Korrupt är bara förnamnet !

Godmorgon 
 
En stor artikel idag om Nybyggarpartiet . Jag avskyr ju dom mest av alla som alla borde veta nu , och vad de står för ! 
 
De tänker minsann få gehör för sina suveräna ideer !! 
 
Först och främst är det Medborgarkontoret som de vill ska ha tyngpunkt på näringslivet . 
Kan vara en bra ide , men vilka företagare har tid att gå dit ? Man tar väl telefonen och då spelar det ingen roll vart de är . Det kommer bli ett ställe dit man går och klagar på otömda soptunnor och på ej skottade trotoarer , det är jag säker på . Och sedan är det kostnaden . Vad kostar egentligen det hela ? Det kommer bli enormt dyrt . Är det värt det ? 
 
Sedan tar de på sej äran av Gusums tillsnyggning . Det har verkligen blivit jättefint !!! Men är det nybyggarna ? 
Saneringsprojektet igångsattes när under förra majoriteten före Nybyggarnas tid . Det var ett enigt beslut iof , men de var ju som sagt inte med . Och gräver man nu bort en massa jord så är det ju underförstått att man lägger tillbaka annan jord och snyggar till . Bertil tycks tro att vi hade haft en krater här om inte dom hade funnits . Helt enastående dumt !!!! 
 
Marknadsföring av kommunen tycker han är samma sak som att ha sommaris i ishallen . Hur liten hjärna har han ? 
Får vi bara sommaris så flyttar folk hit och företagen får lättare att rekrytera folk . 
 
Jag bara skrattar !!! Hur dum tror  han att vi är ? 
 
Det är en mycket snäv grupp som kommer hit och kör på isen och som har träningsläger . Tror inte på något sätt att folk flyttar hit på grund av det . 
Folk flyttar hit om det finns jobb och än så länge så har vi arbetslöshet och inga problem att rekrytera folk till företagen . Sommarisen är också en kostnad och inte en inkomst för kommunen. 
Att Nybyggarna månar så enormt för hockey är för att hela styrelen består av nybyggare i WIF . Lägg där till att Bertil själv äger Bed and Breakfast som vill ha inkomster . Så det är helt i egensyfte och för att tjäna pengar som han månar om isen . Helt horibelt !! 
Jag tycker han ska redovis vad som genererar så enorma vinster för kommunen , mer än hans egna hotell .
Dess utom så var det en som ville utveckla och som komifrån med ideer , kunskap och ett helt koncept ....men honom körde de dän . Märkligt !! 
 
Grännäs har utvecklats så enormt säger han . Men kommer ni ihåg hur det var ? Jodå , de körde bort förra arrendatorn 2 år för tidigt till en kostnad av 3 miljoner . Varför ? Jo de ville ha KONTROLL över Grännäs . Bara för att det gick så fort så fick de dessutom rusta upp och laga saker till ytterliggare en gigantisk summa . Stannar det vid ytterligare 10 miljoner . Sedan drev de Grännäs med förlust själva i ett par år innan de kom på att det inte var så smart .  Det här är väl genom tiderna stans osmartaste ide , och framför allt onödigaste då förra arrendatorn bara hade 2 år kvar på kontraktet och i kontraktet så stod det att just arrendatorn ska ombesörja all upprustning . 
 
Ja Bertil tycker att vi ska satsa mer på föreningbiten , underförstått WIF och hockey och sommaris  för att få pengar till kommunens basverksamhet  skola vård och omsorg för då strömmar det till folk som vill flytta hit och jobba på de jobb som jag inte visste fanns . 
Jag menar att han har inte alla knivar i lådan om man säger så .....
 
Jag har ett par  frågor till alla politiker i kommunen .
 
Hur låg kompetens får en politiker egentligen ha ? Är det ok att helt jobba för egen vinning när man är politiker . Enbart driva frågor som gynnar ens egna företag . Speciellt när det ger ett stort minustecken för kommunen .
 
