Dagens Sverige

Skäggetorp då : En idyllisk liten förort till Linköping . Svärfar flyttade dit och det var ett lugnt litet område perfekt att vara pensionär i .
 
Skäggetorp nu : För två veckor sedan slagsmål mellan två etniska grupper . Vid en busskur misshandlar 2 killar en kvinnlig vakt . Öppen knarkhandel , bilbränder . Förra veckan en stor grupp ( 20 personer ) omringar en vakt och det blir fullt slagsmål . Det slutar med att 13 vakter kom på överfallslarmet och 4 poliser . Igår , en knarkpåverkad fullkomligt galen kille i full psykos går bärsärkagång i köpcentrumet . 1 vakt och ytterligare 3 personer har svårigheter att hålla honom. Vakten får sparkar och slag och få uppsöka sjukhus . Polis har svårigheter att få honom med sej . 
 
Så här ser verkligheten ut för alla som säger att Sverige inte är förändrat . 
 
Ja jag vet , det finns två åsikter som man får ha .2 Mindre eller ingen invandring alls ! 2 Oh så bra det är med ALL invandring , mer öppna gränser och ni andra som tycker annorlunda är rasister och rädda ! 
 
Men vet ni ? Ni är idioter båda dessa ytterligheter ! Det finns en medelväg ! Vi kan inte stoppa och ska inte stoppa invandringen . Vi kärar ner oss över gränserna och flyttar till eller tar hit vår nya respektive . Vi jobbar över gränserna och ska fortsätta göra det . Vi adopterar ett älskat barn vi vill ha över gränserna och det måste vi väl få göra . Vi ska ta in flyktingar i nöd också utan att tveka ......MEN vi måste prata om de problem som finns , och vi måste diskutera konsekvenser INNAN de uppstår och vi måste ha en lösning på det . Och har vi inte det så kan vi inte ta in mer än vi klarar av att hantera . 
 
Giftemål , adoption eller jobb ....där är risken i princip noll att man hamnar i trubbel , eller rättare sagt inte större procentuell risk än vad infödda svenskar har,  De integreras automatiskt och har sitt skyddsnät . 
 
Men att ta in tusentals testoseronfyllda 18 åringar som driver vind för våg , kan ju vem som helst förstå att det blir problem med , när de först och främst inte vet om de får uppehållstillstånd . För det andra inte har en äldre generation släktingar att tuktas och hjälpas  av . När samhället daltar med dom ....jo för det gör dom ! 
När de bränner bilar i Hageby så står polisen där och ska bjuda på korv och bli " kompis" med dom. 
Samhället ....kommunerna som tar emot dom har faktiskt ett ansvar precis som en mor eller far har . De ska täcka upp för deras behov och inte skaffa mer " barn " än de klarar av att sköta . Probem med språk eller i skolan är en sak ...givetvis ska de få all hjälp som finns , men i övrigt ska svensk lag gälla . 
 
Statuera ett par varnande exempel istället för detta daltande . Och i Skäggetorp ....rensa upp och stampa ner foten !!! 
 
Och inga rastistiska skriverier varken här eller till mailen nu !! Ingenting har med hudfärg att göra ....det handar om lag och rätt och om att vi alla ska hjälpas åt att bygga detta samhälle och att det är dax att prata om problemen för annars kan man inte lösa dom .
 
**************************************************************************************************************************
 
Det finns en sak som jag inte tycker om med NT . Det är att de inte skriver som det är . Eller kanske rättare sagt inte tar reda på hur det ligger till . 
 
När det gäller näringslivsklimatet så fick både John Furenbäck och Sofia Wretander artikel i tidningen . Inget fel med det alls , men det ska stå att de tillhör den grupp som kritiseras istället för att låtsas att de är vilka fristående företagare som helst . Man kritiserar inte sin egna grupp .
 
För ett par dagar sedan stod det om Ishallen . Jag är inte alls emot Ishockey på något sätt . Kul idrott och all idrott är bra ! Duktiga föräldrar och många ideella timmar krävs av väldigt många . Super !! Men det drar för mycket pengar för alldeles för få människor . 250 personer ....det är garanterat inte så många unika åkare , utan det är samma personer och många föräldrar . Det är det som kostar mest av allt i hela kommunen tillsammans med WIF fotboll . Men strunt i det denna gång , det är inte det jag klagar på idag. 
 
Det står nämligen :" Samtidigt var nu också kommunens folkhälsoutvecklare Emelie Nisu och politikerna Ted Starkås (S) och Bertil Eklund (NB) inbjudna för att få en presentation av verksamheten." 
 
 
Så bra att poltiker ger sej ut i verkligheten . Nu har ju just WIF träffat kommunen i många omgångar . Näringslivsgruppen var ditbjuden en gång på mat och match om jag inte kommer ihåg fel ....det fick ju inte alla vara med på då då det går emot en del instutitioners policy mot mutor ( helt förståerligt) , sedan har även Wif varit bjudna till kommunen många gånger för att berätta om deras verksamhet . Men bättre för många gånger än inget alls . 
 
Det jag stör mej på är när det står att Bertil Eklund Nybyggarpartiet är inbjuden för att få en presentation av verksamheten . Är det inte NTs sak att berätta att Bertil sitter i Kommunen som tidigare majoritetspolitiker och GER pengar ( mest av alla föreningar ) till WIF . Samtidigt sitter han i styrelsen i WIF och tar emot pengar .  Så med andra ord är en presentation om klubben  det sista den mannen behöver !! 
Skulle däremot tycka om ifall man istället frågade Bertil om han inte ser något anmärkningsvärt med sina två olika stolar . 
 
Det är som det är i denna kommun och inget man rår på !! 
 
Nu åter till verkligheten och packa lite kardborrar .
 
Kram 
 
 
 

Kommentera inlägget här :