Plus eller minus ?

God morgon
 
Oj vad ni har varit inne igår för att se om jag skrev....ledsen för det :(
Tyvärr blev jag lite handikappad då ett revben vridit sej ur sitt fäste och jag fick åka till farbror doktorn. Det gör helvetes ont , men nu har jag fått lite medikamenter så jag förhoppningsvis kan jobba utan att bli kallsvettig av verken. Skitrygg !!
Att jag sedan inte visste vad jag gjort, ledde till att han tog fler prov på bl.a propp i lungan som jag får svar på om några dagar. Det blir väl inte så mycket bloggande denna vecka för allt tar sådan förbaskad tid som jag ska göra så tiden räcker väl inte till .
Sedan blir jag också så irriterad så jag är så otrevlig så då är det inte värt att skriva ! ;-)
 
Jag undrar vad som är sant när det gäller ekonomin i kommunen.
 
Efter att det avslöjats att ekonomin var i botten innan sommaren . I stället för 6 mille plus , så var det 9 mille minus ....detta plus AFA miljoner, så säger både Lasse och Erland att det är den bästa tiden någonsin.
Nu räknade de på tre år , och så gör man ju inte.
De vill inte göra några akuta besparingar utan långsiktiga.
 
Det akuta läget beror på placeringar i kommunen säger de också .
 
Efter yterliggare tre månader så ligger summan på - 10 miljoner .
 
Nybyggarna säger i tidningen att budgeten ÄR i balans ....vi behöver bara blir fler .
 
Erland säger i en tråd på facebook att det hela beror på ett räknefel och att budgeten kommer att visa ett noll-resultat .
 
I tidningen står det att det verkligen är ett stort minus .
 
Frågan är vad de kommer att göra för att få den i balans .....jag är ganska orolig kan jag säga att de kommer att tömma kommunen på pengar.
 
 
Nu ska jag försöka jobba på utan att få idiotanfall för att det går så långsamt ....jag är inte skapt för att vara handikappad :(
 
Kram
 
 
 

Hej o hå vad det går !!

God morgon
 
.
 
Kör XLigår  ikväll och vi har börjat med lite nya låtar för att uppdatera oss . Det känns alltid lite hackigt först innan man känner igen dom och man undrar hur i hela friden man ska komma ihåg de olika stämmorna .
Men efter ett par gånger så känner man igen dom och det börjar flyta på . Det har börjat lite nytt folk också . Jätteskoj och en började visst för vi verkade ha så roligt när vi sjöng Nationaldagen. Det är väl ett gott betyg om något . Då syns det vad den här kören har för syfte !! :)
 
Helgen bli full också . Först in på rally i Norrköping (tror jag ) där Anton och Stefan kör efter ett väldigt långt uppehåll . Hem och svida om och in på Kulturnatten, där allas vår Titanix-Kixa kör med sitt andra band Plusgrader vid Knäppingsborg . De släpper också skiva inom kort...och jag lovar att den är kanonbra!
De spelade på stora scenen på Karnebåten för 2 år sedan och jag har nog aldrig hört så bra ljud någon gång .
 
Titanix släpper också skiva i Oktober ....det är mycket nu !!
 
 
Kriget om soporna i Viken går vidare och de tar strid mot Kommunen.
Jag förstår att de är sura , de betalar för tjänsten att få det hämtat vid tomt tycker de .
Men i det här fallet är det Arbetsmiljöverket som säger nej , och som infört nya regler . Och dom är det inte lätt att ändra på och livsfarligt att bryta emot. Så enda chansen är att det är två sopgubbar som åker ...eller att man tar en speciell bil som får backa ....men det är kanske en lite för dyr lösning för 200 meter.
Sedan kan man tycka vad man vill om Arbetsmiljöverkets regler ....de går ganska många gånger till överdrift.
 
Öborna i Gryt däremot ...de betalar samma taxa som oss , men får ta med sej soporna till land själva . De bord få reducerad faktura tycker jag .
 
