Vildar

 
 Nej det gick nog inte riktigt som vildarna hade räknat med i KF förrförra gången. I tidningen gick de ut med att det var toppstyrning, osämja och då speciellt Vammarhöjden de var oliktänkande om.

Vildarna Mathias Knutsson, Ulf Larsson och Per-Ola Birgersson borde kanske i så fall ha röstat emot Vammarhöjden när det kom upp i KF men det gjorde de inte. De hade nog inte räknat med att alla partier röstade FÖR och med andra ord hade deras röster inte spelat någon roll. Sedan är det ju rätt ologiskt att rösta mot Vammarhöjden när Mathias och Ulf är två av de få som var med att skrev ihop samarbetsavtalet med de andra partierna om att de skulle gå vidare med Vammarhöjden. Och sedan ger de resterande Lpoare skit för att de följer avtalet de själva skrivit.

 Så kom ett ”Pressmeddelande” på Facebook. Högtravande, men så är de ju enligt eget utsago mer kompetenta än oss andra dödliga. Vi skulle förskottera och medfinansiera kostnaderna för ombyggnad E22. Vid fråga hur så kom en konstig uträkning och något diffus summa på 1,4 miljoner och en ännu diffusare tidsrymd på ”några år” Inget om medfinansieringens storlek. 

Nu tror jag inte som Mathias att 1,4 miljoner från vår kommun gör någon skillnad i en satsning på 2,5 miljarder. Vad tror ni? Och det sjukaste av allt är att tidsramar och finansiering redan är klart och lämnas in i mars 2024 för att beslutas ihop med andra stora projekt december 2024 för byggstart 2025-2027 . Allt är klart och frågan jag ställer mej är om det är okunskap av dom eller rent populistiskt och de tror att vi innevånare är  helt borta i huvudet. 

Jag sa redan efter förra KF att vi skulle få se mycket av dom och rätt hade jag. Mathias hade dock ett litet rätt när han sa att en motion skulle innehålla en ”att sats”. Den ska också vara kort och koncis något som Ulf glömde i sin motion i förra KF. Ett antal sidor och 20 minuter i talarstolen om ” Ny strategi för skolan” och det lär nästa ”pressmeddelande handla om.

Jag såg hur politikerna tittade på varandra och var frågande när han pratade på KF . Vet ni varför? Jo för bara veckor innan har man precis tagit beslut om en strategi för skolan. Än värre ……Ulf sitter i just det utskottet som ledamot och har varit med att besluta om just en strategi för att öka betygen  som staben tagit fram. Han sitter även som ordinarie i Kommunstyrelsen, som var nästa instans att klubba strategin. Inte där heller hade Ulf några invändningar.

 Hur tänkte han där, när han lägger motion på något som redan är historia? 

Tredje ”pressmeddelandet” vi nog får se handlar om att konkurrensutsätta den kommunala verksamheten. En motion som Per-Ola lade fram från dessa tre vildar. Samma sak där, det har redan tagit beslut om att undersöka hur det skulle kunna se ut. Dock får man vara eftertänksam då det är väldigt kostsamt att lägga ut något på offentlig upphandling. Och hur dyrt är det att starta om verksamheten om det inte fungerar?

Så med dessa tre motioner i minnet så slår vildarna in redan öppna dörrar med saker som redan har skett eller ligger under utredning och de är väl medvetna om det också.

Så vad blir nästa drag? Vad vi vet av historien är att Vildarna (exakt samma personer) försökte att ”kuppa” i Moderaterna innan valet 2022. De försökte få bort Pelle och sätta dit Mathias men de misslyckades. Så då hoppade de över till Lpo och då fick Mathias nr 2 på listan. Så om de bara fick bort Stefan så blev Mathias nr 1. Den kuppen misslyckades också trots att Per-Ola energiskt som sista utväg ringde runt och drog in både företag, mej, hans ideella arbeten och lite annat som han försökte misskreditera Stefan om. Men de hade ytterligare en plan. Innan kuppförsöket i Lpo hade de samtliga gått med i Moderaterna igen. Så om de inte lyckades i Lpo skulle de ta sina KF-platser och trodde de var välkomna i Moderaterna igen.  Ytterligare okunskap från deras sida och de blev uteslutna därifrån eller klev självmant av. Ulf satt med andra ord som ordförande i Lpo , samtidigt som han gick med i Moderaterna , samtidigt som det var han som var läckan till Grytsgubbarna. Pålitlig grabb!!!

Så vad finns nu för val för dom då de är ganska körda i politiken i Viken. Tror ingen vill ha med några som försökt kuppa i 2 partier. Så det enda som kvarstår är nog att de skaffar sej ett eget parti och kör lite mer populistiska motioner. Vi hoppas att de i framtiden är korta, koncisa och innehåller något nytt som inte kommunen redan håller på med ;-)

 

Önskar er alla en riktigt God Jul och riktigt Gott Nytt År

Var rädda om varandra ! 

 

Cizzie 

( som vanligt kommer inga anonyma kommentarer in. Skriv ert namn eller skriv till min messenger eller via sms 070 6654352 om ni vill skriva under synonym)