Ingen kom !

En härlig helg i Söderköping , med riddare på gatorna , gycklare och musik på torget . Synd bara att regnet vräkte ner hela fredagen . Men lördagen och söndagen var jättefina så det blev fullt med folk på gator och torg . Säderköpingborna är så härliga när de går " all in" på detta och klär ut både sej själva , sina barn och gamla farmor . Älskar det !! 
 
I och med denna helg så stängs mycket uppe vid kanalen som drar mycket folk så nu får vi sätta fart på staden själva . Och det gör vi !! Våra Villervalla barnkläder blev riktigt bra och en helt ny grupp av kunder har vi fått in i affären . Så skoj !! 

Nybyggarna gjorde en egen valdebatt med sej själva och öppnade dörrarna för allmänheten och företag . Ingen kom !!! Det är ju inte så lustigt med tanke på att de helt enkelt inte är trovärdiga på något sätt . 
 
1 De är för det första så långt ifrån sitt ursprungliga valmanifest och sina åsikter som de kan komma . 
 
2 De har suttit tysta bakom Erland i 7 år utan att protestera mot något .
 
3 De säger att de är öppna för att vara med både sossar eller allians , men det är ju i princip omöjligt när de röstat rakt i motsatthet till Alliansen i alla frågor ....skulle de byta åsikt framöver isf ??? 
 
Ni kan själva gå in och se vad Nybyggarna tycker på http://www.nybyggarpartiet.se/politik/ och man kan ju inte klaga så mycket på vad de skriver , men snarare skratta åt att de haft 7 år på sej att försökt att göra något . 
 
Ta skolan .....vid bråket när de sparkade Mats hade Nybyggarna en betydande roll som vice ordförande i skolutskottet . De ville gå till botten med detta bråk skrev de i en stor debattartikel . Jo eller hur....vad som istället hände var att deras ordförande slutade ....de sa absolut inget mer utan tystades som vanligt , de avsade sej platsen som vice ordförande och gav bort den platsen till Vänstern och slutade att gå på utskottets möten fast de hade en "vanlig" utskottsplats . Och gissar jag rätt så fick sossarna betala detta med lite is på sommaren till Nybbyggarna för deras tystnad . Hur som hellst så är det patetiskt !! 
 
Inget parti har genom alla tider haft så mycket korruption och dubbla stolar som Nybyggarpartiet . Att kommunens tjänstemän samtidigt sitter med i ett parti och bestämmer är ju helt befängt egentligen . Det finns även exempel i andra partier , men det är absolut inte lämpligt ! Nybyggarna har dessutom lagt under sej WIF , Företagarna och Radio Wix och sitter i deras styrelser eller vid sidan om och bestämmer . WIF sitter de med andra ord och ger pengar med ena handen och tar emot med den andra . WIF är dessutom den förening som erhållit mest pengar i kommunen utan tvekan och kostar Kommunen massor med pengar . 
Och eftersom det inte förs några som hellst diskustioner med företag utan det bara är rent larv de håller på med som inte ger några resultat så är också sist i Företagsrankingen . Och där kommer vi att stanna tills någon river upp det som görs nu och tar bort de personer som tillhör "innegänget" och som lägger locket på för de riktiga företagsfrågorna istället för att öppnar upp så att företagen släpps in . 
 
Att de sedan bestämmer över Företagarna och Radio Wix gör att de tystat hela Kommunen så att inget diskuteras längre . Föreagarna var just företagens inkörsport till Kommunhuset och där händer inget längre mer än fester för de närmast sörjande . Och i Radio Wix sitter bara Nybyggarvänliga personer så man kan säkerställa att inget kritiskt kommer den vägen heller . 
 
Och så förstår dom inte att ingen kommer !! 
 
Imorgon kommer en ny chans ...alla ni som går !! Fråga dom ifall det är rätt att sitta på flera stolar . Ni kan också fråga dom om varför de gjorde som de gjorde i skolfrågan och varför Jögga Malmström slutatde ? 
 
Nu kör vi vidare med lite borrar och sedan en dag på Trolltyg !! 

Kram 

Kommentarer :

#1: Benita

Snälla Cizzie! Kan inte du bli politiker? Jag kommer garanterat rösta på dig och jag vet att vi blir många fler :-)

Svar: Du och jag får väl "kapa" ett parti och lägga beslag på ;-) Allvarligt skulle det vara roligt , men svårt att både välja vilket och komma upp sej på listan då det är många som vill ha "förmånerna" ….men tanken finns om tid skulle finnas . Än hellre skulle jag vilja vara högst upp i Företagarna och sätta fart på det ! :) Det skulle vara en utmaning och riktigt kul !!
Cizzie Kemle

skriven
#2: Benita

Funderar ibland.. UG?

skriven
#3: Benita

Du behövs verkligen, synd att tiden inte finns. Det är svårt att få någon att engagera sig i Företagarna. Jörgen har suttit i styrelsen i flera år och i valberedningen (för några år sedan), då hade de jättesvårt att rekrytera. Ingen ville ställa upp. Så det är väl så, att de får dem de får, och då blir det som det blir tyvärr. Betr. vänskapskorruptionen så funderar jag ibland om småpåvarna skulle klara en granskning av UG eller Kalla fakta?? speciellt med tanke på LOU och alla stolar de sitter på. Hoppas innerligt och av hela mitt hjärta på en förändring på söndag!

Svar: Nej, jag har pratat med många politiker från många kommuner och de bara baxnar när de hör hur det går till hos oss. Kommer ihåg när Jörgen satt där , men då hände det samtidigt lite i Företagarna . Nu säger John rakt ut att de inte vill bråka med kommunen för de har så bra relationen , därför inte gör något negativt . Men å andra sidan är ju han styrande i NB också så det är ju inte så konstigt .
Vi får hoppas att det rör om på söndag ….annars får du och jag bilda parti och klå dom nästa val ! ;-.)

Cizzie Kemle

skriven
#4: Benita

Vi gört :-) Ha en härlig dag1

Svar: Detsamma till dej !! :)
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :