och nu kan hon äntligen planera sitt liv.
Jag tänker ofta på de kompisar jag har som år efter år går på olika vikariat, aldrig vet när de kan ta semester, och aldrig , fast de har barn , hus och hund, vet om det finns pengar nästa år.
Ett vanskligt sätt att starta upp en familj på , och en kompis flyttade efter en massa år på vikariejobb, ifrån våran kommun och fick anställning med en gång , i en annan kommun. Så synd , för det är ju det vi inte vill.

Nu har jag hört att det precis har ändrats , och då blir jag glad. Det är ju faktiskt respektlöst att som arbetsgivare , inte ge arbetare trygghet.


Grattis Nr2 Blir givetvis till Folkets Hus i Gusum , som återigen ger kommunen positiv uppmärksamhet genom att få Folkbildningsinstitutets stipendium , till årets folkbildare.Riktigt ärofyllt att få en sådan utmärkelse, för man konkurrerar med städernas utbud, allt på ideell basis .

Och återigen undrar jag , finns det något i kommunen som ger mer PR för kommunen en Gusums Folkets Hus ???

Skulle väl inte tro det !!!


Helena von Schantz har bloggat, och säger att det inte pratas ibland de borgliga partierna.
Denna utfrysning eller vad det ska föreställa är väl för sorglig. Det är väl bara att bita i det sura äpplet och ta nya tag. Vi behöver en opposition, och vi behöver en STARK opposition.

Lasse Beckman försäkrar också genom sitt blogginlägg att de kommer ta till vara bra ideer från opposition, och det har väl inte riktigt varit så tidigare, så passa på för tjyven.

Vi har fått nog av djävelskap nu , så nu måste vi jobba för ett bättre klimat i kommunen, och det gäller även oppositionspartierna, så ta er samman nu.
För ett litet rykte har nått mina öron, och jag hoppas VERKLIGEN inte att det stämmer!!!!!!

Nu om några timmar tar jag helg, och det blir att spela i Skärkind i helgen. Ber till högre makter att vi orkar hålla oss upprätta på scen och att rösten håller.

Men gör det bara det , så lovar jag att det blir färgsprakande på scen imorgon och att det kommer att bli HOT, HOT, HOT !!!!!! ;)


Kram till alla och ha en riktigt fin helg


Statestikhöjare ?

Usch vilken vecka detta har varit , sliten verkligen !! Allt känns bara grått och trist , Stefan ligger sjuk, ligger och ligger försesten, han har inte fått ligga än , men borde göra det , och jag känner att jag är på gång också.

Huvudet går på högvarv och jag vaknar med ett ryck vid 3 tiden varje morgon, och det är omöjligt att slappna av.
Vi får se om det blir någon kör ikväll, just nu tror jag inte jag hinner med det, eller rättare sagt orkar.

Marknad i Viken i går , och inte ens det hann jag med, frågan är om det inte är första gången på 40 år ;) Nej någon mer gång har det hänt, men lite tomt känns det , man SKA bara gå det där varvet och köpa kokosbollar och säga att allt är precis som vanligt . Men visst är det något visst med traditioner ??

Bra koncept , ska göras till traditioner, som är lagom igenkännade men ändå andas något nytt. Det är väl lite så att Valdemarsiksmarknaden i Maj, eller vad den heter, tyvärr inte förnyade sej i den takt den skulle, eller inte alls, så den har runnit ut i sanden.

Gusumdagarna gick också den vägen , men de senaste 3 åren har den byggts upp igen så att den drar folk, just pga förnyelse.

Liona skriver om Rådslaget som nu bytt namn till Inspirationskväll. Kan bara hålla med henne fullkomligt, i det hon skriver.
Jag har varit på samtliga Rådslag, och i början var det dialog. Men det rann ut i sanden. Påpekade detta massor av gånger, påpekade också vikten av att ha ämnen som tilltalar både män och kvinnor , för det var mycket mer kvinnor de första åren, men det var det ingen som lyssnade på , som vanligt.
Ett år har det varit bra när det gäller det , men annars inte , och det visar sej ju i också att kvinnorna sviker att det inte är intressant.
Och sedan frågar de sej varför inte kvinnor är intresserade ?? !!

Nej jag tror faktiskt jag sviker i år , det blev inte som det var tänkt , och jag tror inte jag har lust att hålla uppe statestiken i år , utan låta den vara så dålig som den ska vara.

Om ingen kan motivera mej att gå så klart ...............;)

Kram och ha en bra dag