Men snälla ni .....ta tag i den här korrupta biten någon gång !!!  Nu får det väl ändå vara nog med den lekstuga som härjat i kommunen i så många år . 
Vi står framför stora försämringar och problem  som inte på något sätt löses med sommar-is ...utan hårt jobb i att utveckla näringslivsklimat och marknadsföring för att få skattepengar till vård , omsorg och skola . 
 
Och när det kommer till Nybyggarna .....inget parti har kostat så mycket för så lite som dom när det gäller att kasta ut skattekronor till ingenting . Och inget parti har kostat så mycket för oss arbetstagare då vi har ett av landets högsta skatter ...och det lockar ta mej tusan inte något folk att flytta hit ...tvärtom . Och nybyggarna har varit med och höjt två gånger !! 
 
Kram 

Avundsjuka och Jante

Godmorgon 
 
Igår hände något som jag garanterat tror inte var en slump .
 
Någon smällde Linas förster i Hund och Kattbutiken . Jo visst har det hänt innan av fyllisar i stan som inte har något vettigt att göra men det här var annorlunda . Personen i fråga kommer snabbt fram till mittersta fönstet på gatan och tvärstannar , kastar och springer . Fort och effektivt ! Helt klart är att det var just den affären HAN ville åt , och klart är att han hade tillhygge med sej ! Klart är också att han inte var ute efter att stjäla och att han var ensam .
Är det en slump att det kommer samma dag som Lina är med i en artikel i tidningen ? Jag är ganska övertygad om att det inte är det. Jag är också ganska övertygad om att PERSONEN visste om ägareförhållandena när det gäller Trolltyg resp Hund o Kattbutiken . Artikeln bygger på Trolltyg som jag/ vi äger medans Lina äger Hund o Katt . 
Hur som hellst gör det mej som förälder väldigt orolig , men samtidigt jävligt förbannad , så det är tur att det är polisen som har hand om det och inte jag . 
Avundsjuka och Jante lär följa en hela livet , Lina har sett det på nära håll innan och nu utsätts hon själv för det . Som förälder , fast hon är vuxen......så skulle man vilja skona henne ifrån det . Det är bara tur att hon står med båda fötterna på jorden , är satans tuff , och har en hel bunt med underbara ÄKTA vänner runt omkring sej .
Fortsättning lär följa !!! 
 
Jag är ju lite nyfiken på hur det blir i politiken . Förhandlingar pågår säkert för fullt . Oavsett vem som tar över så blir det inte lätt .  Antagligen är det Anna vi får säga grattis till . Troligtvis om jag får gissa , förhandlar de med Landsbyggspartiet , NB och de övriga i alliansen . Troligtvis inte SD . Med tanke på att nästan 25 % i riks röstade på SD men bara 13 % kommunalt så tror jag SD-motståndarna har Kurt Olsson att tacka för mycket .
 
Centern och Sossarna är ju också ett alternattiv , men jag tror inte på det .
 
Oavsett vem det blir så hoppas jag att de tänker till ....funderar på varför det blev som det blev och leder med hela handen . Vi behöver bli ett team igen där vi jobbar för varandra och för allas bästa i kommunen. Istället för att försöka styra undan makt och inflytande från "folket" , 
 
Vi får väl tro och hoppas på att det blir bra !! 
 
Nu är det bästa att jobba på , idag kommer det en hel bunt med nya kläder till butiken . Alltid lika skoj att packa upp och det är som julafton 
 
Kram 
 
 
 
 
 

Jag hade det på känn !

Godmorgon 
 
Då vaknar vi upp till en ganska osäker politisk situation i både riket och kommunalt .
 
När det gäller riks så kan vi bara vänta och se om Moderaterna får med sej Centern och Liberalerna eller om de står fast vid att inte ta in SD .
 