Nu kör vi på i 100 tycker jag ...det är lite mer än överfullt på jobbet och en härlig helg har jag i sikte !!
 
Kram på er !!
 
 
 
 
 

Inspirationskväll 12 November

God morgon
 
På jobbet och med en jätteorder som ska betas av och levereras så fort som möjligt. Kul , men en väldigt arbetskrävande order så det gäller att kämpa på och många timmar blir det.
 
Igår var det Hilma-Tisdag och jag fick jollra runt med henne hela kvällen. En liten tjej som inte alls tycker om att sova , men är så god och glad hela kvällen så det tycker ju jag bara är roligt

Ljuvlig är hon <3
 
När hon väl somnade till i 10 minuter så skulle nästa bebis ha sin tid . Tindra ....en ca 40 kilos Riesenschnauzer som är mormors favorit. Grejen med henne är att hon är så fruktansvärt klumpig, inte alls förstår att hon är stor och dessutom just nu är nyopererad och inte förstår att hon har en gigantiskt stor plasttratt på sej .
Så i samma sekund jag satta mej i soffan så var det hennes tid och hon hoppade upp i knät och tryckte plasttatten över ansiktet med 40 kilo tryck på . Där satt jag och såg ut som en tillplattad boxare bakom en plastskärm och kunde knappt komma dän ;-) Gosigt var ordet !!!
 
 
Inspirationskväll är satt till 12 November . Varför ? Varför ta den veckan som Elmia Subcontractor är (underleverantörsmässan ) då vill vi väl att våra företagare är på mässan och minglar , ställer ut , eller letar samarbetspartner ?? Där borde dessutom även kommunen vara!
Hade jättegärna velat gå på inspirationskvällen då Jörgen Oom , en av Sveriges bästa föredragshållare är.
 
Han är precis rätt i jantelagens Varldemarsvik !!
 
Han pratar om att våga vara bäst och våga sticka ut ...och är det något man inte får i Valdemarsvik så är det just det ! Sedan är det ju inte någon som erkänner det så klart utan ALLA är FÖR framgång....men är det så egentligen ? Nej så är det inte tyvärr....man måste tillhöra "skaran" för att få klapp på ryggen.
Ett företag kan uppmärksammas i början .....men med framgångarna blir det tyst igen ....först när man är jättestor och inte kan förnekas längre så får man höras igen.
 
Grejen är att det är just den tuffa vägen emellan nystart och säker etablering som är tuff ...där man behöver hjälp och ett påhejande och kanske råd också eller bollplank . Men där har man ingen att vända sej till tyvärr :(
 
Intressant att kolla på kryssningarna i valet för vår kommun.
 
Anna Nilsson klart mest i Moderaterna , men Stefan blev folkvald ( över 50 röster ) och har därmed kryssat sej förbi Hasse Gava .
 
Erland är helt överlägsen i Socialdemokraterna ....Helen två och Lasse först på 3e plats .
Vem får vi som leder ?
 
Tord Andersson , Bertil Eklund och Fredrik Törnborg i NB har väldigt mycket personröster ...speciellt när man ser att de bara fått 3 mandat. En liten personvalsstrid dem emellan ser det ut som ?
Torda ( som också står som nr 1 på deras lista ) tog hem vinsten ...hur gör dom där .
 
Den stora vinnaren är iaf Jenny Ek som kryssade sej förbi alla på listan och även både sin mor och Anders Carlsson. Och hon ska också ha all eloge , för hon har verkligen varit duktig under valrörelsen. Den starkast lysande stjärnan ibland politikerna !! Jag är imponerad !! :)
 
Roligt tycker jag iaf det är att sossarna spridit ut att Stefan är en belastning för Moderaterna under hela valrörelsen. Moderaterna tog ett mandat , ökade i Gusum ....minskade i Ringarum ( det var väl Hasses röster) och Nybyggarna minskade 3 mandat . Nej jag tror inte han var en belastning , tvärtom och det känns både roligt och skönt !!
 
Nu tar vi och jobbar lite
 
Kram