Sista semesterveckan

God morgon
 
Då har vi en ny vecka här igen , och det är väl kanske sista semesterveckan så där officiellt ?
 
Så här lugnt som det varit denna semester har det nog inte varit på länge och det är riktigt skönt .
Jo visst jobbar jag lite nästan varje dag , både på gripband och Trolltyg , men det har varit bra jobb som inte varit så krävande.
 
Värsta regnvädret drog in över helgen och jag lider så med både Grännäs och Baljadagen som hade sina fester. Inte mycket folk i Grännäs och hur det var i Ringarum vet jag inte riktigt , men nog var antalet lågt om jag får gissa. Man har ju inte så mycket lust att parta när regnet öser ner.
Jag sjöng vid 12 tiden och sedan började eländet. Så mycket tid , ork och kraft som de lägger ner för att arrangera sådana här saker och så har de värsta oturen :(
 
Erland bloggar :http://nt.se/bloggar/erland-olauson-s/var-fantastiska-kommun/?blog=7498341&entry=11334545
 
Och nu gör han det igen , vänder och vrider på saker för att få oss att tro att allt blivit så mycket bättre under senaste tiden . Indirekt så vill han få oss att tro att det beror på de styrande nu ...och ta åt sej äran åt vad som sker . Jag tycker inte om det ! Att saker händer hela tiden i en kommun är ju inte något nytt under solen ?
Men det är inte fler aktiva som ordnar idag ...snarare färre . Det är tungt att dra ett evenemang idag pga att det är så få som jobbar . Tror de tänker både en och två gånger innan de bestämmer sej för att göra om det ett år till.
Möjligtvis är just Nissecuppen den mest krävande men också den som har mest uppslutning då även politikerna vill göra dagsverke.
 
Att vägar och annat ska underhållas hör ju också till kommunens jobb och att ständigt se efter kommunens ägor .
Viken har blivit otroligt fint , men det är ju Länsstyrelsen och projektets förtjänst som sattes igång innan Erlands tid . Även Gusum kommer att blir fint efter saneringen men samma där ...projekt !
Frågan är väl om dessa försköningar var värda 400 miljoner av våra skattepengar ??? Har vi fått en renare kommun när ena skithögen ligger på Grännäs och den andra skithögen har vi lagt på Toverum ....på någon annans mark (som inte vill ha det ) som tack för att kommunen fick låna deras mark till soptipp under många år .
 
 
Vi har ökat i befolkning ....ja det är ju så att det beror helt på våra nyanlända . Är det bra ? Det beror ju helt på om de är kostnad eller bidrar till skattekronor . Att en kommun vill öka i befolkning handlar ju helt om att man vill ha mer intäkter inte att vi vill bli mer folk .
 
Det görs mycket för våra nyanlända ...ja det görs det och jag tycker det är superbra. Detta är ju dock ett bevis på inte kommunens misslyckande, utan landets misslyckande till att ta till sej den stora och infekterade frågan om nyanlända .
Erland har iaf ändrat sej lite i sin inställning och det tycker jag är bra . För några år sedan så var det absolut inga problem eller medförde några problem med invandringen ....och antalet spelade absolut ingen roll . Så säger han inte nu precis .
Det nu inte partierna som styr och kommunerna som tar emot tar ansvar för ....dvs integration ...får nu frivilliga ta tag i och göra något åt  . Eloge till dom !!
 
Mer positivitet säger Erland , men det tror jag inte ett dugg på . Det är nog ris och ros som det alltid varit och ska vara . Det är fortfarande krisläge för ekonomin , det är massflykt bland tjänstemännen i kommunen , det är en näringslivsranking i botten. . Vi gör stora satsningar som kommer kräva mycket underhåll och driftskostnader i framtiden så koll på läget har de definitivt inte .   Vi har en jättefin och jättelång vision ....men ingen jobbar för att vi ska nå den trots att det gått 2 år .
Men det är också negativt att vi har en opposition som inte hörs
 
Alla företag vill satsa i nybyggnationer i Valdemarsvik säger han ....är det någon mer än ICA ???
Och i ICAs fall så är de flesta av innevånarna  samt övriga affärer emot . Är det så bra då ?
Annars har det väl investerats av olika företagare ganska ofta i alla tider ? Har de fått en klapp på axeln eller lyfts ? Nej tyvärr !!
 
Men samtidigt så håller jag med honom i det viktigaste ! Vi bor i en fantastisk kommun och det märks framför allt nu på sommaren då allt blommar upp och det ska vi stötta genom att komma så mycket vi kan på det som ordnas !
 
Nu önskar jag er en härlig vecka och lite sol på näsan !
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 

Baljadagen

Godmorgon !
 
Just idag är jag stark ...just idag mår jag bra , jag förs framåt av kraftiga vindar !
 
Kentas gamla text stämmer rätt bra för tillfället ! :)
 
Det är faktiskt skapligt lugnt och jag hinner med både det ena och andra. En liten roadtripp till Ullared blev det i måndags . Jag är helt tagen i deras sätt att sköta så mycket människor . Allt för kunden , verkligen !!
 
Det finns relaxavdelningar , frissor , hunddagis , lekavdelningar mm mm mm allt för att kunden ska vara glad och nöjd . Allt är tydligt markerat inne i varuhuset och personalen är fantastisk. Man  ser tydligt hur de tänker och varför och det är som en skola för en annan som just börjat i handelsbranschen .
 
Annars har jag varvart lite jobb här och där med skogspromenader, fast bara småsvängar ....med pyssel hemma och rensa upp lite där . Skönt att få göra lite annat !
 