När det gäller kommunalt så kan jag bara säga att det var ganska så här jag tippade innan valet . Efter att ha pratat med hundratals folk , politiker och företagare ...de är ju människor allihopa iof ....men för att dela upp dom lite grann så är det precis så här som folk har resonerat . 
 
Centern, SD, V  och Moderaterna upp .....men beror det på att de har gjort ett superbra jobb eller vad ? 
L och MP åkte ur och  jag kan väl inte säga att jag sörjer BT , men Helena von Schantz skarpa hjärna behövs verkligen i kommunen. :(  .
 
De mest extrema partierna V och SD följer de vindar som sveper över Sverige just nu . Men nästan var 4e  Valdemarsviksbo röstade på SD i riksdagsvalet medans lokalt så var det bara drygt var 10e . 
Jag tror ganska bestämt att Valdemarsviks SD politiker inte gjort något starkt intryck . Vill de följa utvecklingen på riksdagslistan får de nog lära sej mer eller sätta upp lite andra namn . Skillnaden mellan riks och kommunal är ganska markerande .
 
Nybyggarpartiet ...ja de halverade ju sitt stöd i förra valet ....nu gjorde de samma sak igen och det var bara 248 personer som röstade på dom .....med andra ord de själva och deras släktingar ( eller rättare sagt i detta fall , de i WIF ) 
 
Jag har nog aldrig pratat med så många innat ett val som jag gjort nu , och jag har nog aldrig hört så många säga att de inte vet vad de ska rösta på ( ink mej själv ) 
 
Har Centern och Moderaterna gjort ett starkt val ? Nej inte speciellt , och de har heller inte gjort ett särdeles  bra oppositionsjobb .
 
Jag tror ....och jag skulle nästan säga att jag är övertygad om att detta främst är ett missnöjesval mot de som har haft makten . 
Precis som jag känner att jag inte hör till den här kommunen ....att min närvaro inte räknas ....så känner nog de flesta och det bekräftas också från de jag pratat med .
 
De har gjort lite som de vill där uppe i maktens korridorer . Det har varit det lilla innegänget som styrt kommunen utan öron utåt . NB har tillåtits lägga beslag på viktiga föreningar . Man har strypt all kommunikation . 
Äldreboenden , bråket i skolan och inte minst näringslivet i kommunen är garanterat frågor där styrande kört över oss i och inte lyssnat .
 
Socialdemokraterna har däremot varit vädligt duktiga i valrörselsen ( jämfört med de andra ) Jag har fått väldigt många tillfällen att prata med väldigt många av dom vilket varit väldigt kul .
Men en känsla har infunnit sej nästan varje gång.....att i en ganska avgörande fråga har de inte stöd ens av de sina . Ganska märkligt faktiskt ! 
Tänker inte gå in på vilket fråga för det blir inte bra , men ett förslag till Sossarna är att gå igenom sitt eget team och vad de egentligen tycker om saker och ting innan de tar ny sats . Fungerar inte ett parti inifrån så lär de inte fungera utåt . 
 
Ja fortsättningen blir minst sagt intressant , och hur det än blir så hoppas jag nästa majoriet börjar lyssna utåt . 
 
Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen . Vi i Valdemarsvik har bara en enda styrka och det är att vi är så små . Att få ALLA att känna som en del av kommunen borde vara lättare här än någon annan stans eller hur ? 
 
Man är inte gnällig för att man har en annan åsikt ....en annan åsikt är till för att diskuteras och lyssnas på istället för att försöka slå ner . Ibland kan man till och med få ett bra tips från någon som tänker olika vilket ger mer dynamik och bättre beslut. Och starkare beslut ger bättre resultat ! 
 
Sissodär ....där är valanalysen från Albogavägen avklarad för denna gång !!! ;-) 
 
Nu är det som vanligt kardborrar och kläder idag för mej , och i kväll är det kör . Jag kunde inte hålla mej utan började i Team Putte kören i Söderköping förra månaden . Så himla skoj och passar mej perfekt . 
 
Jag önskar er en alldeles underbar dag 
 
Kram