Behöver ni hjälp Kommunen????

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg följande text :
 Grännäs IP, inte bara en kostnad Det som sker nu gällande Grännäs IP är att följande utreds, miljöpåverkan ang konstgräs, se på möjligheten med externa sponsorer samt en påbörjad dialog med alla fotbollsföreningar i kommunen. Grännäs IP tillhör alla i hela Valdemarsviks kommun och Nybyggarpartiet tycker att denna dialog ska trycka på samarbete, samarbete och åter samarbete utan att tappa själen i respektive klubb. Kommunstyrelsen beslutade även att göra Liedholms Cup uppmärksammad på planerna i både Gusum och Ringarum. Efter beslutet att en grusplan byggs vet vi att många tycker, ”varför blev det inte ens en gräsplan då”, här är svaret enkelt, det finns redan två och tanken är att Grännäs IP i framtiden ha intäkter på konstgräset, varför betala 800 kronor i timmen till grannkommuner när ...pengarna kan stanna kvar i vår egen ????       eller ännu bättre, gratis tid för våra egna fotbollsföreningar och vi låter andra kommuners föreningar betala….. Nybyggarpartiet ser beslutet om grusplan som inget annat än ett beslut om start för byggnation av en miljövänlig konstgräsmatta. Kommunen har investerat och kommer att investera ytterligare för att äga situationen på Grännäs IP. Mycket pengar, men man får aldrig glömma bort intäkterna. Inkomster från camping, restaurang och fotbollsplaner kommer att bli oerhört viktig. Vad man sedan kan hitta på i kombination med Parken och scenen är det bara fantasin som sätter gränser för, med rätt management kan storverk göras. Att inom snar framtid kunna erbjuda logi och planer till fotbollslag, både på konst o naturgräs, kan enligt uppgift ge 30 tusen för en helg . Vi måste förstå att Grännäs IP inte är en kostnad utan en fantastisk tillgång för idrott och medborgare samt en suverän marknadsföring för vår kommun. Med dessa ord vill vi lova följande, Nybyggarpartiet är beredda på att äta upp sina hattar om det inte blir miljövänligt konstgräs 2014 på Grännäs IP, det är som bekant valår då.
Detta  är skrivet av vårt vice kommunalråd Bertil Eklund  och som vice kommunalråd så är det ju också att detta är majoritetens ord som står här.
Sista meningen, att de lovar att äta upp hattarna om det inte är en konstgräsplan är det första som gör att det vänder sej i magen. Mutar man valåret genom att sätta sprätt på skattebetalarnas pengar ???
 
Inkomster från camping , restaurang och fotbollsplan skriver han....är det alltså kommunen som ska helt bedriva detta nu ???  Har detta ens diskuterats i Kommunhuset eller är detta ytterligare de tre vise männens egna race???
 
Eller är det så att majoriteten låter ETT kommunalråd, avlönad med 300.000 per år , jobba för EN förening ???
Det är vad de andra föreningarna gör ideellt.
 
För så måste det väl vara när Bertil åker runt i kommunen och försöker sy ihop detta med alla fotbollsföreningar .
Men hur är det Bertil....hur intresserade är dom egentligen ???? Vilka föreningar är intresserade ?
 
När jag för två år sedan hörde det här första gången, när Bertil berättade om hans vision om marknadföringsbolag för Grännäs och att alla föreningar skulle ingå, sa jag med bestämdhet att han aldrig skulle få de andra klubbarna med i detta.
Svaret jag fick var att då skiter de i det då , för det var där i som föreningsbidragen skulle gå, så då fick de väl vara utan .
 
Vem ska sköta alla dessa evenemang ??
Hur mycket är den kalkylerade intäkten till kommunen som gör en flermiljonsatsning logisk?
 
För nu, efter floppandet för några veckor sedan då inga undersökningar hade gjorts, förrutsätter man att de gjort alla nödvändiga analyser.  
Vad kommer driftskostnaden att vara ? Vilka ytterligare investeringar behövs för att sköta denna gräsplan.  Hur mycket till kommer behövas investeras, dels för planerna , men även för alla andra stugor och boende som tydligen är på G. Staket , belysning???
 
Hur är upplägget egentligen, eller är det så att ni åter , ytterligare en gång , kör över alla politiker , allt folk i föreningarna ute i kommunen, och bestämmer utan att förankra hos någon ???
 
Är det så att ni ytterligare en gång, utan att ta reda på fakta , kör järnet för att det är valår nästa gång ????
 
Detta börjar nu bli extremt pinsamt , att ett kommunalråd med lön ifrån skattebetalarna , enbart jobbar för en liten klick i en förening. för deras bästa , och detta är Erland och Lasse väl medvetande om.
 
Denna text visar att vi  har en trio i topp i kommunen  som inte har någon koll på ekonomi och hur man gör investeringar.
Den visar också att vi har ett kommunalråd som inte har kontakt med verkligheten.
 
För visst är det så att Grännäs med dess möjligheter och potensial har ALLTID funnits där. De evenemang som har gjorts , har gjorts med MYCKET slit av ideelt arbetande krafter. Jag hade hoppats på ännu mer uppslutning av kommunfolk , men det finns ett visst tak för hur mycket evenenmang som Valdemarsvik kan ta, det vet alla som sysslar med föreningsarbete. Men vet Bertil Eklund det ? Vilken erfarenhet har han av campingliv, evenemangsarbete  eller idrottsföreningar ??????
 
Skrämmande !!!!
 
Gripband AB har åtminstonde för 3 året i rad belönats med UCs trippel A certificat.
(på 9 år har det blivit 8 trippel A och ett dubbel A)
 
 
Behöver  ni ha hjälp Kommunen ??????
 
Att ha ett kommunalråd som går från ingenting till att sköta miljontals kronor , kan bli dyrt för skattebetalarna. En grundkurs i ekonomi borde vara det minsta man kan begära!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Tony

Värst vad all idrott handlar om Valdemarsvik.. Ska det byggas en konstgräsplan tycker jag den ska byggas i Gusum mer centralt i kommunen.

Grusplanen i grännäs kan sommartid även användas som parkering till alla campinggäster och gästerna till resturangen..:)

Svar: Det låter helt klart mer logiskt Tony !!
Och med den översavallande turismen det kommer att bli på Grännäs med alla evenemang , så kan ju parkeringsplatser behövas !!! ;-)
Cizzie Kemle

skriven

Kommentera inlägget här :