Tack polisväsendet att ni snabbt tog upp Melkes anmälan från Valdemarsviks Kommun, då han glömt att söka om sitt alkoholtillstånd då han ändrade sitt namn. En väldigt ologisk lag oavsett då kursen som man får alkoholtillståndet på går på person och inte på företag. Samma person är kvar innnan som efter man bytt ut två bokstäver i företagsnamnet . En helt administrativ avgift som enbart har till syfte att ge mer pengar till kommunen.
Det hindrade dock inte vår alkoholhanterare utan han tog till stora trumman och polisanmälde utan prut !!
 
Alkoholhanteraren och hans kombatanter tycker att Melkes borde veta detta ....jag tycker att alkoholhanteraren borde veta att polisväsendet ser detta som ringa brott som inte ens tas upp . Alltså borde det inte ha polisanmälts !!
 
Vad har vi uppnått med detta ???
 
Ett företag har fått hela sin sommarförsäljning förstörd . Den som ska livnära dom en lång vinter så de kan hålla sin service .
Maktmissbruk är ett starkt ord , men just alkoholhanteringen i denna kommun är under all kritik . Man ska vara behjälplig och man ska se till att det ska gå rätt till . Men man ska INTE vara överförmyndare och missbruka sin makt bara för att man kan !!
 
Vill man få till något som helst positivt av detta ...så gå för farao ut i tidningen och säg att ni tog till för mycket ! Se till att snabbehandla hans ansökan och se över er inställning till alkoholhanteringen i Kommunen !
 
Positiva Valdemarsvik , positiva Valdemarsvik , positiva Valdemarsvik ! Alla har fått order om att kabla ut det budskapet och alla i en sfär gör det ! Det är precis lika smart som att säga att en film ÄR BRA !! Allt sitter hos den som ser den. Det som är positivt och det är mycket kommer också visa sej vara positivt .
Vad vi däremot bör göra alla som bor i kommunen ...det är att ha våra egna små smultronställen som vi kan berätta för vänner , tursiter eller vem som nu vill veta . Men bestäm aldrig ordet som ni vill folk ska tycka ....det har aldrig fungerat . Det får bara  ett löjets skimmer över sej och folk ser igenom det med en gång .
 
Baljadagen på lördag ! Jag har fått äran att sjunga ett par låtar och det gör jag i musikkrysset kl 12på lördag .
Det ska bli skoj , Baljadagen är en rolig tillställning med mycket folk ! Välkomna då !!
 
Nu ska jag jobba lite och kanske hinner jag pyssla lite också innan det blir Trolltyg en sväng !
 
Kram och ha en fin dag !
 

Det är nu det händer !

God morgon
 
Lite uppdateringar på vad jag gjort den senaste tiden .
 
Jag försöker må så bra jag kan !!!
 
Det betyder att jag varit mycket i skogen . Korta svängar för i år är det verkligen tungt att gå . Jag flåsar som en bäng. Men det ger mej så mycket , och då inte bara väldigt mycket svamp . För än så länge är det ett otroligt svampår av värmen och regnet . Perfekt !!
 

Skogspromenader är det absolut bästa sättet att finna lugnet inom sej !!
 
I lördags spelade vi på kommunens vackraste dansbana !! Hembygdsberget i Ringarum !
Det blev en supermysig kväll/natt och vi hade ett gäng proffsdansare som kom också och dansade . Förhoppningsvis kan det bli ett samarbete oss emellan i framtiden !
 
 
I måndags så hade Titanix premiär på Allsången i Valdemarsviks centrum , så jag stressade från avslutningspasset på Trolltyg och ner så klart !!
 
Det var riktigt bra !! Lätt och skoj ! Ett nytt giv för Valdemarsvik! Alexandra Jardvall var det mest imponerande inslaget , jag har inte hört henne förut . Vilken röst !!
 
Micke Syd och Tommy Ekman var väl mer roliga än så där jättebra , men deras respektive band har nog producerat de mest ihågkommna låtarna genom tiderna ! Roligt att se dom!!
 
Maria var superproffsig som alltid !! Jag är stolt över henne !!
 
 
 Igår så fyllde min älskade Hilma 1 år . Tänk så fort tiden går ! Det absolut bästa som hänt det här året !
Mina stunder med den här lilla tjejen kan inte ersättas av någonting.
Och att jag redan fått en egen plats hos henne också märks när hon ...oavsett vem hon är hos ...direkt sträcker fram armarna och vill komma till mej när hon ser mej <3 Kärlek !!
 

Lite om vad jag gör nu .
 
Borde kanske tycka till om ställplatser ....men nääeee orkar inte !!
 
Det kommande halvåret kommer att bli mitt eget i första hand. Jag har några viktiga saker jag måste ta tag i och det kommer jag också att göra .
 
Men  en sak reagerar jag på och det är att det finns 2 kriterier för att få finnas som person eller företagare i denna kommun . Man är antingen ung och söt eller så är man i innegänget !!
 
Snälla ni makthavare eller ni som har förmånen att leverera ut budskap  ....se dom företagare eller de personer som år efter år bidrar till denna kommun ....genom arbete eller skattepengar !
Det finns så enormt mycket folk som kämpar i kommunen utan att få synas ...som ni helt enkelt inte bryr er om för att de inte är tillräckligt "inne" .
Vi har ett gubbsjukt samhälle ....ändra på det !!
 
Nu blir det jobb idag och imorgon ledigt .
Hoppas ni alla har fina dagar
 
Kram